Livemix liikuttaa rennolla sykkeellä

Olet täällä

SAKUgames livemix kutsuu ammattiin opiskelevia ja henkilöstöä amisten yhteiseen liikuntapäivään tiistaina 26.5. kello 10 alkaen. Kotisohvilta ja työpöytien äärestä noustaan liikkumaan nuorten vetämissä lajituokioissa sekä saadaan tekniikkavinkkejä ensi vuoden SAKUgames-tapahtuman lajien haltuunottoon. Nostetaan yhdessä rennosti etäopiskelussa sykettä!


Koronakevät peruutti SAKUgames 2020 -tapahtuman, mutta ei liikkumista. Tiistaina 26.5. kello 10 starttaava SAKUgames livemix on amisten oma kevään liikuntapäivä, joka kutsuu osallistumaan ja nostamaan sykettä monipuolisella lajikattauksella.

Videotreenit ovat nuorten suunnittelemia ja kuvaamia. Inspiraatiota ja sisältöjä on haettu omista harrastuksista ja treeneistä. Treenaamaan päästäänkin esimerkiksi jääkiekkoilijan, nyrkkeilijän, penkkipunnertajan, fitness-urheilijan ja yleisurheilijan opeilla.

-Livemixin sisältöjen kokoaminen on ollut nuorten kanssa älyttömän mukavaa. Tuntui, että kaikilla oli heti alusta alkaen intoa ja selvät sävelet siitä, miten he lajiaan hyödyntäen lähtevät videoitaan kuvaamaan. Innostuksesta kertoo myös se, että kaikki materiaalit on toimitettu meille etuajassa, kuvaavat livemixin suunnittelua SAKU ry:stä Miia Uskalinmäki ja Sari Mantila-Savolainen.

Liikettä ja tekniikkaa

SAKUgames livemix muodostuu Tampereen studiolta eetteriin lähtevästä livejuonnosta sekä lajivideoista.  Livemixin aikana ylös tietokoneiden äärestä tai sohvalta istumista katkaisemaan päästään jääkiekkoilijan ja yleisurheilijoiden olkkaritreeneissä, nyrkkeilytreenissä, akrobatiaohjauksessa, tanssimalla sekä säbähaasteissa.

-Lämpö nousee kehossa varmasti, lähtee sitten liikkeelle rennon kokeilevasti tai kaikkeen satasella. Osallistua voit ilman erillisiä liikuntavälineitä. Jos kotoasi kuitenkin löytyy tennispallo, hyppynaru, juomapullo, sählymaila ja pallo, niin ne kannattaa varata lähelle, vinkkaa Uskalinmäki.  

Treenien välissä hengähdetään tutustumalla lajeihin, joita omassa olohuoneessa ei voi suositella testattavaksi. Omasta lähiympäristöstä, rajoitusten keventyessä,  löytyy kuitenkin varmasti paikkoja lajien haltuunottoon ja treenaukseen myös ensi kevään SAKUgames-tapahtumaa varten.

-Frisbeegolf on kuvattu ensi kevään kisaradalla Epilässä. Videolla saa myös vinkkejä sopivan kiekon valintaan sekä heittotekniikkaan. SAKUn lajeihin uutuutena on tulossa dodgeball, johon liki jokaisella taitaa olla kokemusta polttopallopelien kautta. Penkki- ja toistovoimapunnerruksen ohjauksessa nähdään, kuinka kevyttä rauta on, avaa Sari Mantila-Savolainen nähtäviä tekniikkavideoita.

Osallistu arvontaan

Livemix sopii hyvin myös etäopiskelijoiden liikuntapäivän sisällöksi. Katsojien ja livemixin aikana arvontaan osallistuneiden kesken arvotaan viisi 20 euron S-ryhmän lahjakorttia, joiden voittajat julkaistaan livestriimin lopuksi.

-Livemixissä liikutaan rennon hyvällä sykkeellä. Tekeminen sopii kaikille. Muutamasta oppilaitoksesta olemme jo saaneet mukavaa viestiä, että sisällöt ovat heillä opiskelijoiden liikuntapäivässä mukana. Apujanne toivotaan, että viesti livemixistä tavoittaa mahdollisimman monen opiskelijan. Ja tietysti haastamme myös henkilöstöä mukaan liikkumaan, kannustavat Uskalinmäki ja Mantila-Savolainen.

Livestriimiä pääsee seuraamaan tiistaina 26.5. klo 10.00 alkaen osoitteessa lyhin.fi/sakugameslivemix. Lähetys kestää noin kaksi ja puoli tuntia. Livemixistä koostetaan myös tallenne, joka löytyy myöhemmin samasta osoitteesta

Valokuvat videokuvaajien omista kotialbumeista.

TERVETULOA SAKUGAMES LIVEMIX -STRIIMIIN
 
– AMISTEN YHTEISEEN LIIKUNTAPÄIVÄÄN

Tiistaina 26.5.2020 klo 10 alkaen

• Fiilikset SAKUgames 2019 -tapahtumasta
• Ota haltuun frisbeegolf
• 5 vinkkiä hyvinvointiin
• Säbähaaste I
• Jääkiekkoilijan olkkaritreenit
• Liiku tanssien
• Rauta on kevyttä – tutustu toistovoimapunnerrukseen
• Yleisurheilijan olkkaritreenit
• Nyrkkeilytreenit
• Ota haltuun dodgeball
• Akrobatiaa
• Säbähaaste II