Lappeenranta ja Joensuu jatkoon salibandyn aluekarsinnoista Mikkelissä

Olet täällä

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu isännöi SAKU ry:n poikien salibandyturnauksen aluekarsintoja Mikkelissä. Mukana karsinnoissa oli kaiken kaikkiaan viisi joukkuetta. Isona apuna aluekarsinnan järjestelyissä olivat Esedun matkailualan opiskelijat, jotka vastasivat isolta osin turnauspäivän käytännön järjestelyistä.

Aluekarsintoihin osallistuivat Esedun joukkueen lisäksi Savon ammatti- ja aikuisopisto Varkauden, Saimaan ammattiopisto Sampon ja Pohjois-Karjalan ammattiopisto Kiteen sekä Joensuun joukkueet. Esedun joukkueessa pelasi opiskelijoita niin Mikkelistä kuin Pieksämäeltä. 

Lappeenranta voittoputkessa

Lappeenranta ja Joensuu siivittivät selkeästi tiensä jatkopeleihin. Lappeenranta varmisti turnausvoiton neljän ottelun voittoputkellaan ja Joensuu toisen tilan kolmella voitolla.Kitee, Esedu ja Sakky päätyivät lopulta tasapisteisiin voittaen jokainen yhden ottelun. 

-Meidän joukkueen salaisuus oli jokaisen pelaajan yksilötaito ja se yhdistettynä kokonaiseen joukkuepeliin. Fiilikset on tosi hyvät, koska meidän tavoite onnistui (jatkopaikka varmistettu), kommentoi Lappeenrannan pelaaja Teemu Kärkkäinen.

Lappeenrannan ja Joensuun joukkueiden lisäksi jatkopeleihin paikkansa ovat jo varmistaneet Hämeenlinnassa Turun ammatti-instituutti ja Hyria sekä Vuokatissa Savon ammatti- ja aikuisopisto ja Kainuun ammattiopisto. Toisen karsintakierroksen tulokset selviävät tammikuun loppuun mennessä. Tyttöjen karsintakierros pelataan vuoden loppuun mennessä.  SAKU ry:n tyttöjen ja poikien lopputurnaukset pelataan Tampereella helmikuussa. 

Teksti ja kuvat: Marika Auvinen/Esedu