Liikuntakampanja liikuttaa jälleen henkilöstötiimejä

Olet täällä

Aktiivisemman startin syksyyn voi toteuttaa yhdessä Liikkeelle.net-kampanjassa. Lähde mukaan liikuntakampanjaan ja motivoidu yhdessä tiimisi kanssa lisäämään hyvinvointia ja liikkumistasi. Työyhteisön yhteinen tekeminen voi olla motivaattori, joka auttaa liikkumaan ja jaksamaan paremmin syysiltojen pimetessä.

Henkilöstön liikuntakampanja käynnistää SAKU ry:n liikunnallisen syksyn. Kampanjaan osallistutaan 4-10 osallistujan tiimeinä 29.8.-25.9.2022 välisenä aikana. Kampanjassa jokainen voi valita itselleen innostavan tavan lisätä liikettä ja omaa hyvää oloa. Tiimin voi omien tavoitteidensa mukaisesti ilmoittaa mukaan joko Rento-, Kunto- tai Kilpasarjaan. Sarjaa valitessa kannattaa puntaroida tiimin tavoitteiden lisäksi omaa lähtökuntoaan ja elämäntilannettaan. Tarkoituksena on valita parhaiten omaa tiimiä liikkumaan inspiroiva sarja. 

Oikea valinta on Rentosarja, jos tiimin tähtäimenä on liikkua vähintään aikuisten liikkumisen suosituksen mukaisesti. Kuntosarja sopii tiimeille, jotka haluavat hyödyntää kaiken arkisen aktiivisuuden ja  liikuntalajit sekä hakea virikettä kisaan tiimien välisestä kilpailusta. Kilpasarjassa kovat menijät tähtäävät voittoon keräämällä vapaa-ajalla liikuntalajeista mahdollisimman paljon liikuntaminuutteja.

Tiimin yhteiset tavoitteet motivaattorina

Kampanjan merkinnöissä ei ole UKK-instituutin liikuntapiirakasta ja sitä seuranneesta liikuntapyramidista tuttua jakoa kestävyysliikuntaan sekä lihaskuntoa ja liikehallintaa edistävään liikuntaan. Entiseen tapaan kannattaa silti kiinnittää huomiota oman liikunnan monipuolisuuteen.

Liikunnan lisäksi kampanjan kaikissa sarjoissa kannustetaan tekemään omaa hyvinvointia edistäviä hyvän olon tekoja. Hyvän olon tekoja voi merkkauttaa suorituksiinsa esimerkiksi riittävästä yöunesta, terveellisestä ruokailusta, tauottavasta liikunnasta tai mielen hyvinvointia lisänneestä tekemisestä yhdessä ystävän kanssa. Valinnoissa kannattaa kuunnella omaa kehoansa. Jos esimerkiksi ruokailuvalinnat ovat jo kunnossa, mutta tunnet nukkuvasi liian vähän, niin satsaa uneen. Jos liikkuminen menee ylirasituksen puolelle, niin lepää ja huolla kehoasi. Satsaa hyvän olon teoissa siihen, minkä tiedät tai tunnet itsellesi tarpeellisimmaksi.

Reippaat askeleet päivittäin lajeissa tai kävelylenkeillä ovat hyväksi. Tauottaminen ja työkoneen äärestä nouseminen ja staattisen tekemisen katkaiseminen auttavat jaksamaan paremmin. Kampanjan aikana voi tutustua uusiin tai vanhoihin työkavereihin ja lisätä yhteisöllisyyttä työkavereiden kesken. Yhdessä kalenteriin sovitut liikuntahetket tai tavoitteet voivat olla juuri se sykäys, joka haastaa nousemaan sohvalta liikkumaan. Ihan uusiin lajeihinkin kannattaa rohkeasti kampanjassa tarttua!

Kampanjaa voi kirittää myös heittämällä rentoa haastetta koulutuksen järjestäjän eri tiimien välille. Liikkeelle.net-kampanjan alusta toimii hyvin myös koulutuksen järjestäjän omien tiimien väliseen kisaan. Voisiko kampanjan päättymistä juhlistaa yhteisellä liikunta- tai hemmotteluhetkellä, pienillä palkinnoilla tai kahvittelulla, jossa huomioidaan kaikki kampanjan aikana omaan hyvinvointiinsa satsanneet?

Liikkeelle.net-kampanjasivusto on jo avoinna. Sivustolla pääsee tutustumaan sisältöihin, perustamaan tiimejä ja katsomaan keitä on jo ilmoittautunut mukaan. Nyt ollaan jo lähtötelineissä ja maanantaina lähdetään kampanjassa liikkeelle!