Kampanja hitsaa työyhteisöjä yhteen

Olet täällä

Liikkeelle.net-kampanjassa ollaan puolivälissä. Rentosarjassa aikuisten liikkumisen suosituksen on kahtena kampanjaviikkona tavoittanut kuusi tiimiä. Tuttuja joukkueita löytyy sekä Kunto- että Kilpasarjan kärkikahinoista. Kampanjan puolivälissä edetään rennolla kilpailumielellä ja pieni – ja vähän isompikin - kisakiilto silmissä.

Tällä kampanjaviikolla teemana on yhteisöllisyys. Haapaveden Opistossa yhteisöllisyyttä lisätään joka arkipäivä iloisella iltapäiväkahvilla, Pokessa viikoittaisissa tykyliikunnoissa ja Riveriassa NiPo on satsannut myös tiiminä liikkumiseen.

Parhaillaan käynnissä olevassa Liikkeelle.net-henkilöstökampanjassa tiimit ovat voineet tavoitteidensa mukaisesti valita paikan joko Rento-, Kunto- tai Kilpasarjassa. Liikuntaminuutteja kampanjassa kerää 88 tiimiä, joista suurin osa, 52 tiimiä, ahkeroi Kuntosarjassa.

Haapaveden Opisto on kampanjassa mukana kahdella tiimillä. Haapop rento -joukkueessa on viisi osallistujaa ja Haapop kunto -joukkueessa seitsemän osallistujaa. Kun henkilöstömäärä talossa on 21, niin mukaan kampanjaan on saatu hieno määrä osallistujia! Sanna Kallio Rentosarjan joukkueesta kertoo, että mukaan lähtemiseen ei paljon erillistä houkuttelua tarvittu. 

-Kun laitoin sähköpostilla viestiä, että aletaanko, niin vastauksia alkoi osallistumisesta paukkua. Tiimijako syntyi luontevasti rennosti ja enemmän innokkaasti kuntoilevien välillä. Itse olen Haapop rento -joukkueessa, johon kuuluu väkeä laidasta laitaan; rehtori, apulaisrehtori, lehtori, talouspäällikkö ja siistijä, kertoo Sanna Kallio tiimistään.

Kallio kuvailee kampanjaa hauskaksi ja helpoksi välineeksi liikkumisen seuraamiseen. Tiiviissä työyhteisössä seurataan tarkasti molempien tiimien täyttyviä hymynaamoja. Luodaan vähän positiivista ryhmäpainetta.

-Meillä on hyvä työyhteisö. Talon aamu- ja iltapäiväkahveja odotetaan, niissä nauru raikaa. Uutuutena ollaan tänä syksynä saatu iltapäiväkahville myös työnantajan tarjoamat hedelmät. Yhteinen tekeminen tukee työhyvinvointia ja jaksamista. Kun on hyviä hetkiä yhdessä, niin kestää paremmin myös painetta ja kiirettä.

-Tällaisiin mukaviin juttuihin kannattaa osallistua. Siitä tulee hyvä fiilis ja pientä kilpailuakin syntyy, kannustaa Kallio yhteiseen tekemiseen.

Työpaikan tykyliikunnasta lisäminuutteja

Kilpasarjan kärjessä liikuntaminuutteja kerää viime vuoden ykkönen Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymän tiimi Entiset aikuiset. Muita kärkipaikkoja hallussaan pitävät Keudan KanttarEllit Turvassa ja Sedun Varmat Liikkujat. Entiset aikuiset kisaa joukkueella Leena Myllypakka, Minna Ronkainen, Tarja Naskila ja Pirkko Paajanen.

-Meistä kolme on toimiston väkeä ja yksi toimii lehtorina. Tiimissä on aika monenlaisia liikkujia: osa on työmatkaliikkujia, osa koiraihmisiä ja osaan kampanja saa lisää vipinää. Vähän kilpailuhenkisiä ollaan kyllä, myöntää Leena Myllypakka.

Yhteisiä tiimin omia liikuntahetkiä ei vielä ole ollut, mutta hyvinä houkuttimina liikkumiseen toimivat POKEn järjestämät tykyliikunnat. Joka viikko henkilöstölle on tarjolla joogaa ja vaihtelevilla sisällöillä kuntosaliharjoittelua.

-Asetimme tiimille tavoitteen, että vähintään kaksi tuntia päivässä tulisi liikuntaa kerryttää. Yhteinen tekeminen lisää porukkahenkeä. Se hitsaa työkavereita eri lailla yhteen, kun on jokin yhteinen juttu.

NiPolla on hurja tahti

Kuntosarjassa 52 tiimiä mittaa kampanjan aikana paremmuuttaan. Kärkisijaa kampanjan puolivälissä pitää tiukasti Riverian tiimi Niskalan Ponnistus NiPo, jonka Kati Jönhede kertoo muodostuvan kahden opettajan, sihteerin ja opon porukasta. Nipon takana johtopaikkaa lähimpänä tavoittelevat viime vuoden voittaja Minuutti kerrallaan Riveriasta sekä SeduKullat. 

-Kampanja tuo työhön vähän muutakin, kun jutellaan kahvipöydässä ja tulee nähtyä työkavereita muutenkin vapaa-ajalla. Yhdessä rämmimme esimerkiksi 2,5 tuntia sienimetsällä. Metsässä tuli liikettä, mutta sieniä vain vähän sangon pohjalle. Petankkia ollaan käyty myös pelaamassa yhdessä. Viime vuonna petankkia kokeiltiin tiiminä ihan ekan kerran, jolloin pelaaminen aloitettiin tutkimalla, miten petankkia kuuluu pelata.

-Me kaikki liikutaan vähän eri tavalla. Meistä opo treenaa fitnessiä, mutta muut ovat aktiivisia liikkujia. Minua liikuttavat koirat, jotka ovat varmaan onnellisia, kun kampanja päättyy. Enää ei koirat tule niin innokkaina kanssani ovelle, vaan ovat alkaneet kyseenalaistaa lenkkieni pituutta. Pienemmätkin lenkit tuntuisivat kelpaavan. Onneksi kampanja kestää neljä viikkoa, ei tätä vauhtia kukaan pystyisi pidempää jatkamaan, nauraa Kati Jönhede tiiminsä kilpailuhenkisyydelle.

NiPo on eri kokoonpanoilla osallistunut kampanjaan useamman vuoden ajan. Monesti tiimin sijoitus on ollut kymmenen parhaan tiimin joukossa. Viime vuonna sijoitus oli toinen, kun edelle ehätti Riverian toisen toimipisteen joukkue. Tämän hetkistä kärkitilaa tiimi ei vaikuta hevillä olevan luovuttamassa.

-Vaikka kärki kampanjassa vaikuttaisi olevan niin kova, ettei mitään järkeä, niin masentua ei kampanjassa kannata. Eikä tarvitse olla niin kilpailuhenkisiä. Kampanjan odotus alkaa meillä jo elokuussa. Vaikka en ole itse liikunnallinen vaan enemmän pulleronköntys ja akillesjännekin huutaa, niin tämä neljä viikkoa liikutaan niin, että kolme tuntia liikuntaa tulee joka päivälle.

Juttutuokion lopuksi toivon tiimistä valokuvaa. Kati arvelee kuvan onnistuvan. Ja totta kai nipolaiset käyttävät valokuvatoiveen hyödykseen ottamalla yhteisliikunnasta minuutit talteen. Liikunta- ja kuvauspaikaksi valikoitui heti aamunkoitteessa trampoliinipuisto ja ulkokuntosali, jonne tiimiläiset - totta kai  - "sytkyttelivät" pyörillä.