Jalkapallon harrastesarjassa jaetaan ensimmäiset aluemestaruudet

Olet täällä

Jalkapallon harrastesarjan ensimmäiset aluemestaruusmitalit jaettiin 24.10.2018 Helsingissä. Etelän aluemestaruus meni Omnialle, toiseksi pelasi Ammattiopisto Tavastia ja kolmanneksi Business College Helsinki.

Opiskelijoiden jalkapallomestaruuksista pelataan poikien ja tyttöjen sarjoissa. Poikien jalkapallosarja käynnistyi viikolla 39 alueellisilla karsintaturnauksilla, joista parhaat joukkueet ovat valikoituneet 13.-14.11. pelattavaan lopputurnaukseen. Tyttöjen sarja pelattiin suoraan lopputurnauksena, josta mestaruuden itselleen taisteli Vuokatin Urheiluopisto.

Tämän syksyn uutuutena käynnistyi jalkapallon harrastesarja, jossa pelataan alueellisista mestaruuksista. Harrastesarjan joukkue muodostuu seitsemästä pelaajasta. Joukkueen voi koota tytöistä, pojista tai sekä että. Ottelun peliaika on 1 x 25 minuuttia. 

Ensimmäinen aluemestaruusturnaus pelattiin neljän joukkueen kesken Käpylän Juniorihallissa Helsingissä. Turnauksessa ykkössijalle sijoittui Omnia, hopeaa nappasi Ammattiopisto Tavastia ja pronssia Business College Helsinki. Turnauksen järjestelyistä vastannut opettaja Tarja Airaksinen oli turnauksen jälkeen peleihin tyytyväinen. 

-Pelaajat tekivät turnauksesta hauskan oloisen, nuorekkaan, kansainvälisen ja innostavan. Joukkueissa oli tasoeroa, mutta otteluita pelattiin etikettisäännöillä ja hyvässä hengessä. 

-Olisi hienoa, jos harrastesarjaan saataisiin rohkaistua passiivisempia opiskelijoita mukaan ja molempia sukupuolia. Meillä on liikuntatunneilla sekaryhmät, joista rekrytoimme pelaajat turnaukseen. Turnauksessa meillä on kaksi joukkuetta mukana, mutta enemmänkin olisi joukkueita saatu kasaan, kertoo Tarja Airaksinen Business Collegesta. 

Jalkapallo yhdistää

Vilma Juuri-Oja ja Teemu Lehtoranta pelasivat turnauksessa Business Collegen väreissä. Molemmilla pelaajilla jalkapallo on omassa arjessa vahvasti mukana. Vilma valmentaa tällä hetkellä Tikkurilan Palloseurassa 2006 syntyneitä tyttöjä. Teemu puolestaan pelaa Korson Palloseuran miesten kakkosjoukkueen riveissä.

-Hyvältä täällä on tuntunut pelata, vaikka taso on ollut kovempi kuin luultiin. Tyttöjä saisi joukkueissa olla enemmän, kun vain meidän joukkueissa oli tyttöpelaajia, toteaa Vilma Juuri-Oja.

-Pelit tuovat hauskaa vaihtelua kouluarkeen. Pystyisiköhän joukkueita tekemään vielä enemmän ikäryhmittäin? Jalkapallo on siitä hyvä laji, että siinä ei tapella. Pelaaminen yhdistää eri-ikäisiä, eri maista tulevia, tyttöjä ja poikia, lisää Teemu Lehtoranta.

Harrastesarjassa alueet on määritetty ilmoittautumisten perusteella. Tänä syksynä etelän aluemestaruuden lisäksi jaossa on vielä läntinen mestaruus. 

-Harrastesarjan ensimmäisestä vuodesta kerätään oppia ja palautteiden pohjalta sääntöihin mietitään tarkennuksia. Osallistuvien joukkueiden pelaajilta ja huoltajilta tuli jo eilen hyviä ehdotuksia ja ideoita. Esimerkiksi nappikset voitaisiin vaihtaa lenkkareihin, maalieron kasvaessa isoksi voidaan häviöllä olevan joukkueen pelaajamäärää lisätä ja myös huoltajia ehdotettiin otettavaksi peliin mukaan, listaa ehdotuksia liikuntakoordinaattori Miia Uskalinmäki

Tulokset
Kuvagalleria