Kaikissa työyhteisöissä pitäisi olla oma Leena

Olet täällä

Koronavuosina hittilajiksi noussut padel oli SAKU ry:n henkilöstöliikunnan tarjottimella tänä syksynä toista kertaa.  Viime vuonna lajia pilotoitiin pikkuporukalla, tänä vuonna joukkueita oli etenkin mixty-sarjassa jo hieman enemmän. SAKU ry:n henkilöstöliikuntaan laji istuu erinomaisesti: se on sosiaalinen, sopii monentasoisille ja -kuntoisille liikkujille ja mahdollistaa eritasoisten pelaajien pelaamisen yhdessä.

Lauantaita 12.11.2022 mainostettiin etukäteen vuoden harmaimmaksi päiväksi. Väite ei olisi voinut osua kauemmaksi totuudesta. Marraskuista päivää olisi voinut luulla maaliskuuksi, kun aurinko paistoi täydeltä terältä. Ja jos oli aurinkoa ulkona, löytyi aurinkoista fiilistä myös kisapaikkana olleesta Padel Vihti -hallista.

Turnauksessa pelattiin ensin naisten ja miesten sarjojen pelit, ja iltapäivällä mixty-sarjan mitaleja lähti jahtaamaan seitsemän sekaparia. Hallin kahviossa Omnian Mika Karjalainen (kuvassa sinisessä paidassa) sai katsella mixty-sarjan pelejä rennosti Juha Kallioisen kanssa voitettu miesten sarjan kultamitali kaulassaan.

– Pelipari sairastui, joten sekasarjan pelit jäivät nyt itseltäni pelaamatta, Karjalainen harmitteli.
– Mutta onneksi tuli kultaa miesten sarjasta, niin kuin tänä syksynä on tullut muutenkin, syyskisojen pesäpallomestaruutta voittamassa ollut Karjalainen totesi.

Padel on tullut Karjalaiselle tutuksi ehkä vähän yllättävää reittiä: mies on ollut kavereiden mukana ulkokenttätalkoissa ja sitä kautta on tullut jonkin verran myös pelattua.
– Harrastetennistä olen pelannut nuorempana. Nyt ollaan käyty viikoittain työporukalla pelaamassa. Leena on mukana padelkuvioissa ja on koonnut porukkaa pelaamaan, Karjalainen kiittelee Omnian opinto-ohjaajaa Leena Ylevää.

Padelin hyvinä puolina Mika Karjalainen pitää sitä, että siinä tulee tennistä pidempiä palloralleja, syöttö on helpompi ja nelinpelinä laji on sosiaalinen.
– Ja saahan siinä aina vähän anteeksi, kun pallo tulee seinästä takaisin vielä pelattavaksi, Karjalainen kuvaa lajin erikoispiirrettä.

Omniassa liikutaan työkavereiden kanssa muutenkin kuin padelkentällä. Rakennuspuolen opettajana toimiva Karjalainen käy viikoittain myös sählyvuorolla ja SAKU ry:n kisoistakin on monipuolista kokemusta: padelin ja pesäpallon lisäksi syyskisoissa on kokeiltu myös petankkia ja frisbeegolfia ja talvikisoissa pelattu sählyä.

Työyhteisön kanssa liikkumisen merkityksestä Mika Karjalaisella on selvä mielipide:
– Tulee liikuttua, kun kaverit patistaa mukaan. Kerran olen ollut puolimaratonillakin, kun Leena pakotti, Karjalainen nauraa.

Mikan tarinoita kuunnellessa tulee mieleen, että kaikissa työyhteisöissä pitäisi olla oma Leena.
 

Padelturnauksen kuvia voit katsella Flickr.com-sivuston kuvagalleriasta. 

Mixty-sarjan mitalikolmikko:
1. Mikko Hänninen ja Mia Pirttilä, Stadin AO
2. Leena Ylevä ja Kim Björkman, Omnia (kuvassa)
3. Minna Uotila, Sasky ja Juha Kallioinen, Omnia

Naisten sarjassa voiton vei Stadin AO:n ja Step-koulutuksen yhteisjoukkue Mia Pirttilä ja Eva Uronen.