Lataa lisäenergiaa liikuntakampanjassa

Olet täällä

Saisiko liikuntakampanjaan osallistuminen sinut ja tiimisi lisäämään arkeen liikuntaa, innostumaan uusista lajeista tai synnyttämään työyhteisössä mukavaa yhteistä tekemistä? Syksyyn lisävirtaa voi kerätä osallistumalla henkilöstön Liikkeelle.net-kampanjaan, jossa kisataan tiimeinä 7.9. - 4.10.2020 välisenä aikana.

SAKU ry:n Liikkeelle.net-kampanja kutsuu ammatillisen koulutuksen henkilöstöä lisäämään tiimeinä liikettä syksyyn. Kampanjassa kerätään tuttuun tapaan liikuntaminuutteja, joita jokainen voi kerätä itselleen ja tiimilleen mieluisimmista lajeista.

Liikkeelle.net-kampanja käynnistyy 7. syyskuuta, ja liikuntaminuutteja kerätään neljän viikon ajan. Kampanjan nettisivusto aukeaa tutustumista ja tiimien ilmoittautumista varten viikolla 36. Tiimiin tarvitaan vähintään neljä osallistujaa ja maksimissaan tiimissä voi olla kymmenen osallistujaa. Tiimien suorituksia mitataan keskiarvoina ja prosentteina, joten erikokoiset tiimit ovat vertailukelpoisia keskenään.

Tiimi kootaan oman työyhteisön väestä. Tiimeinä kisaamisessa yhtenä voimavarana on muiden tiimiläisten kannustus liikkeen lisäämiseen. Keskinäisen kannustuksen lisäksi kannattaa mahdollisuuksien mukaan kipaista myös yhdessä liikkumaan esimerkiksi kävelylenkeillä tai taukojumpissa. Motivaattorina liikkumiseen voi toimia myös kilpakumppanien tiimi, jonka kyydissä kampanjassa haluaa ainakin pysyä. Paras palkinto liikkeen lisäämisestä on kuitenkin oman hyvän olon ja jaksamisen lisääntyminen.

Hae motivaatio oikeasta sarjasta

Tiimit voivat kerätä liikuntaminuutteja joko Rento-, Kunto- tai Kilpasarjassa. Tiimiläisten nykyinen liikkumisen määrä ja tavoite ratkaisevat, mikä sarjoista on omalle tiimille sopivin.

Rentosarjassa yhteisenä tavoitteena on aikuisten liikkumisen suosituksen saavuttaminen ja hymynaamojen keräily. Kuntosarjassa haetaan lisäkipinää liikkumiseen kisassa ja Kilpasarjassa liikuntaminuuttien kerääminen lähtee liikkeelle vauhdilla heti startista. Tavoitteena oleva hymynaama kannustaa kaikissa sarjoissa monipuoliseen liikuntaan, jossa toteutetaan niin kestävyysliikuntaa kuin lihaskuntoa ja liikehallintaakin.

Kampanjan päätteeksi muistetaan aktiivisimpia tiimejä. Rentosarjassa kaikkina kampanjaviikkoina liikuntatavoitteen saavuttaneiden tiimien kesken arvotaan mukavia palkintoja. Kunto- ja Kilpasarjassa palkitaan kolme tiimiä, joilla kampanja-aikana liikutun ajan keskiarvo on ollut suurin. Kunto- ja Kilpasarjan voittajatiimit saavat vuodeksi haltuunsa Liikkeelle.net-kampanjan kiertopalkinnon.

Jokainen otettu askel, paikallaanolon katkaiseminen ja kevytkin liikunta kannattaa. Kannustusta liikkeeseen löydät kampanjan käynnistyttyä myös Facebookista Liikkeelle.net-ryhmästä. Liity ryhmään, niin pääset tutustumaan myös muihin kampanjassa liikettä lisääviin tiimeihin.

Kuva: TAIn tuksujen tiimialbumi