Maria Käkelä on SAKU ry:n uusi verkostokoordinaattori

Olet täällä

Yhteistyö, tiimioppiminen, rinnalla kulkeminen ja positiivinen ajattelu. Näitä ajatuksia vaalii tulevassa työtehtävässään SAKU ry:n uusi verkostokoordinaattori Maria Käkelä. Kaiken työn tavoitteena on sekä opiskelijoiden että henkilöstön hyvinvoinnin lisääminen ammatillisessa koulutuksessa.

Huhtikuun alusta SAKU ry:n uutena verkostokoordinaattorina aloittaa Maria Käkelä. Verkostokoordinaattori vastaa järjestön hankekokonaisuudesta. Viime vuosina järjestön tärkeimpiä hankekokonaisuuksia ovat olleet Ammattiosaajan työkykypassin käyttöönotto, asuntolatoiminnan kehittäminen ja liikkeen lisääminen toisen asteen oppilaitoksiin. Lisäksi tukea on tarjottu koulutuksen järjestäjien erilaisille kehittämishankkeille.

-Kentällä on olemassa mitä mahtavampia juttuja. Tavoitteena on auttaa meidän kumppaneita viemään niitä eteenpäin. Tunnen ammatillisen koulutuksen ja pystyn auttamaan hyvien tuloksien saavuttamisessa. Kun henkilöstö voi oppilaitoksessa hyvin, niin opiskelijat voivat oppilaitoksessa hyvin ja menestyvät opinnoissaan. Pienillä teoilla voidaan saada suhteellisen isoja asioita aikaan, vakuuttaa Maria Käkelä. 

-Työkalut ja toiminta lähtevät ihmisistä itsestään. Tärkeätä on saada tekijöitä oivaltamaan tekemään oikeita asioita. Näkisin meidän roolin uusien ajatusten ja tekojen synnyttäjänä. Innostumisen rinnalla luodaan rohkeutta tehdä asioita. 

Hyvät mallit käytännöiksi

Ammatillisen koulutuksen kenttä työympäristönä on Maria Käkelälle entuudestaan tuttu. Hän on aiemmin toiminut muun muassa Tiimiakatemia Globalin valmentajana ja Sastamalan koulutuskuntayhtymässä projektipäällikkönä  tiimioppimista ja yrittäjäkasvatusta edistäneissä hankkeissa.

-Tiimiakatemiassa olemme valmentaneet paljon, paljon ammatillisia opettajia. Ammatillisia oppilaitoksia olemme auttaneet uusien toimintamallien pilotoinnissa. Toimintamallien toteutuksessa olemme kulkeneet ensin rinnalla, jotta toimintamallit on saatu vakiintumaan ja jäämään pysyvästi rakenteisiin, kuvaa Käkelä. 

Voimaa Röyhiön rauhasta

Maria Käkelä tarttuu tuleviin työtehtäviin intoa ja tarmoa täynnä. Oma arvonsa on Käkelälle myös sillä, että Tampereelta käsin pääsee toimimaan valtakunnallisessa verkostossa. Kotipaikka Röyhiössä merkitsee luontoihmiselle paljon.

-Työ on tärkeä osa elämää, joten sen tulee olla myös omien arvojen mukaista. Tampereelle kuljen Ikaalisista Röyhiön rauhasta. Omaan hyvinvointiin ja kuntoon haen eväitä metsästä ja Kyrösjärveltä. Parasta arkiliikuntaa on puiden pilkkominen kotitilalla, kiskoa verkkoja järvellä ja juosta koirien kanssa metsällä.