Löydä tapahtumat verkosta

Olet täällä

Korona-aika on siirtänyt SAKU ry:n tapahtumat verkkoon. Sovita kalenteriisi kevään tulevat verkkotapahtumat: SAKUstars-kisat ja opiskelijoiden virtuaalikahvilat. Liikevirtaa-kampanja, jossa opiskelijat pääsevät seuraamaan liikkumistaan sekä tekemään vihreitä tekoja,  julkistetaan ensi viikolla.

Opiskelijoille suunnatut virtuaalikahvilat jatkuvat 13. huhtikuuta teemalla Jotta huominen olisi parempi. Mielen hyvinvoinnin teemoja käsittelevässä virtuaalikahvilassa asiantuntija Oona Hänninen Yeesi ry:stä puhuu mielenterveyden ja jaksamisen tukemisesta. Opinnonohjaaja Johanna Rantalainen Sataedusta kannustaa opiskelijoita ottamaan yhteyttä ja puhumaan huolistaan sekä kertoo oppilaitoksen keinoista tukea opiskelijaa. Liikuntaneuvojaopiskelija Aurora Jokela kertoo 5 vinkkiään oman hyvinvoinnin parantamiseen.

Toukokuun (4.5.2021) virtuaalikahvilassa aiheena on somearki ja digitunnetaidot. Virtuaalikahvilat ovat avoinna 9.30-11.00. Virtuaalikahvilaan voi osallistua opiskelijaryhmällä tai etäopinnoissa.

SAKUstars tuo kulttuuria viikolle 16


SAKUstars-kulttuurikilpailujen ennakkosarjojen tulokset on julkaistu. Ennakkotöiden parhaimmistoon pääsee tutustumaan SAKUstars-sivuille avatussa ennakkotöiden näyttelyssä. Ennakkolajeihin osallistui tänä keväänä lähes 500 kilpailijaa.

Kisojen livesarjat järjestetään 20.-22.4.2021 kokonaan etänä. Livelajeista etukäteen lähetetyillä tallenteina toteutetaan seuraavat lajit: Soolosoittimet, Soitinyhtyeet ja bändit, Bändisolistikisa, Karaoke, Lauluryhmät, Rap-musiikki, Yksinlaulu, Laulaja-Lauluntekijä, Näytelmät, Lausunta, Talent, Yksintanssi ja Ryhmätanssi. Lajit, joihin osallistutaan kisapäivinä etänä ovat Taidetta kahdessa tunnissa, Valokuvataidetta päivässä, Mallin mukaan, Videotarina, Shakki ja Runo tunnissa.

Vaikka SAKUstars-kisat järjestetään etänä, niin tavoitteena on tuoda kulttuuria entistä vahvemmin oppilaitoksissa näkyville. Ideana on, että kaikissa oppilaitoksissa järjestetään kisaviikolla SAKUstars-tapahtumia. Kisajärjestäjä, Ylä-Savon ammattiopisto, lähettää kisojen aikana ohjelmaa, jonka lisäksi oppilaitoksissa voidaan toteuttaa omia kulttuuripajoja, konsertteja tai erilaisia haasteita.

SAKUgames-tapahtuma on peruutettu

Lukuvuoden päättävän SAKUgames-liikuntatapahtuman osalta toivottiin, että se olisi mahdollista järjestää ulkolajien osalta. Poikkeustilanteen jatkuessa haastavana tavoitteesta jouduttiin SAKU ry:n hallituksen päätöksellä luopumaan. Seuraavan SAKUgames-tapahtuman järjestäminen siirtyi keväälle 2022.

Tutustu liikuntaimpulsseihin

Joko sinulle tulee Liikuntaimpulssi? Liikuntaimpulssi lähetetään joka viikko koko kevään ajan. Viestistä löydät taukovinkit ja viikkohaasteet hyödynnettäviksi. Lisäksi viestissä esitellään käynnissä oleva kuukausikisa. Maaliskuun kisassa on oltu Ihan(asti) sekaisin lumesta! Mukaan ehtii postittamalla kuvansa WhatAppilla joko tänään tai huomenna numeroon 041 730 9444.

Liikuntaimpulssin tilauksen voi tehdä SAKU ry:n nettisivuilla (sakury.net). Uutiskirjetilaukseen pääsee etusivun oikeasta alalaidasta. Rastita listalta itseäsi kiinnostavat uutiskirjeet tilaukseen.