Maskottikisan suosikiksi nousi sympaattinen monitaituri

Olet täällä

Saku-maskotti on seikkaillut SAKU ry:n materiaaleissa ja tapahtumissa vuodesta 2004. Keväällä startattiin kisa, jossa opiskelijat ja henkilöstö pääsivät ideoimaan uutta maskottia tai stailaamaan nykyistä Sakua ihan uuteen kuosiin. Raadin suosikiksi kisassa nousi sympaattinen monitaituri, jonka suunnitteli Alex Viitasalo Omniasta.

Saku-maskotin kevään suunnittelukilpailussa oli sekä ammattiin opiskelevilla että ammatillisen koulutuksen henkilöstöllä mahdollisuus lähteä ideoimaan SAKU ry:lle uutta maskottia tai stailaamaan nykyistä Saku-maskottia uudelle vuosikymmenelle.

Suunnittelussa tuli ottaa huomioon maskotin moninainen käyttö. Maskottia käytetään SAKU ry:n viestintää kuvittamassa nettisivuilla, lehdessä ja muissa painetuissa ja sähköisissä materiaaleissa. Maskotin tulee myös soveltua toteutettavaksi hahmona, joka vierailee erilaisissa tapahtumissa.

Monitaituri valloitti raadin

Kilpailutöitä kisaan tuli kaikkiaan kolmekymmentä, joista kahdeksassa oli päädytty stailaamaan nykyistä Saku-maskottia. Kilpailutöistä raati valitsi viisi finalistia, joista SAKU ry:n Facebook-sivuilla oli mahdollista käydä äänestämässä suosikkiansa. Yleisöäänestyksen suosikiksi 53 äänellä nousi Paasikivi-Opiston Elmeri Laakson Elmo-hahmo.

Kilpailun voittajaksi raati valitsi finalisteista Omnian Alex Viitasalon työn. Maskottia pidettiin taitavasti toteutettuna, sympaattisena ja sakumaisuutta edustavana. Kilpailutyön monitaituri on valmis osallistumaan yhtä hyvin niin kulttuuri- kuin liikuntatapahtumiin. Maskotti on hyödynnettävissä sekä kuvissa että elävänä maskottina. Voittajatyön toteuttaja palkitaan 500 euron lahjakortilla.

Kilpailuraatiin kuuluivat lavasterakennusalan opettaja Mauri Mäkelä Saskysta, kuvataiteen lehtori Leena Wiikari Omniasta, markkinointi- ja viestintäpäällikkö Jonna Uski Salpauksesta, opiskelija Niia Little Tredusta, toiminnanjohtaja Saija Sippola SAKU ry:stä ja tiedottaja Sari Mantila-Savolainen SAKU ry:stä.

Viestinnän kehittämisryhmä jatkaa suunnittelua


Saku-maskotin suunnittelukilpailun työt olivat esillä jo huhtikuussa SAKUstars-kulttuurikilpailuissa Sastamalassa. Kisavieraat pääsivät kertomaan oman suosikkinsa ja ottamaan kantaa nykyisen maskotin olemukseen. Kommenteissa myös vanhan maskotin säilyttäminen sai vahvaa kannatusta.

Maskotin tulevaisuutta mietitään seuraavaksi SAKU ry:n viestinnän kehittämisryhmässä. Ratkaisevia tekijöitä tulevat olemaan maskotin käytettävyys viestinnässä sekä elävänä mallina. Uuden maskotin rinnalla pohditaan vaihtoehtona nykyisen maskotin stailaamista.