Luovissa rakennetaan työhyvinvointia yhdessä pelaamalla

Olet täällä

Ammattiopisto Luovin logoilla varustettuja autoja ajoi joukolla 31. maaliskuuta Kuopion Tenniskeskuksen pihaan. Pelikentille suuntasi 16 Luovin joukkuetta lisäämään yhdessä työhyvinvointia sekä kisaamaan ammattiopiston sisäisestä mestaruudesta. Työnantajan panostus turnaukseen kertoo isosta tahdosta tukea työntekijöidensä hyvinvointia.

Ammattiopisto Luovin omat sählyjoukkueet kokoontuivat maaliskuun lopussa Kuopioon. Vuosittain järjestettävään turnaukseen osallistui tällä kertaa jopa kuusitoista joukkuetta. Pelimailoihin turnauksessa tarttui 130 pelaajaa.

-Paljon on porukkaa kentillä eri puolilta Suomea. Pohjoisin joukkueemme on tullut paikalle Kittilästä ja eteläisin Helsingistä. Ja mukana on joukkueita myös muun muassa Tampereelta, Oulusta, Liperistä, Seinäjoelta, Kuopiosta, Alavudelta, Muhokselta, Rovaniemeltä, Kokkolasta, Imatralta ja Lappeenrannasta kertoo turnauksen vastaava, Luovi liikkeelle! -hankepäällikkö ja ammatillinen erityisopettaja Ari Pekka Raudaskoski.

-Olemme yhteisöllisiä ja vähän kilpailuhenkisiä luovilaisia, jotka haluavat kokoontua yhdessä pelaamaan. Työtä teemme erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden kanssa. Sanoisinkin, että luovilaisten luonteessa ja DNA:ssa on tekeminen ja kannustaminen. Työssämme mietimme paljon, miten nuoriakin saataisiin liikkumaan.

Työnantaja panostaa työhyvinvointiin

Sählyhallilla näkyi heti aamusta hyvä tekemisen meininki. Tuttuja löytyi eri joukkueista, musiikki soi, peliasut olivat kohdillaan ja tavoitteena oli komean palkintopokaalin voittaminen. Joukkueisiin mahtuivat mukaan niin säbästä jo kauemmin innostuneet kuin uudet peluritkin. Tossut taisivat löytyä kaikilta pelaajilta omasta takaa, mutta eteisaulassa vähemmän pelanneet kyselivät ennen peliä vielä lainamailojen perään.

Luovin panostus työhyvinvointiin turnauksessa on komea. Kuntoa nostetaan turnauksessa työpäivän aikana, matkakulut, majoitus ja iltajuhla hoituvat myös työnantajan kukkarosta.

-Ensimmäinen peli pelattiin juuri johdon joukkuetta vastaan. Joukkueessa oli näyttämässä mallia esimerkiksi Ammattiopisto Luovi Oy:n johtaja. On hienoa, että johtoa on paikalla näyttämässä liikkuvaa esimerkkiä.

-Satsaus päivään on iso työnantajalle, mutta se tuottaa paljon liikuntaa sekä peleihin valmistautumisessa että pelipäivänä. Ja osa tulee maksuun myös yhteisöllisyyden lisääntymisen kautta.

Tapahtuma kokoaa myös liikkeen lisäämisestä kiinnostuneet aktiivit

Parhaillaan on käynnissä Luovi liikkeelle! -hanke, jonka aikana kehitetään opiskelijoiden liikkuvuutta, liikutetaan opiskelijoita, tuotetaan opiskelijoille erilaisia liikuntatapahtumia ympäri Suomen sekä kehitetään henkilöstön osaamista liikuttaa opiskelijoita.

-Täällä on mukana myös paljon hankehenkilöstöä kuten aluekoordinaattoreita ja liikunta-agenttejamme, jotka pääsevät tapahtumassa samalla verkostoitumaan ja kuulemaan mm. SAKU ry:n ja liikunnan aluejärjestöjen liikettä lisäävistä työkaluista. 

Vuoden liikuttavin tapahtuma

Turnaus tuo treenaamiseen innostavan tavoitteen. Valmistautumisessa vaalitaan hyvää kuntoa ja luodaan työyhteisöön hyvää henkeä. Otteluiden tauoilla oli mahdollisuus käydä myös tekemässä terveyttä mittaavia testejä. Yhteistyökumppaneiden terveysmittauspisteillä pääsi tekemään Inbody-, HEP-, verenpaine-, puristusvoima- ja lepotestimittauksia.

-Onhan tämä Luovin koko vuoden liikuttavin tapahtuma ja samalla tapaamispaikka luovilaisille eri toimipisteistä. Iltajuhlassa luvassa on vielä illallinen, joukkueiden esityksiä ja hauskanpitoa. Huomenna aamulla voi sitten aistia tulokset siitä, kumpi oli rankempaa: päivän pelit vai iltajuhla, heittää kysymyksen Raudaskoski.

-Positiivisella ja hauskalla mielellä täällä pelataan. Osa pelaa enempi tosissaan ja osa vähempi. Kaikki ovat kuitenkin tervetulleita.

Komean mestaruuspokaalin vei turnauksesta mukanaan Seinäjoen joukkue Avaruuden auringot. Hopealle sijoittui Kuopion oma joukkue Valiojoukot ja kolmanneksi pelasi Muhoksen Team Juniors.