Hyvinvoiva amis -hankkeesta tukea ammattiin opiskelevien hyvinvointiin

Olet täällä

Opetushallitus on myöntänyt Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry:n koordinoimalle verkostohankkeelle rahoitusta 678 200 euroa. Hyvinvoiva amis -hankkeen tavoitteena on lisätä ammattiin opiskelevien tietoja, taitoja ja motivaatiota huolehtia omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan jo opintojen aikana sekä lisätä liikettä oppilaitosten arjessa. Työkaluina hyödynnetään Ammattiosaajan työkykypassia ja Liikkuva amis -toimintaa.

Verkostossa on mukana kolmetoista ammatillisen koulutuksen järjestäjää, jotka lähtevät ottamaan työkykypassia ja Liikkuva amis -toimintaa käyttöön sekä laajentamaan ja juurruttamaan toimintaa osaksi oppilaitosten arkea. SAKU ry kehittää ja ylläpitää työkykypassin materiaaleja, työkaluja ja mobiilisovellusta (työkykypassi.fi).

- Hanke antaa aidon mahdollisuuden tukea ja kehittää opiskelijoiden hyvinvointia oppilaitosyhteisöissä, kertoo SASKY koulutuskuntayhtymän kuntayhtymäjohtaja ja SAKU ry:n hallituksen puheenjohtaja Antti Lahti.

Hyvinvoiva amis -hankkeen yhteistyössä ovat mukana: SASKY koulutuskuntayhtymä, Careeria Oy, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä, Optima kuntayhtymä, Raision seudun koulutuskuntayhtymä, Savon koulutuskuntayhtymä, Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä, Seinäjoen koulutuskuntayhtymä, Ammattiopisto Spesia Oy, Koulutuskuntayhtymä Tavastia, Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä sekä viestintäyhteistyössä AMKE ry ja SAJO ry.

Galaksi yhdistää hyvinvointihankkeet

SAKU ry:n Galaksi-koordinointihankkeelle Opetushallitus on myöntänyt avustusta 88 000 euroa. Galaksissa kootaan hyvinvoinnin, yhteisöllisyyden ja osallisuuden uudet toimintatavat ammatillisessa koulutuksessa. Tiedon jakamisen avulla mahdollistetaan hyvien toimintatapojen leviäminen laajemmin ammatillisen koulutuksen kentälle.

Molemmille hankkeille rahoitus on myönnetty Oikeus osata -ohjelman valtionavustushausta, jonka tarkoituksena on ammatillisen koulutuksen laadun ja tasa-arvon kehittäminen. Hankkeet toteutetaan 1.12.2020-30.6.2022 välisenä aikana.

Lisätiedot:
verkostokoordinaattori Maria Käkelä, p. 0500 830 710, maria.kakela@sakury.net