Kakkulaatikon tarina hurmasi SAKUstars-henkilöstösarjassa

Olet täällä

Ammatillisen koulutuksen henkilöstön ensimmäisen SAKUstars-kisan mitalistit on valittu. Etäkilpailuna toteutettuun sarjaan saatiin mukaan 30 kilpailutyötä. Sarjan voitto lähti Stadin AO:n Hannele Häyhälle, jonka kirjoittama Ikkuna ihmiseen -tarina kuljetti lukijansa mukaan matkalle läpi Helsingin kaupunginosien.

Henkilöstön SAKUstars-sarjaan osallistumisoikeus oli ammatillisen koulutuksen henkilöstöllä. Etäkilpailuna, 5.3.-8.4.2021 välisenä aikana, toteutettuun kisaan osallistumistapa oli vapaa. Kilpailuun teemaa ”Antaa taidon näkyä” tuotiin kilpailutöissä esille kirjoittamalla, kuvaamalla ja videoimalla. Sarjaan oli lupa osallistua yksin tai työryhmänä.

Kilpailuun saatiin mukaan kolmekymmentä työtä, jotka toivat monipuolisesti ja taidokkaasti esille osaamista. Eri tekniikoilla toteutetut kilpailutyöt asettivat tuomariston vaikean valinnan eteen. Töissä ja kilpailusarjassa nähtiin valtavasti potentiaalia.

-Huikeeta, että saimme näin paljon kilpailutöitä. Tunnen itseni etuoikeutetuksi, kun pääsin tuomaroimaan henkilöstön ensimmäistä SAKUstars-sarjaa. Tämä kisa pitää laittaa ehdottomasti jatkoon, kuvaa SAKUstars-kisojen projektipäällikkö Tuija Kokkonen.

-Töistä näkee, että osa on nähnyt kilpailutöiden suunnittelussa ja valmistelussa todella paljon vaivaa. Opiskelijoille kisa toimii myös erinomaisena esimerkkinä, kun henkilöstökin innostuu esittämään taitojaan. Eikös sellainen sananlaskukin ole, että mitä isommat edellä, sitä pienemmät perässä. SAKUstars-kisoissa tämä on mennyt vähän toisinpäin, kiittelee osallistujia erityisasiantuntija Sari Karjalainen Stadin AO:sta.

Voittajaksi nousi tarina kakkulaatikon matkasta

Henkilöstön SAKUstars-sarjassa kärki eri tekniikoilla toteutettujen töiden välillä oli tasainen. Kisojen järjestämisvastuu näytti lisäävän myös henkilöstön kisaamisintoa, sillä eniten töitä kisaan saatiin Ylä-Savon ammattiopistosta (9 kappaletta) ja seuraavaksi viime syksyn kisajärjestäjältä Stadin AO:lta (5 kappaletta).

Sarjan voittajaksi nousi Stadin AO:n Hannele Häyhän Ikkuna ihmiseen -kirjoitelma. Tarinassa matkataan Stadin AO:n Prinsessantieltä läpi Helsingin kaupunginosien kohti kotia. Tarinan kertojan ostama, ikkunalliseen kakkulaatikkoon pakattu, täytekakku nostaa tarinaan mukaan matkalla kohdattuja ihmisiä valloittavalla tavalla. Tarinassa nähtiin mahdollisuuksia vaikka televisiosarjan käsikirjoitukseksi.

Toinen sija kilpailussa jaettiin kahden videon kesken. Keudan työryhmä ilotteli ihastuttavalla ja huumorin rikastamalla rakkauden ylistyksellä. I Love U -biisi herätti tuomaristolla odotuksia jo vuoden päässä järjestettäviin SAKUstars-kisoihin Keudassa. Työryhmässä hyvää menoa ja irrottelua tarjosivat Tiina Kopra, Salme Larvala, Michael Nordman ja Sam Name.

Vauhdikkuutta ei puuttunut myöskään Stadin AO:n Tiimi hoitaa -videolta. Tuomaristo piti videota puhuttelevana, hauskana ja osuvana. Taitavasti tehdyssä videossa opet rokkasivat, niin että kolahti.

Kisojen kolmanneksi sijoittunut Kpedun Oona Kallio toi puheenvuorollaan valoa arjen keskelle. Kuulijalle oli videolla tarjolla aito ja lämmin voimapuhe, jossa luotetaan kohtaamisen voimaan sekä avoimeen ja hyväksyvään vastaanottoon.

Henkilöstön SAKUstars.sarjan tuomaristoon kuuluivat Janne Jousiaho Keudasta, Sari Karjalainen Stadin AO:sta, Tuija Kokkonen YSAO:sta, Terhi Lehmussaari SAKU ry:stä ja Sari Mantila-Savolainen SAKU ry:stä.

Tulokset

Henkilöstön SAKUstars

1. Ikkuna ihmiseen -kirjoitelma
Hannele Häyhä, Stadin AO

2. Mä rakastan sua -video
Työryhmä: Tiina Kopra, Salme Larvala, Michael Nordman ja Sam Name, Keuda
JA
Tiimi hoitaa -video
Tiimi, Stadin AO

3. Valoa arjen keskelle -video
Oona Kallio, Kpedu

Kunniamaininnat

Heikkilä Laura, Virtala Heikki, Louhimäki Aku, Keuda
Lammi Annukka, YSAO
Lipponen Anna-Helena, YSAO
Nieminen Outi, Markkola Samuli, Salpaus
Mäkelä Mauri, SASKY
Paajanen Venla, Salpaus
Pukkila Mari, Keuda
Puolanne Outi, Sataedu
Pöntinen Juha, YSAO
Vilponen Soile, Stadin AO

Kuva: Pienen pojan elämää, Mari Pukkila/Keuda