Liikkeelle-kampanja haastaa porrastramppaukseen!

Olet täällä

Hei, taas me trampataan! -liikuntakampanja käynnistyi maanantaina ja mukaan on ensimmäisten päivien aikana ilmoittautunut jo noin sata tiimiä. Vielä ehtii kuitenkin mukaan!

Tuttuun tapaan liikuntakampanja sisältää myös vaihtuvia haastetehtäviä. Tänä syksynä liikuntakampanja potkaistaan haasteiden osalta käyntiin helposti ja tehokkaasti rappushaasteen avulla. Ensimmäisessä viikkohaasteessa trampataan työviikon ajan päivittäin ylös 150 rappusta eli noin kahdeksan kerrosta. Yhteensä rappusia kertyy siis viikon aikana huimat 750!

Pienillä valinnoilla on suuri merkitys

”Valitse portaat hissin sijaan” on liikunnan lisäämiseen tähtäävistä mantroista kulunein, mutta syyttä sitä ei toistella. Koska paikoillaan olon välttäminen on elimistön toiminnan kannalta yhtä tärkeää kuin varsinainen liikunnan lisääminen, pienillä aktiivisuuden hetkillä on suuri merkitys.

Rappusten nousu oppituntien tai työtehtävien väleissä parantaa elimistön sokeri- ja rasva-aineenvaihduntaa, nostaa sykettä, kuormittaa lihaksia sekä parantaa verenkiertoa ja nivelten ravinnonsaantia. Näin diabeteksen ja sydäntautien riskit pienenevät, hapenottokyky paranee ja jalkojen ja keskivartalon lihakset vahvistuvat.

Portaiden valitseminen säästää myös aikaa, sillä 150 rappusen nouseminen päivän aikana on jo terveyttä edistävä treeni. Porraskävely työpäivän aikana saattaa innostaa lisäämään myös vapaa-ajan liikuntaa, kun kunto aivan huomaamatta kohenee. Kestävyyskunnon paranemisen lisäksi pakaroiden, lantion alueen lihasten sekä selkä- ja vatsalihasten vahvistuminen vähentää selkäkipuja ja lisää tehoja esimerkiksi kävelyyn ja juoksuun.

Ujuta rappuset arkeen

Rappusten valitsemisen sijaan voi toki tehdä työpäivän aikana esimerkiksi 150 pientä kyykkyä, mutta portaiden käveleminen paikasta toiseen mennessä on monelle huvikseen kyykkimistä luontevampaa. Rappushaaste innostaakin tekemään portaiden valitsemisesta päivittäisen tavan.

Rappusten valitseminen hissin sijaan on yksinkertainen tapa lisätä nousuja päiväänsä, mutta jos valinnan paikkoja ei tule riittävästi, voi rappusia myös tietoisesti lisätä reitilleen. Lähetä esimerkiksi tulosteet toisen kerroksen printteriin, ota tavaksi kävellä pari kerrosta edestakaisin ennen taukohuoneen sohvalle rojahtamista tai kokeile välillä piristyä kahvikupillisen sijaan pienellä porrastreenillä. Myös ulkona kävellessään voi valita välillä portaita sisältävän reitin ja ostoksilla ollessaan kävellä rullaportaissa.

Helpointa uusien tapojen muodostaminen on yhdessä, joten haasta koko työporukka mukaan rappusiin! Tulosta viikkohaasteen ohjeet tiimillesi Viikkohaasteet-sivulta ja lähde tramppaamaan rappuja!