Lataa akkuja syksyyn liikuntakampanjassa

Olet täällä

Pitäisikö virtaa lisätä osallistumalla henkilöstön liikuntakampanjaan. Kyllä! Kerää työyhteisöstäsi tiimi ja lisätkää yhdessä tekemällä motivaatiota liikkumiseen. Liikunnan lisäksi tänä syksynä satsataan myös hyvän olon tekoihin.

Henkilöstön Liikkeelle.net-liikuntakampanja pistetään käyntiin heti lukuvuoden aluksi. Kampanjaan osallistutaan 4-10 henkilön tiimeinä 30.8.-26.9.2021 välisenä aikana. Kampanjassa jokainen tiimi voi valita itselleen innostavimman tavan lisätä liikettä ja hyvää oloa. Tiimin voi tavoitteiden mukaisesti ilmoittaa mukaan joko Rento-, Kunto- tai Kilpasarjaan.

Kampanjasivusto osoitteessa liikkeelle.net on nyt avoinna. Tiiminsä voi jo käydä ilmoittamassa mukaan, jotta kaikki on valmiina, kun kampanja elokuun viimeisen viikon maanantaina pyörähtää käyntiin. Kampanjassa omaa liikkumista seurataan neljän viikon ajan.

Liikuntaa ja hyvän olon tekoja

Kampanjan merkinnöissä liikuntaa ei tällä kertaa jaeta kestävyysliikuntaan ja lihaskuntoa ja liikehallintaa edistävään liikuntaan, vaikka tietysti edelleen liikunnan monipuolisuuteen kannattaa kiinnittää huomiota. Tavoitteissa nostetaan uutuutena mukaan hyvän olon teot, joilla kannustetaan pitämään huolta itsestään ja jaksamisestaan kaikissa kampanjan sarjoissa.

Kokonaisuudesta muistuttaa liikuntapäiväkirjaan toteutuneesta liikunnasta ja tehdyistä hyvän olon teoista täyttyvä hymynaama. Kun hymynaama ilmestyy liikuntapäiväkirjaasi, niin tiedät viikon aikana edistäneesi jaksamistasi hyvällä tavalla!

Vahvista motivaatiota oikealla sarjalla

Tiimit voivat kerätä liikuntaminuutteja joko Rento-, Kunto- tai Kilpasarjassa. Tiimiläisten nykyinen liikkumisen määrä ja tavoite ratkaisevat, mikä sarjoista on omalle tiimille sopivin.

Rentosarjassa yhteisenä tavoitteena on aikuisten liikkumisen suosituksen saavuttaminen ja hymynaamojen keräily. Kuntosarjassa haetaan lisäkipinää liikkumiseen kisassa ja Kilpasarjassa liikuntaminuuttien kerääminen lähtee liikkeelle vauhdilla heti startista. Iloinen hymynaama saavutetaan, kun liikunnan lisäksi tulee viikon aikana huolehdittua vähintään kahden hyvän olon teon toteutumisesta.

Kaksi hyvän olon teon merkintää voi kerätä esimerkiksi riittävästä yöunesta, tauottavasta liikunnasta, terveellisestä ruokailusta, lihasrasituksesta palauttavasta hoidosta tai mielen hyvinvointia lisänneestä tekemisestä yhdessä ystävän kanssa. Merkinnöissä luotamme omaan arvioosi ja tahtoon tehdä itselle hyviä tekoja. Kampanjan aikana nostamme esille neljää teemaa hyvän olon teoissa. Ensimmäisenä viikkona puhutaan unesta, toisena viikkona taukoliikunnasta, kolmantena yhteisöllisyydestä ja neljäntenä lihashuollosta ja palautumisesta.

Liity Liikkeelle.net Facebook-ryhmään

Kampanjan päätteeksi muistetaan aktiivisimpia tiimejä. Rentosarjassa kaikkina kampanjaviikkoina liikuntatavoitteen saavuttaneiden tiimien kesken arvotaan mukavia palkintoja. Kunto- ja Kilpasarjassa palkitaan kolme tiimiä, joilla kampanja-aikana liikutun ajan keskiarvo on ollut suurin. Lisäksi Kunto- ja Kilpasarjan voittajatiimit saavat vuodeksi haltuunsa Liikkeelle.net-kampanjan kiertopalkinnon.

Jokainen otettu askel, paikallaanolon katkaiseminen ja kevytkin liikunta kannattaa. Nauttikaa mahdollisuuksien mukaan yhteisestä tekemisestä. Varmistakaa, että akkuja tulee ladattua myös hyvän olon teoilla. Ottakaa rennon liikuttavat kahvipöytäpuheet tavaksi. Pistetään työpaikkatiimejä liikkeelle!

Kannustusta liikkeeseen löydät kampanjan käynnistyttyä myös Facebookista Liikkeelle.net-ryhmästä. Liity ryhmään, niin pääset tutustumaan myös muihin kampanjassa liikettä lisääviin tiimeihin.