Juhlakisa keilattiin Talissa

Olet täällä

Henkilöstön 50. keilamestaruuskilpailut kisattiin Talissa lauantaina 11. marraskuuta. Mitaleja keilahallille kokoontui tavoittelemaan parikymmentä keilaajaa.
Keilaradoilta löytyi myös paljon kunnioitettavaa kokemusta. Pisimpään SAKU-kisoihin on osallistunut Omnian Timo Ojanen, joka on ensimmäisiä keilakisoja lukuun ottamatta ollut kaikissa SAKU-kisoissa keilaamassa. 

Henkilöstön keilakisoissa oli jaossa palkintosijat miesten kilpa- ja harrastesarjoissa, naisten sarjassa, veteraanisarjassa sekä pari- ja nelijoukkueissa. Lisäksi kisassa haettiin SAKU ry:n mestaria. Tittelin sai itselleen keilaaja, joka keilasi ilman tasoitusta parhaan tuloksen. Talissa uudeksi SAKU ry:n mestariksi nousi Rovaniemen koulutuskuntayhtymän Päivi Uusinarkaus tuloksella 1 146.

Kokemusta kisassa edustanut Omnian Timo Ojanen oli myös hyvässä vedossa. Veteraanien sarjassa hopeatila varmistui tuloksella 1 142. Parikilpailussa sijoitus kirkastui kärkitilaksi, kun Jyrki Pukarinen ja Timo Ojanen keilasivat yhteistuloksen 2 464.

-Vuosien aikana on tullut toistakymmentä mestaruutta näistä kisoista. Hyviä kisoja on käyty aina veteraanisarjan tänään voittaneen Matti Kukkulan kanssa. Hämeenlinnassa järjestetyistä toisista kisoista alkaen olen ollut kisoissa mukana.

-Keilailussa on hienoa se heiton hallinta. Haastavinta on löytää radalta ihanteellinen pelialue eri tilanteissa. Tänään keli oli haastava, kun öljyä oli radoilla tavallista enemmän. Täällä oli huippukeilaajia varten tehty keli. Kohtalaisesti keilaus meni tänään.

Ojanen muistelee, että vuosien saatossa oppilaitoksista lähdettiin kisoihin innostuneina edustamaan ja joukkueisiin oli useita pyrkijöitä. Ojanen arvioi tällä hetkellä aikojen olevan hieman erilaiset.

-Lajien määrä on laajentunut. Esimerkiksi sählynpelaajia on nyt paljon. Ja kyllä ajankohtainen tilannekin vaikuttaa. 

Lappeteläiselle kultainen ansiomerkki

Kisan aluksi palkittiin Talin kisojen organisoija Jorma Lappeteläinen SAKU ry:n kultaisella ansiomerkillä. Lappeteläinen on toiminut vuodesta 1988 Luksian keilajoukkueen kokoajana ja matkanjärjestäjänä SAKU ry:n kilpailuihin. Keilakilpailujen kilpailunjohtajana hän on toiminut Lohjalla kolmissa kisoissa sekä Talissa kaksissa kisoissa. 

-Nämä ovat itselleni 31. SAKU-keilakisat. Osallistujien määrä kisoissa on vuosien aikana muuttunut ja vaihtunut, mutta tänäänkin täältä löytyy pitkään keilakisoihin osallistuneita. 

Parhaimmillaan keilakisoissa on kisasarjoja heitetty jopa kolmena päivänä. Kun Lohjalla keilahallissa on käytössä kahdeksan rataa, niin tuloksia haettiin perjantaina yhdessä, lauantaina kolmessa ja sunnuntaina vielä kahdessa erässä. 

-Nyt on SAKUn kilpailuilla hankala tilanne, kun rahoitus vähenee ja välimatkat ovat pitkät. Lajit kilpailevat myös kovasti keskenään. Yleensäkin keilaukseenkin löytyy kyllä hohtokeilaajia, mutta keilaajat eivät halua kuitenkaan rekisteröityä, pohtii tilannetta Lappeteläinen.

SAKU-keilaukseen voi osallistua myös omalla paikkakunnalla. Parhaillaan on käynnissä kotiratakilpailu nelihenkisille joukkueille. Kisassa jokainen joukkueen jäsen keilaa kahden tuloksen sarjan. Joukkueilla on aikaa tehdä tuloksia 20. joulukuuta asti. Seuraaviin keilakisoihin kokoonnutaan joukolla 10. – 11.2.2018 Vuokatissa.

-SAKU-keilakisoissa on rento tunnelma. Mukaan mahtuvat keilaamaan sekä vasta-alkajat että kilpakeilaajat. Kisaajilta saa myös monesti hyviä vinkkejä ja opastusta omaan keilaukseensa, kannustaa kisaamaan SAKU ry:n liikuntakoordinaattori Miia Uskalinmäki

Tulokset
Kuvagalleria