Kisoihin on mukava valmistautua yhdessä

Olet täällä

SAKU ry:n henkilöstön Talvikisat kisattiin 28. – 29.1. Vierumäellä. Innokkaimmat urheilijat nappasivat Talvikisoista ohjelmaansa monipuolisen liikuntasetin, kun kisoissa oli mahdollista ottaa osaa niin sählyyn, hiihtoon, uintiin kuin keilailuunkin.

Henkilöstön Talvikisoihin osallistui viikonloppuna lähes 300 kisailijaa. Suurin osallistujajoukko kokoontui Areenalle, jossa pelattiin sählyssä miesten sarja sekä sekajoukkueiden A- ja B-sarjat. Miesten pelit pelattiin kahdessa lohkossa, joissa mukana oli yhdeksän joukkuetta. Sarjassa nähtiin tiukka ja runsasmaalinen finaali, jossa Koulutuskeskus Salpaus oli Ammattiopisto Tavastiaa parempi lukemin 8 – 9. Kolmannen sijan sarjassa itselleen varmisti Valkeakosken ammatti- ja aikuisopisto.

Sekasarjat pelattiin yksinkertaisina sarjoina. A-sarjassa sijoitukset ratkottiin kuuden joukkueen ja B-sarjassa seitsemän joukkueen kesken. A-sarjaan viime vuonna noussut ja sieltä mestaruuden napannut Kainuun ammattiopisto jatkoi Vierumäellä voittojen sarjaa. Miika Lippojoki Kainuun ammattiopistosta arvioi voiton olevan hyvän harjoittelun tulosta.

-Joukkue käy viikoittain harjoittelemassa, välillä kaksikin kertaa. Koossa on huippunippu, jossa on myös huippuyksilöitä mukana. Niitä jokainen joukkue tarvitsee pärjätäkseen.

Kainuun ammattiopisto on osallistunut sählyyn Kuusamon kisoista asti. Vierumäellä kisaosallistuminen lähes samalle joukkueelle oli seitsemäs.

-Sählyssä on hyvä meininki ja siistiä pelaamista. Turnaukset ovat olleet mukavia ja hyvin järjestettyjä. Turnauksissa pääsee näkemään sekä eri yksiköissä toimivia työkavereita että ympäri Suomea tutuksi tullutta ammattiopistojen väkeä. Tämä on mukava vuotuinen tapahtuma, Lippojoki kiteyttää.

A-sarjassa toiseksi sijoittui Oulun seudun ammattiopisto ja kolmanneksi Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä KPEDU. Ammattiopisto Tavastia sai sählystä kaksi mitalia sekajoukkueen varmistettua B-sarjan voiton. Toiseksi sarjassa sijoittui Bovallius-Ammattiopisto Turku ja kolmanneksi Hyria Koulutus Oy.

Hurraus joka kaadolle

Iloista kannustusta sekä sählyareenalla että uimahallilla pitivät yllä Keudan Linda Linnanmäki, Minna Halme, Anne Wollsten ja Liisa Immonen. Kun nelihenkisen keilailujoukkueen lähtö osui heti aamulle, niin kannustusta ehti käydä tekemässä monessa eri lajissa.

-Ehkä keilahallilla tunnelma oli vähän liian tiukkismainen. Me kyllä hurrattiin joukkueen joka kaatoa, ja keilailu oli hauskaa. Ja saatiin me uusia ystäviäkin keilahallilla. Sedusta Petri oli oikein komea herrasmies. Laita se kommentti Annen piikkiin, ettei meille vain tule kotona eroa, kertovat neljä iloista naista vuorotahtiin.

Linda Linnanmäki ja Minna Halme ovat SAKU-kisojen ensikertalaisia. Liisa Immonen muistelee osallistuneensa yleisurheilukisoihin noin sata vuotta sitten. Anne Wollsten on ollut mukana aiemmin kerran talvikisoissa ja pari kertaa golfkisoissa. Sama porukka on myös liikuntakampanjoissa tehnyt tulosta.

-Rohkeasti kannattaa lähteä mukaan. Ensi kerralla voisin lähteä myös uintia kokeilemaan, lupailee Anne Wollsten.

Valmennus kohdillaan

Kovan viestikamppailun uimahallissa kävivät Omnian Minna Järvinen, Tiina Teräs ja Eija Hoppu.  Kainuun ammattiopiston joukkue (Hanne Lahtinen, Joonas Vartio ja Alli Wedman) oli omnialaisia 3 x 50 metrin sekajoukkueiden viestissä kurotuksen verran parempi. Naiskolmikko oli kisan jälkeen täynnä intoa.

-Kuopion SAKUstars-suunnittelupäivillä teimme päätöksen kisoihin lähdöstä, kun Tiina meitä mukaan houkutteli. Osallistuin vain viestiin, mutta vähän jäi kutkuttamaan, että olisin voinut muillekin matkoille osallistua, kertoo Eija Hoppu.

Kun päätös kisoihin osallistumisesta oli tehty, niin siitä myös pidettiin kiinni. Harjoittelu otettiin kalentereihin mukaan. Ja kun joukkueeseen kuuluu reippaita naisia, niin vähän puolivahingossa tuli hommattua myös ohjattua harjoittelua. Uimahallilla selvisi, että uimareita ”vähän” neuvonut valmentaja olikin maajoukkuevalmentaja!

-Kynnyksen voittaminen on kisoihin lähdössä se isoin juttu. Meillä oli kaamea jännitys viime yönä, eikä kukaan saanut oikein nukuttua. Mukaan mahtuu kuitenkin kaiken tasoisia uimareita.  Kivaa on ollut ihan oikeasti. Koko prosessi, myönteisessä ilmapiirissä, on ollut mukavaa, täydentävät uimarit toisiaan.

Kisojen onnistuneista järjestelyistä päävastuun kantoivat Vierumäen Urheiluopiston liikuntaneuvojaopiskelijat. Nuorten heittäytyminen kisavastuuseen näkyi hyvin kisailijoille. Kun kisapaikat lauantaina illaksi suljettiin, niin sama järjestäjäjoukko hyppäsi uuteen rooliin iltajuhlan esiintyjiksi.

Tulokset

Lauantain kuvagalleria

Sunnuntain kuvagalleria