Jatka liikettä työkavereiden kanssa henkilöstölajeissa

Olet täällä

Miltä kuulostaisi lähteä yhdessä työporukan kanssa liikkumaan? Marraskuussa on luvassa yhteiseen tekemiseen huippuja lajeja, kun ensin palloa tahkotaan Sekalentisturnauksessa Torniossa ja sen jälkeen taitoja ja tarkkuutta mitataan Hollolassa padelin sekä tapahtumakalenterin upouusien lajien, pingiksen ja dartsin, parissa. Kotiradoilla kisataan keilauksessa, jossa tuloksia on aikaa tehdä joulukuun loppuun.

Henkilöstön liikuntatapahtumat tarjoavat osallistujille liikunnan iloa, kohtaamisia ja haasteita. Työyhteisöliikkujien joukkoon liikettä lisäämään sopivat niin entiset, nykyiset kuin uutta lajia itselleen etsivätkin. Sakumaiseen menoon kuuluu kollegojen kohtaaminen, hyvähenkisyys ja lajien saloihin ohjaaminen.

-Kahvihuoneessa oli pöydällä SAKUn lehti, jota selailtiin. Siitä lähti ajatus ilmoille sekalentikseen osallistumisesta. Lähdimme kasaamaan joukkuetta Stadin logistiikan toimipaikasta. Muilta joukkueilta olemme saaneet hyvää kannustusta, meitä kohdellaan vähän kuin maskotteja, kuvailivat viime vuonna ensikertalaisten pelitunnelmia Kauhajoen Sekalentisturnauksessa Stadin AO:sta Tiina Nurmilo ja Sami Yli-Hakula.

Tutustu sääntömuutoksiin

Lentopalloa pelaavat sekajoukkueet suuntaavat tällä kertaa 18.–19.11. kohti Torniota. Lappiasta tihkuneiden tietojen mukaan luvassa ovat vähintään ”hyvän maun jättävät” -kisat. Verkot viritellään Putaan hallille, jonne on pystytetty kisakahvila ja kisalounaat toimitetaan tilausten mukaan paikalle. Kuljetukset järjestyvät myös julkisilla välineillä kauempaa tuleville joukkueille. Eikä iltajuhlaakaan ole unohdettu!

Sekalentiksessä pitkiä palloralleja varmistavat omat erityissääntönsä. Pelissä mies ei saa lyödä palloa hypystä, syötöt on tehtävä alakautta, eikä naista saa torjua.  Jujut tai peipit sallitaan hypäten myös miehiltä, mutta pelaajat eivät saa saattaa palloa painamalla verkon yli kenttään. Naiset pelaavat iskulyönneissä, peipeissä, torjunnoissa ja syötöissä lentopallon normisäännöillä.

Sekalentikseen on tehty muutamia sääntömuutoksia. Kokeilussa on uusi verkon korkeus 235 senttiä (aiemmin 243 cm). Säännöistä poistettiin kohta, jossa miehiltä edellytettiin kahden käden kosketusta kolmen metrin sisältä. Iskulyönti sallitaan siis miehiltäkin etukentällä, kunhan se on tehty jalat maassa.

Turnaukseen joudutaan lähtemään välillä pienelläkin joukkueella. Loukkaantumisen sattuessa joukkueella on mahdollisuus täydentää joukkuetta pelaajalla oman jäsenyhteisön ulkopuolelta, jotta joukkueesta tulee sääntöjen mukainen. Joukkue saa täydennyksen jälkeen pelata mitaleista normaalisti, mutta ilman mahdollista nousuoikeutta ylempään sarjaan. Siirtyneen täydennyspelaajan tulee edustaa uutta joukkuetta turnauksen loppuun asti.
Mikäli joukkuetta loukkaantumisen jälkeen ei saada täydennettyä sääntöjen mukaiseksi, niin joukkue voi jatkaa pelejä, mutta sääntöjen vastaisella joukkueella pelatut pelit tuomitaan hävityiksi eräluvuin 0–2.

Uutuuksina pingis ja darts

Marraskuun viimeisenä viikonloppuna 24.–25.11. yhdistetään kolme sosiaalista lajia. Samalla saadaan testiin myös uusia lajeja, kun kahtena syksynä pelattu padel saa rinnalleen pingiksen ja dartsin Hollolassa.

Padelissa pelataan perjantaina naisten ja miesten Americanot, jossa pelaajat keräävät itselleen pisteitä jokaisesta matsista vastapelaajaa/pelaajaparia vaihtaen.  Lisäksi pelataan pari-Americanot sekapareina. Lauantaina vuorossa ovat naisten ja miesten paripelit. Pingiksessä ja dartsissa ottelupäivänä on lauantai.

Pingiksen pelisysteemi varmistuu, kun nähdään osallistujien määrä. Dartsissa päivälle muodostetaan 2–3 heittoikkunaa, joissa jokaisella osallistujalla on 2–3 kisayritystä viidellä tikalla. Kisayrityksistä huomioidaan paras tulos.

-Padel innostaa monen ikäisiä ja kuntoisia pelaajia sosiaalisuudellaan ja monipuolisuudellaan. Perustekniikoista pääsee jyvälle nopeasti, mutta toisaalta lyöntivalikoimaa voi laajentaa ja taitoja hioa loputtomasti. Padelia, pingistä ja dartsia voikin kuvata samoin sanoin: lajit ovat hauskoja jo pienilläkin taidoilla mutta melkoista taidetta huipputasolla, kertoo SAKU ry:n toimistolta padeliin hurahtanut Saija Sippola.

Kotipaikkakunnilla keilataan

Jos pelimatkalle lähtö ei onnistu tällä kertaa tai työporukka kaipaa lisää yhteistä liikkumista, niin vastaus on kotiratakisana käynnissä oleva keilaus. Kotiratakisassa keiloja kumotaan neljän hengen joukkueina omalla paikkakunnalla. Tasoitusjärjestelmän ansiosta kisassa voi pärjätä mukavasti myös vasta-alkajana.

Kotiratakeilauksessa jokainen joukkueen jäsen keilaa kaksi sarjaa. Neljän osallistujan joukkueen tulos lasketaan tasoituksellisista tuloksista (pois lukien veteraanitasoitukset). Tulokset keilauksesta voi ilmoittaa joulukuun loppuun mennessä SAKU ry:n nettisivujen tapahtumakutsusta löytyvällä tuloslomakkeella osoitteeseen miia.uskalinmaki@sakury.net.

Kotiratakisoja on uudistettu alkavalla lukuvuodelle. Mukana olevat lajit pyörivät nyt koko vuoden läpi: keilaukseen voi osallistua loka-joulukuussa, ilma-aseisiin tammi-maaliskuussa, SAKUstars-henkilöstäsarjaan tammi-maaliskuussa, frisbeegolfiin huhti-kesäkuussa ja pyöräilyyn kesä-syyskuussa. Kotiratakisoissa opiskelijat ja henkilöstö kisaavat omissa sarjoissaan.