Juuret ja versot -teema innosti henkilöstösarjan osallistujia

Olet täällä

SAKUstars-kisojen henkilöstösarjan palkitut on valittu. Raati käytti tuomaroinnissaan äänivaltaansa ja teki muutoksen, jossa työt arvioitiin yhden sarjan sijasta neljässä sarjassa. Upeiden, eri tekniikoilla toteutettujen kilpailutöiden vertailu yhdessä sarjassa koettiin yksimielisellä päätöksellä liian vaikeaksi.

Ammatillisen koulutuksen henkilöstöä kutsuttiin osallistumaan SAKUstars-henkilöstösarjaan maaliskuun loppuun mennessä. Etäkilpailuna toteutettuun kisaan osallistumistapa oli vapaa. Kisaan lähetettiin 31 työtä, joista näkyi, että kilpailun teema ”juuret ja versot” oli puhutellut tekijöitään. Kilpailun satoa korjattiin kuvina, sanoina, ajatuksina, musiikkina ja käsitöinä sekä yksin että tiimeinä.

-Esimerkiksi musiikkiesityksissä oli mukana punkkia, Bachia ja kannelta. Oli show’ta, lausuntaa, luontoa, muistoja ja unelmia. Töitä oli niin montaa, erilaista kategoriaa, että päätimme jakaa työt neljään eri sarjaan: videot, musiikki, kirjoitelmat ja kuvataide, kertoo raadista SAKU ry:n järjestösihteeri Terhi Lehmussaari.

-Raati kävi töistä kahden ja puolen tunnin vilkkaan keskustelun. Lopputulokseen kuitenkin päädyttiin yksimielisesti ja ihaillen kaikkien osallistujien luovuutta. Huomattiin myös, että tämänvuotinen teema, juuret ja versot, oli ollut erityisen inspiroiva.

SAKUstars-henkilöstösarjan mitalistit palkittiin henkilöstön illanvietossa SAKUstars-kisoissa keskiviikkona Kurikassa.

Tulokset:

Videot 

1. Laivasukua
Anna-Helena Lipponen, YSAO
Kauniissa ja koskettavassa videossa on vahvasti esillä sekä suvun juuret että versot. Musiikki kantaa tarinaa ja kuvakulmat on mietitty huolellisesti.
Video herättää tunteita ja on todellinen taidonnäyte tekijältä.

2. Very very Late Night with JäyJäy
Aku Lohimäki, Janne Jousiaho, Michael Nordman, Tiina Kopra ja Salme Larvala, Keuda
Videolla on mainioita viittauksia menneisiin ja tuleviin kisoihin. Puvustus on kohdillaan ja yhdessä tekemisen ilo ja SAKU-henki välittyvät hienosti.
Taitavaa ja heittäytyvää näyttelijätyötä ja monipuolista videotuotantoa.

3. Ruukku – Ihmisten tarina
Teemu Toikka, Aija Jokinen, Satu Lind, Mauri Mäkelä ja Lavasteen Monimuotoiset Opiskelijat, SASKY
Monipuolinen, huolella suunniteltu ja toteutettu video. Syvällistä sanomaa, kuvallista rikkautta, hienoja ääniefektejä, teknisiä ratkaisuja ja myös huumoria.

Kunniamaininta:
Liisa Törrönen, Riveria

Musiikki: 

1. Talviunelmia
Henriikka Warmbold, Sedu Kurikka
Taidokas sävellys-, sanoitus- ja äänitystyö. Laulajan taidonnäyte. Kuulas, taitava ja soiva esitys, kuin lupaus keväästä. Teema hienosti esillä.

2. Se juuri versoo
Hirvittävä Peltihirviö:Noora Hoskonen,Tatu Järvinen,Merja Korhonen,Kaisa Palomäki,Tuula Rannanjärvi-Laukkanen, Satu Rautonen,Timo A. Tanhuanpää, Kape Vulli, Tredu
Hyvin etenevä sävellys, taitavaa, kepeää, mutta tosissaan tehtyä musiikkia. Yhdessä tekemisen ja musiikin iloa. Teema hienosti esillä sekä kappaleessa että videolla.

3. Pidä huolta
Yx Savolainen Amis Orkesteri, YSAO
Ison orkesterin musisoinnin iloa "viidakossa". Hienot instrumentaatiot ja katusoittomeininkiä. Letkeä, silti koskettava versio. Jokaisen vahvuudet hyödynnetty.
 
Kirjoitelmat

1. Egologia
Kaisa Jänis, Riveria
Kauniilla tavalla yhteiskunnallinen, moniselitteinen, ekologinen, kulttuurinen ja omakohtainen runo. Itse luettu äänite antoi runolle vielä lisää syvyyttä. Upea!

2. Itään
Elina Kuisma, SASKY
Kolmiulotteinen otsikko. Löytyi viitteitä kalevalalaiseen poljentoon. Omakohtainen, koskettavakin. Myös teema pulpahtaa esiin mukavasti.

3. Juuret ja Versot – uraohjauksen näkökulmasta
Janne Turtiainen, Stadin AO
Kiinnostava lähestymistapa. Ajattelu näkyy. Lukijalle uusi näkökulma. Positiivinen loppulause lohduttaa.

Kuvataide

1. Juuret stadilaisuuteen
Tanja Hoffrèn, Stadin AO
Juuret- teema urbaanissa, retrossa ympäristössä. Värit loistavat lämmöllään, taustalla katoava osa Stadin toiminnallista historiaa. Kiinnostava.

2. Kalevalan tyttäret
Suvi Seilo, Stadin AO, Kalevalan tyttäret
Teosta voi tulkita monella tavalla, esim. raati näki kuvassa sekä koivun runkoja että liekehtiviä tanssijoita. Suomalaisuus hehkuu maailman väreissä.

3. Spesiaali
Erja Puoskari, Kati Karjalainen, Tiina Nuora, Tarja Tamio, Spesia Pieksämäki
Aistittavissa yhteinen tekeminen. Kaunis kokonaisuus ja miellyttävät värit. Puun vieressä kolme toisiinsa vahvasti nojaavaa haikua.
Omaa opistoa markkinoidaan luovalla tavalla, ehkä vahingossa?

Kunniamaininta:
Satu Linnermo-Niinikoski, Stadin AO