Liikevirtaa-kampanja kannustaa tekemään vihreitä liikkumisen valintoja

Olet täällä

Huhtikuun aikana toteutettava Liikevirtaa-kampanja nostaa esille liikkumisen valintoja ja vihreitä tekoja osana oman hyvinvoinnin parantamista. Kampanjassa tavoitteena on kasvattaa vihreää kädenjälkeä tekemällä hyviä asioita, joiden avulla voidaan parantaa yksilön, yhteisön sekä maapallon hyvinvointia.

Liikevirtaa-kampanjaa voi toteuttaa huhtikuun aikana erilaisina teemapäivinä, joissa nostetaan vihreän kädenjäljen teemoja esille. Teemapäivien toteutukseen on ahkerasti lähdetty Sedussa, jossa liikettä lisääviä tempauksia on toteutettu viiden kampuksen yhdeksässä toimipisteessä osana Hyvinvoiva amis -hanketta. Teemapäivien järjestelyihin Sedussa on osallistunut yksiköiden Hyvinvoiva amis -toimijoita, liikunnanopettajia, amiskoutsi ja hyvinvointitutoreita.

-Teemapäivissä meillä on hyödynnetty myös esimerkiksi Rakasta joka murua -kampanjaa, oltu tutustumiskierroksilla Lakeuden Etappi -kierrätyskeskuksella ja pidetty myyjäiset ukrainalaisten tueksi. Opiskelijat kyllä innostuvat mukaan, etenkin jos heitä pääsee kasvotusten motivoimaan, opettaja Mervi Latvala kertoo.

-Rengonharjun yksikkö haastoi liikkumaan kaikki Sedun yksiköt. Viikolla 14 tavoitteena oli pyöräillä 1 000 kilsaa, viikolla 15 tehdä 5 000 kyykkyä ja viikolla 16 10 000 punnerrusta. Aika iso rasti, jonka määrällisyys pisti hengästymään. Hymyssä suin on haasteissa menty. Ja mentiin pyöräilyviikollakin, vaikka lumi haastoi meidät. Lunta tuli niin, että pyöräilemään pääsi, jos pyöränsä lumen alta löysi.

Kampanjaan on voinut osallistua myös liikuntahaasteessa (4.-24.4.2022), jossa opiskelijat pääsevät merkitsemään liikuntasuorituksiaan 4-20 hengen tiimeissä. Liikunnan lisäksi haasteessa kerätään vihreitä tekoja kuten esimerkiksi bussimatkan vaihtaminen pyöräilyyn tai roskien kerääminen.

Suorituksia Liikevirtaa-kampanjan liikuntahaasteessa kirjaa 12 tiimiä. Kaikki kolme viikkotavoitetta on tähän mennessä ehtinyt kerätä Sakkyn Rauhan Ryhmä. Muitakin tiimejä ehtii vielä kolmen viikkotavoitteen saavuttaneiden joukkoon, kun liikuntaminuutteja ja vihreitä tekoja on aikaa kerätä sunnuntaihin asti.

Kuva: Sedun kuva-arkisto