Jalkapalloturnaus innosti Spesiassa

Olet täällä

Maalituuletukset ovat näyttäviä. Henkilöstön joukkueet ovat tiukoilla, kun heidän voittamisensa on monella joukkueella vakaana tavoitteena. Ammattiopisto Spesiassa Turussa pelattiin keskiviikkona 11.12. opiskelijoiden järjestämä jalkapalloturnaus. Vauhdikkaiden pelien lisäksi merkonomiopiskelijoiden plakkariin kertyi turnauksesta myös opintoja.

Ammattiopisto Spesian Turun toimipisteen liikuntasali oli täynnä tunnelmaa keskiviikkona, kun yhdeksän joukkuetta ratkoi paremmuuttaan opiskelijoiden toteuttamassa jalkapalloturnauksessa. Pieni sali oli pakattu tapahtumaan huolella. Kun kentällä rymisteli yhteensä kahdeksan pelaajaa, niin jämäkälle tuomarille paras paikka oli seisoa ikkunalaudalla. Kentän päätyyn eristetty katsomo pullisteli yleisöstä, kun katsojat ja pelaajat kannattivat suosikkejaan.

Turnauksen menosta vastasivat toisen vuoden merkonomiopiskelijat, jotka järjestelyiden ohessa ehtivät pistää myös pelikentällä parastaan. Idea turnauksesta pyörähti vauhtiin luokan välitunnilla harrastamasta höntsäilystä.

-Olemme käyneet luokan kanssa pelaamassa salilla välitunnilla. Sieltä tuli ajatus saada muitakin peleihin mukaan. Luokkien kesken meillä on pelattu aiemmin pelkästään salibandya. Jalkapallo otettiin lajiksi, kun kaikki pystyy sitä pelaamaan, kertoo järjestäjistä Santeri Norkonvuo.

Kuulutukset tehosivat

Turnauksen valmisteluja opiskelijaryhmä teki kahden kuukauden ajan. Suunnittelun aikana huolehdittiin muun muassa turnaussääntöjen laatimisesta, pelikentän ja -katsomon suunnittelusta, sponsorien hankinnasta ja markkinoinnista.

-Tosi paljon oli erilaisia tehtäviä, joita tehtiin tiimeinä. Suurin osa on tykännyt turnausta tehdä. Tuolla on meillä vielä kahvila, joista osa on töissä. Aika helppo oli saada turnaus kasaan. Aikatauluttamisessa käytettiin mind mappia, kuvaa järjestelyjä Santeri Norkonvuo.

-Alussa oli vaikeaa saada joukkueita, mutta sitten löydettiin oikea tapa lähestyä muita luokkia. Mainosten lisäksi tehtiin kuulutuksia turnauksesta. Mukaan saatiin yhdeksän joukkuetta. Näistä kaksi oli henkilöstön joukkueita.

Kun valmistelutyöt oli ryhmässä tehty huolella, niin itse turnauksessa oli luokan joukkueella aikaa haastaa myös muita joukkueita kentällä.

-Tuossa viime pelissä saatiin jo vähän peliä käyntiin. Hyvät syöttöpaikat alkoivat joukkueelta löytyä, ennakoi pelien kehittymistä Santeri Norkonvuo.

SAKUgames-tapahtuman tekijöitä etsitään

Jalkapalloturnaus Spesiassa toteutettiin osana merkonomiopiskelijoiden opintoja. Oman oppilaitoksen tapahtumien lisäksi osaamista voi kerryttää myös osallistumalla valtakunnallisten tapahtumien järjestelyihin yhteistyössä SAKU ry:n kanssa.

Liikuntatapahtumista apua kaivataan tällä hetkellä erityisesti SAKUgames-tapahtuman järjestelyihin. Viime kevään tapahtumassa opintojaan suorittivat Varalan Urheiluopiston, Tredun, TAKKin ja Saskyn opiskelijat. Oppimisen paikkoja oli tarjolla muun muassa toimitsija-, logistiikka-, turvallisuus- ja ensiaputehtävissä sekä tapahtumatorilla. Lisätietoja näistä yhteistyömahdollisuuksista voi tiedustella liikuntakoordinaattori Miia Uskalinmäeltä.