Liikkuva amis -verkkosivut ovat nyt auki!

Olet täällä

SAKU ry:n uusilta www.liikkuvaamis.fi-verkkosivuilta löytyy kattavasti perusteluja, kokemuksia ja ideoita oppilaitoksen fyysisen aktiivisuuden edistämiseen.

Liikkuva amis -verkkosivut kokoavat kokemuksia, perusteluja ja ideoita, joita syntyi SAKU ry:n Liikkuva amis -hankkeessa. Liikkuva Amis -hanke toteutettiin yhteistyössä ammattiopisto Tavastian kanssa. 

Ammattiopisto Tavastiaan suunniteltiin yhdessä henkilöstön ja opiskelijaryhmien kanssa erilaista toimintaa, jolla voitiin lisätä liikettä oppilaitoksen arkeen. Ammattiopistossa toteutettiin erilaisia tempauksia ja tapahtumia (Tuoliton torstai, Liikuntakuukausi sekä vaikkapa Wappusäbä-turnaus) sekä muunnettiin työsaleja ja oppimisympäristöjä enemmän liikkumista mahdollistaviksi.

Liikkuva amis -verkkosivustolta löytyy kattavasti kokemuksia ja vinkkejä oman oppilaitoksen liikkeen lisäämiseen: kuvia, videoita ja ohjeita liikkumisen mahdollisuuksien lisäämiseen. Voit esimerkiksi tutustua, miten rakennusalan työsaliin työstettiin liikuntatila, mikä on liikuttavan ihana luokka tai miten voit toteuttaa työpajan opiskelijaryhmälle, missä suunnitellaan ja toteutetaan oman oppilaitoksen oppimisympäristöjen liikkeen lisäämistä. Verkkosivuston kirjastosta löydät ladattavaa materiaalia ja linkkejä myös muihin sivustoihin ja työkaluihin.

Sivusto tarkoitus on innostaa tarttumaan toimeen ja osoittaa, miten pienillä asioilla liikettä ja hyvinvointia voidaan lisätä. Hyppää sekaan ja poimi parhaat ideat käyttöön! Koska liikkuva amis pääsee ylös sängystä (myös 40-vuotiaana). 

Liikkuva amis -verkkosivu

P.S. Käy myös tutustumassa myös Lupa liikkua -julkaisuun. Julkaisu on artikkelikokoelma, jossa fyysisen aktiivisuuden merkitystä käsitellään niin tutkimuksen kuin arjen käytäntöjen näkökulmista. Julkaisusta saa hyviä perusteluja siihen, miksi liikettä oppimisympäristöihin kannattaa lisätä sekä antaa vinkkejä myös siihen, miten. Julkaisu toimii myös verkkosivun tukena.

Lupa liikkua -verkkojulkaisu