SAKU ry:n kaikki kehittämisryhmät kokoontuvat kerran vuodessa yhteisseminaariin. Korona-aika siirsi nämä livetapaamiset verkkoon. Seminaarisuunnitelmat jouduttiin siirtämään tammikuulta sekä viime että tänä vuonna, mutta maaliskuun viimeisinä päivinä ryhmäläiset saatiin kokoon.
Upeassa Mustion linnassa nähtiin iloisia jälleennäkemisiä, tutustuttiin uusiin ihmisiin ja kerättiin ideoita yhdessä talteen!
Vuosittain järjestettävien SAKU ry:n kehittämisryhmien yhteisseminaarien tarkoituksena on perehdyttää kehittämisryhmäläisiä SAKU-toimintaan, ideoida tulevaa sekä tehdä yhteistä kehittämistyötä valtakunnallisessa verkostossa. Tämän vuoden yhteisseminaarille oli kalenteriin lyötynä jo päivät tammikuulle, mutta rajoitukset estivät silloin tapaamisen.
Yhteinen kehittämisryhmien kokoontuminen koettiin kuitenkin tärkeäksi ja 30. - 31. maaliskuuta ryhmät koottiin kasaan Mustion linnaan, Raaseporiin. Kehittämisryhmiin oli syksyllä valittu uusia jäseniä, joita haluttiin kutsua aktiiviseen toimintaan mukaan. Kehittämisryhmäläisille SAKU-seminaari on ikkuna koko SAKU ry:n toimintaan. Päivien aikana muun muassa tutustuttiin työkykypassin mobiilisovelluksen ryhmätehtävään, Pelaa!-hankkeessa kehiteltyyn Fantasia-mobiilipeliin sekä pohdittiin, miten hyvinvointia edistävää toimintaa saadaan kiinni oppilaitoksen strategiaan. Learning Café -menetelmällä ideoitiin pienryhmissä SAKU ry:n toimintoja seitsemällä eri otsikolla.
-Päiviin on kuulunut paljon toiminnallisia tehtäviä, onnistumisen nostoja, haasteiden ratkaisuja yhdessä sekä yhdessäoloa ja verkostoitumista. Onnistumiseen tukea antaa luovuutta herättävä ympäristö ja hyvä ruoka, kuvaa seminaarin sisältöjä Aila Ylihärsilä Sedusta.
Pitkän tauon jälkeen yhteisen livekohtaamisen merkitys oli aistittavissa. Seminaarin sisältöjä jatkettiin innokkaissa käytäväkeskusteluissa. Lounas- ja päivällistarjoilut täyttyivät iloisesta puheensorinasta. Moni vain Teams-kokouksessa nähty yhteistyökumppani tuli kohtaamisissa uudella tavalla tutuksi.
-Seminaarin tunnelma on ollut erittäin hyvä ja huippufiiliksellä on menty. Kun takana on pitkä korona-aika ja etäily, niin on ollut hienoa päästä kuulemaan uusia ajatuksia ja oppimaan toisten toiminnasta, kertoo Sari Iinattiniemi Turun ammatti-instituutista.
-Inspiraatiota on tullut sekä omaan opiskeluhyvinvointityöhön että strategiatyöhön ja opiskelijahuoltosuunnitelman valmisteluun. Tykkäsin esimerkiksi pelillistämisen ideoista sekä uutena lajina testaukseen lähtee roundnet.
SAKU ry:n toimintaa ideoi ja kehittää neljä kehittämisryhmää: Hyvinvoiva amis, TUKIstars (opiskelijoiden kulttuuritoiminta), liikunnan kilpailutoiminta ja viestintä. Kehittämisryhmissä on kaikkiaan mukana 58 edustajaa koulutuksen järjestäjiltä eri puolilta Suomea.