Hyvinvointivirtaa-viikolla: Hyviä tekoja ja oppimisen paikkoja

Olet täällä

Syksyn Hyvinvointivirtaa-viikolla toteutettiin toista kertaa #Amistekeehyvää-tempauksia. Viikon 40 aikana opiskelijat jakoivat osaamisellaan hyvää mieltä sekä omassa oppilaitoksessa että sen lähiympäristössä. Pienillä teoilla saatiin isoa iloa aikaan!

Hyvinvointivirtaa-viikon #Amistekeehyvää-toimintamallissa haastetaan ammattiin opiskelevia jakamaan osaamistaan hyvää tuottavilla pop up -tempauksilla joko omassa oppilaitoksessa tai sen lähiympäristössä. Tempauksissa opiskelijat esimerkiksi kutsuivat ikäihmisiä lounaalle tai yhteisille ulkoiluretkille, rakensivat portaat urheilukentälle, houkuttelivat kuukausimarkkinoiden asiakkaita keppijumppaan, loivat kauniita kampauksia sekä pitivät huolta ympäristöstä lehtiä haravoimalla ja roskia keräämällä.

Tempauksilla oli mahdollisuus osallistua myös teemaviikon kisaan raportoimalla omia hyviä tekoja SAKU ry:n Facebook-sivuilla. Raportoinneista luvassa oli lahjakortteja, kun palkinnoilla muistettiin eniten Facebook-tykkäyksiä kerännyttä tempausta, SAKU ry:n Viestinnän kehittämisryhmän suosikkitempausta sekä kahta arvonnassa onnekasta tempauksen raportoijaa.

Tykkäyksiä sai eniten Luovin tempaus

Facebook-sivulla eniten tykkäyksiä keräsivät Luovi Alavuden puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ja kodinhuoltajien sekä opiskelijakunnan tempaukset. Alavudella kutsuttiin ja kuljetettiin ikäihmisiä syksyiselle lounaalle ja kahville. Lisäksi vieraat pääsivät tutustumaan käsi- ja taideteollisuusalaan.

Opiskelijakunnan tempauksessa opiskelijoita motivoi huoli ympäristön roskaantumisesta. Tempauksessa opiskelijat lähtivät vapaa-ajallaan Alavuden keskustaan putsaushommiin. Saaliikseen ryhmä sai viisi roskapussillista sekalaista muoviroskaa, lasinsiruja ja tölkkejä.

-Hyvinvointivirtaa-viikko on meidän tärkein tapahtumamme opiskeluhyvinvointiin yhteisöllisyyden rakentamisessa. Teemaviikosta räätälöidään aina meidän näköisemme. Esimerkiksi köydenveto on meillä jäänyt pysyväksi perinteeksi ja Hyvissanomien sähköistä pohjaa hyödynnämme käytössä joka vuosi. Opiskelijat osaavat jo kysyä seuraavan Hyvinvointivirtaa-viikon suunnitelmista, kertoo opintoneuvoja Sari Jokela Luovista.

Esedussa hyvää tehtiin yhdessä

Viestinnän kehittämisryhmän suosikiksi nousi Pieksämäen Esedun ja STEP-koulutuksen yhteistyönä toteuttama kokonaisuus. Suosikkitempauksessa pidettiin erityisesti siitä, että kampanjassa oltiin mukana koko oppilaitoksen voimin ja usealla eri alalla. Hyvää tehtiin sekä omassa oppilaitoksessa että jalkautumalla muualle. Viestinnässä saatiin juttu tempauksesta läpi myös paikalliseen mediaan.

Esedussa #Amistekeehyvää-tempaukseen osallistui kuusi eri koulutusalaa, joiden opiskelijat auttoivat ikäihmisiä ostosten teossa, kävivät palvelutalolla leikkaamassa hiuksia ilmaiseksi, ulkoiluttivat palvelutalon asukkaita, myivät kahviotuotteita ja pesivät autoja Taksvärkki-keräyksen hyväksi sekä huolsivat tietokoneita ja puhelimia ilmaiseksi.

-Viime vuonna meiltä oli mukana lähihoitajaryhmä, mutta nyt saimme mukaan kuusi eri ryhmää. Tempausten teossa ovat sekä opiskelijat että opettajat olleet täysillä mukana. On hienoa tajuta, kuinka pienillä asioilla saadaan iloa aikaan. Esimerkiksi ikäihmisten palaute tempauksista on ollut ihan ylitsevuotavaa. Samalla toiminta on hienoa kasvatusta, kuvaa Esedun opettaja Tuula Lindholm.

-Esimerkiksi ensimmäisen vuoden merkonomiopiskelijat olivat pakkaamassa kauppakasseja. Kokonaisuus toteutettiin projektina opintoihin liittyen. Ykköset saivat samalla ensi kertaa kokemusta asiakaspalvelusta, kohdata asiakkaita, oppia ja uskaltaa. Nyt on jo sovittuna, että meiltä lähdetään kauppaan työhön uudestaan joulun aikaan uudella ryhmällä osana opintoja.

Hyvän mielen tempauksia

#Amistekeehyvää raadissa toiminut SAKU ry:n Viestinnän kehittämisryhmä antoi kiitosta kaikille raportoiduille tempauksille. Toteutuksia pidettiin mukaansa tempaavina, hyvin toteutettuina sekä hyvää fiilistä tuottavina. Mukana oli sekä pieniä että suuria arjentekoja. Tehtiin juuri sitä toimintaa, mitä kampanjalta toivottiin.

Arpaonni suosi tällä kertaa Koulutuskeskus Brahen ja Sataedun tempauksista raportoineita ryhmiä. Koulutuskeskus Brahessa hierojaopiskelijat antoivat opiskelijoiden ja henkilöstön niskajumeille kyytiä.  Sataedun TekniikkaStartin opiskelijat rakensivat uudet portaat Pitkäjärven urheilukentälle.

Kiitos kaikille #Amistekeehyvää-tempauksissa arjen pieniä ja suuria hyviä tekoja tehneille!

Kuvat: Kiipula Janakkala, Luovi Alavus ja Esedu