Koulutuskeskus Kuerkievari on myyty

Olet täällä

 

SAKU ry:n Tuki-Säätiö on myynyt Koulutuskeskus Kuerkievarin tontin ja kiinteistöt yrittäjä Marikki Lepauksen perustamalle Kuerkievari Kuerhotel Kuerhostel Oy:lle. Kaupat tehtiin 16.9.2016. Kuvassa vasemmalta SAKU ry:n Tuki-Säätiön puheenjohtaja Antti Lahti, SAKU ry:n Tuki-Säätiön asiamies Terhi Lehmussaari sekä yrittäjä Marikki Lepaus.

SAKU ry:n Tuki-Säätiöllä on ollut majoitustoimintaa Äkäslompolossa vuodesta 1954 alkaen. Vuosikymmenten saatossa alkuperäisen hiihtomajan tilalle Kuertunturin rinteeseen on noussut kaksi majoitusrakennusta, jotka ovat tulleet tutuiksi ammatillisen koulutuksen väelle erilaisten seminaarien, suunnittelupäivien ja virkistystapahtumien pitopaikkana.

Tämän vuosikymmenen aikana SAKU ry:n oman jäsenistön Kuerkievari-käyttö vähentyi selvästi eikä oman jäsenistön ryhmämatkailijoiden jättämää aukkoa pystytty täyttämään muilla, ulkopuolisilla asiakkailla. Marraskuussa 2015 SAKU ry:n Tuki-Säätiön hallitus teki päätöksen, että toiminnasta luovutaan, ja myynti aloitettiin keväällä 2016.

– Kuerkievarilla on takanaan pitkä ja hieno historia, mutta toiminta ei vastannut enää jäsenistön tarpeisiin, joten siitä oli pakko luopua, Tuki-Säätiön puheenjohtaja Antti Lahti kertoo.

– Haluamme kiittää lämpimästi Kuerkievarin asiakkaita sekä kaikkia niitä koulutuksen järjestäjiä, jotka ovat vuosikymmenten varrella osallistuneet Kuerkievarin rakentamiseen ja ylläpitoon sekä kehittämiseen esimerkiksi nimikkohuoneita kunnostamalla.

LIITE: Kuerkievarin uuden omistajan tervehdys SAKU ry:n jäsenistölle

Lisätiedot:
SAKU ry:n Tuki-Säätiön puheenjohtaja Antti Lahti, puh. 050 340 6221
SAKU ry:n toiminnanjohtaja Saija Sippola, puh. 0207 55 10 14