Nostalgiaa ja uusia tähtihetkiä SAKUstars Specialissa

Olet täällä

Kevään poikkeuksellinen koronatilanne siirsi Helsingin SAKUstars-kisat syyskuulle. Kevät ja ”sakut” kuuluvat kuitenkin yhteen, joten nopealla aikataululla syntyi ajatus virtuaali-SAKUstarsien järjestämisestä.
SAKUstars Special 2020 synnytti paljon uutta. Esitykset nähtiin livestriimin välityksellä, virtuaaliklubilla chättäiltiin tunnelmia ja Counterstrike kokosi pelaajia ruudun äärelle.


SAKUstars Special 2020 järjestettiin 21.-22. huhtikuuta virtuaalisesti. Kotisohville sijoittuneelle yleisölle Special tarjosi monipuolisen kattauksen. Livestriimin välityksellä tunnelmoitiin katsomalla kevään kilpailuihin ilmoittautuneiden sekä edellisvuosien starojen videoita. Historian havinaa oli nähtävissä videotallenteissa menneiden vuosien kisoista.

Kuuden tunnin kulttuurivyörytys oli monipuolinen. Ohjelma sisälsi niin upeita musiikkivideoita edellisvuosien kisaesiintyjiltä, lavalla useana vuonna yleisön hurmanneita staroja, unohtumattomia hetkiä kuin kannustustakin, jonka jokainen lavalle yleisön eteen noussut esiintyjä ansaitsee. Eeppinen, Mc MP, Eemeli Kelokorpi, Varski Varjola ja Francis Asis ovat muutamia nimiä, joiden esitykset nostattivat varmasti muistoja ja positiivisia mielikuvia kisakatsomoissa.

Afrodisiacin juuret ovat SAKUstarseissa

Tanssiryhmä Afrodisiacin keulahahmo Ari Helenius oli koonnut Speciaaliin videon, joka kertoi tanssiryhmän matkasta SAKUstars-kisoista erilaisten tapahtumien esiintymisiin, Miami-elokuvaan ja tämän kevään Talent Suomi -kisoihin. SAKUstars-kisoihin muodostettu tanssiryhmä on ehtinyt esiintyä jo yli kymmenen vuoden ajan.

-SAKUstarsit antoivat itsevarmuutta esiintymiseen ja lavalla olemiseen sekä valmistivat meitä tosi hyvin seuraaviin keikkoihin ja muihin, mitä sitten poiki periaatteessa sen kilpailun kautta. SAKUstars on antanut avaimet aika lailla siihen kaikkeen, mitä me ollaan nykypäivänä, kertoo Ari Helenius.Myös ennakkotyöt saatiin isosti estradille, kun SAKUstars Specialin nettisivuille koottiin näyttely suuresta osasta ennakkotöitä. Lisäksi Specialissa nähtiin myös video- ja animaatiosarjojen palkitut videot. Livestriimin teknisestä toteutuksesta ja juontamisesta vastasivat Careerian opiskelijat.

-Ehdottomia onnistumisia Specialissa olivat mielestäni ohjelman laajuus ja monipuolisuus, vanhojen starojen mukana olo, ennakkotöiden esittely näyttävällä ja kattavalla tavalla sekä opiskelijoiden mukana olo toteuttamisessa. Kun saimme verkostoista Careeriasta ja Stadin ammatti- ja aikuisopistosta voimaa, niin tapahtumaa voi kuvata nykyaikaiseksi, teknisesti kunnianhimoiseksi ja kokonaisuutena näyttäväksi, kuvaa SAKU ry:n Saija Sippola virtuaalitapahtumaa.

Klubi yhdisti yleisöä

SAKUstars Specialissa pistettiin SAKU-yhteisölle pystyyn ensimmäistä kertaa myös virtuaaliklubi lisäämään tapahtuman yhteisöllisyyttä. SAKUstars-kisojen yksi isoimmista ellei isoin vahvuus on yhteisöllisyydessä ja positiivisessa kannustamisessa. Tähän haluttiin myös virtuaalikisoissa tarjota mahdollisuus. Virtuaaliklubia isännöinyt Stadin ammatti- ja aikuisopiston Juha Virtanen lupaa jatkaa klubin kehittämistä myös syksyn kisoihin. Klubilla keskustelijoita on mahdollisuus myös yhdistää erillisiin huoneisiin ryhminä nauttimaan esityksistä.

Kevään näytöslajeista oli mukana Counterstrike, johon ilmoittautuneista mahtui kevätturnaukseen mukaan kuusi joukkuetta. Myös Counterstrike-turnausta pystyi seuraamaan ja kommentoimaan livenä.

SAKUstars Specialiin kootut materiaalit ovat edelleen käytössä. Nettisivujen kautta on mahdollista käydä tutustumassa laajaan ennakkotöiden näyttelyyn. Livestriimit löytyvät myös samasta osoitteesta. Sisältöjä voi käyttää esimerkiksi SAKUstars-kisojen esittelyssä tuleville kisailijoille tai hyödyntää osana opintoja.

Yläkuva: Sari Karjalainen/Stadin ammatti- ja aikuisopisto

Alakuva: Livestriimin tekniikasta ja juonnoista vastasivat Careerian opiskelijat Lisa Tarovik, Alex Kapanen, Gabriel Walkeajärvi, Taavi Paananen ja Sampo Nikkinen. Ryhmän henkisenä tsemppaajana toimi kuvan ottanut Tarja Hiltunen.