Jäsenistö kokoontui vuosikokoukseen Taitajissa

Olet täällä

Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry piti vuosikokouksensa Taitaja-kilpailujen yhteydessä Tampereella 16.5.2018. Vuosikokouksessa valittiin liiton hallituksen jäseniä, hyväksyttiin esitys ensi vuoden toimintasuunnitelmaksi ja tehtiin muutamia tarkennuksia liiton sääntöihin.

Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Hellevi Lassila Seinäjoen koulutuskuntayhtymästä, Tuomas Mäki-Ontto Satakunnan koulutuskuntayhtymästä, Timo Virolainen Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymästä, Kirsi Pulkkinen Ylä-Savon koulutuskuntayhtymästä ja Markku Loiskekoski Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymästä. Hallitusta varajäseninä täydentävät Eira Bani Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymästä, Pirjo Malinen Savon koulutuskuntayhtymästä ja Marjaana Vihottula Länsirannikon Koulutus Oy:stä.

Hallituksen varapuheenjohtajana valittiin jatkamaan ensi vuonna Joensuussa pidettävien Taitaja 2019 -kilpailujen kilpailujohtaja Anne Karppinen Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymästä. Karppinen on toiminut SAKU ry:n hallituksen jäsenenä vuodesta 2013 ja varapuheenjohtajana vuodesta 2016 alkaen.

Järjestö juhlii tasavuosia työn merkeissä

Vuosikokouksen hyväksymän toimintasuunnitelman mukaan ensi vuonna 70 vuotta täyttävän SAKU ry:n toiminta lukuvuonna 2018–2019 on mm.

  • Liikkuva opiskelu -toiminnan tukea mm. viestintämateriaalien, koulutusten ja puheenvuorojen avulla
  • työkykypassin sisältöjen ja toteutusohjeiden päivittämistä uuden lainsäädännön mukaiseksi
  • liikunnan monilajisia tapahtumia: SAKUgames opiskelijoille ja henkilöstöliikunnan juhlatapahtuma henkilöstölle SAKU ry:n 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi
  • SAKUstars-kilpailuja Sastamalassa
  • Hyvinvointivirtaa-teemaviikkoa, jonka tapahtumiin tavoitellaan yli 45 000 osallistujaa valtakunnallisesti
  • ryhmäytymistä, syrjimisen vähentämistä ja hyvinvoinnin edistämisen hyvien käytänteiden keräämistä ja levittämistä tavoittelevia kehittämishankkeita.
     

Tarvittavat tarkennukset sääntöihin

Järjestön sääntöjä muutettiin siten, että vuodesta 2019 alkaen SAKU ry:n jäsenmaksuperusteena on opetus- ja kulttuuriministeriön koulutuksen järjestäjälle määrittelemä opiskelijavuosien vähimmäismäärä. SAKU ry:n vuosikokous päättää vuosittain yksikköjäsenmaksun hinnan, joka ensi vuonna on 1,55 euroa per opiskelijavuosi. Lisäksi sääntöihin lisättiin minimijäsenmaksu, joka vuonna 2019 on 300 euroa. Jatkossa myös jäsenyhteisön vuosikokouksessa käyttämä äänimäärä perustuu opiskelijavuosien vähimmäismäärään.

Lisätiedot: toiminnanjohtaja Saija Sippola, puh. 044 3434 123