Koukussa golfiin

Olet täällä

SAKU ry:n henkilöstön Syyskisat käynnistyivät perjantaina golfilla Maskussa. Kankaisten golfkenttä kokosi liki 60 golfaajaa 31 eri seurasta ja 18 koulutuksen järjestäjältä lyömään palloa lipulle. Lajissa on vaaransa, sillä valkoisen pallon lyöminen koukuttaa helposti pelaajansa pysyvästi.

Rasekosta eläkkeelle jäänyt Pirkko Rasi koukuttui golfiin vasta työuran jälkeen. Aviomies oli pelannut golfia jo aiemmin ja yrittänyt houkutellakin viheriöille mukaan. Innostus ei silloin ottanut vielä tulta, mutta heti kokeilujen jälkeen laji vei mukanaan.

-Kun tähän jää koukkuun, niin tähän kyllä jää. Kaikki alkoi, kun tänne rakennettiin 2010 kenttä, jonne meiltä on kotoa vain kahdeksan minuutin matka. Lähdin kentän oman pron yksilölliseen oppiin Alicanteen, ja se harrastus tuli siitä. Golfista tuli Alicantessa uusi laji, jota en kadu. 

-23 vuotta perheenä harrastettiin purjehdusta, mutta se on nyt jäänyt golfin tieltä. Koko perhe on lähtenyt lajiin mukaan aina lapsenlapsia myöten. 

Parasta kuntoliikuntaa

Maskun kenttä laajenee viikon kuluttua. Silloin käytössä on golfaajille kolme täyttä ysin kierrosta.-Maskun kenttä on haastava puistokenttä. Maaston vaihtelevuus tekee sen, että tähän ei kyllästy, kuvailee Pirkko Rasi kenttää.  

-Parasta lajissa on luonto, ilma ja hyvä peliseura. Laji on parasta mahdollista kuntoliikuntaa. Golfaajien kesken vallitsee hyvä yhteishenki. 

Huumori pelissä mukana

Kisan puolivälissä Tredun Jukka Innanen, OSAO:n Antti Junttila, Rasekon Mika Alamäki ja Keudan Jukka Yli-Kankahila pysähtyivät tauolle hyvillä mielin.

-Peli on mennyt vaihtelevasti. Kenttä on ollut hyvässä kunnossa, mutta bunkkerit ovat aivan kiviset ja haravointia kaipaisivat. Sää on meitä suosinut. Onnistuneet ja epäonnistuneet pelitilanteet ovat olleet ihan pelaajasta itsestä kiinni. Peli menee yleensäkin sitä paremmin, mitä vähemmän selittelee ja mitä enemmän palloja laittaa reikiin, toteaa kisasta Antti Junttila. 

Golfin lisäksi joukko on väylillä ehtinyt käydä läpi niin vaimot, tuomaroinnit kuin lasten harrastuksetkin. Vaimot ovat saaneet pelkkiä kehuja, kun kisoihin tahdotaan ensi vuonnakin. Tavoitteet loppuväylille tulevat koko porukalta huumorin sävyttämänä.

-Meitä yhdistää se, että kukaan meistä ei ole edes eaglea tänään lyönyt. Täällä on hullun leveät väylät. Ei sitä oululaisena ole tottunut tällaiseen luksukseen, heittää Antti Junttila.

-Täytyy yrittää pelata loppuun niin, että bägissä pallot riittää, lisää Mika Alamäki.

-Hengissä yritetään väyliltä selvitä. Onneksi Innasella on niin huono muisti, että enää ei edes muista huonoja lyöntejä murehtia. Ja jos onnea pelissä ei ole, niin rakkaudessa meillä on, tiivistää Jukka Innanen pelaajien hyvän kisafiiliksen. 

Kuvagalleria

Tulokset (tulossa)