Hyvinvointivirtaa-viikko järjestetään tuttuun tapaan viikolla 40!

Olet täällä

Hyvinvointivirtaa ammatilliseen koulutukseen -teemaviikko järjestetään tuttuun tapaan viikolla 40. Hyvinvointivirtaa-viikon teemana on tänä syksynä oppilaitosten liikunnallistaminen ja opiskelijoiden työkyvyn edistäminen.

Mitä?

Ammatillisen koulutuksen Hyvinvointivirtaa-teemaviikko tarjoaa opintojen alussa mahdollisuuden opiskelijoiden ryhmäytymiseen. Teemaviikon aikana koulutuksen järjestäjien tapahtumapäivissä nostetaan esille opiskelijoita koskevia asioita kiinnostavalla ja toiminnallisella tavalla. Valtakunnallisen teemaviikon tapahtumiin osallistui viime syksynä yli 32 000 opiskelijaa 89 ammattioppilaitoksessa.

Teemapäivä voi tarkoittaa esimerkiksi hyvinvointimessuja, liikuttavaa tapahtumaa, testipisteitä, savuttomuuden edistämistä, työpajoja tai oppilaitoksen ja opiskelupaikkakunnan harrastemahdollisuuksien esittelyä. Tutustu myös jo toteutettuihin toimintamalleihin.

Tänäkin vuonna laitetaan Puurocks!

Tänä vuonnakin teemaviikolla halutaan viedä opiskelijoille viestiä hyvän aamupalan hyödyistä. SAKU ry haastaa teemaviikon oppilaitoksia tarjoamaan ilmaisen aamupuuron opiskelijoilleen vähintään yhtenä aamuna ja mielellään koko viikon!

Viikolla 40 Amisrataillaan

Hyvinvointivirtaa-teemaviikolla AMISrataillaan. Teemaviikon kisana on Amisrata, joka on tuttu muun muassa Ammattiosaajan liikuntavuodesta. Amisrata onkin tänä vuonna Ammattiosaajan liikuntavuoden ensimmäinen laji.  Amisradan toteuttamiseen löytyy ohjeet juhannukseen mennessä Arjen arkista.

Opiskelijat ideoivat ja toteuttavat AMISradan esteet ja tehtävät yhdessä yhteyshenkilön kanssa. Opiskelijoita kannustetaan käyttämään mielikuvitusta ja toteuttamaan ennakkoluulottomia ideoita. Amisrataa voi toteuttaa erillisinä harjoituksina tai rakentaa oma rata liikuntasaliin tai vaikka ulos. 

Ehdota Hyvinvoinnin rakentajaa

Ammatillisen koulutuksen Hyvinvoinnin rakentaja -nimityksellä on mahdollista huomioida oman oppilaitoksen hyvinvoinnin edistäjää ja puolestapuhujaa. Kuka teillä ansaitsee muistamisen hyvinvoinnin rakentajana? Oppilaitoksen hyvinvoinnin rakentaja on innokas hyvinvoinnin puolestapuhuja, hyvinvointia lisänneen hankkeen toteuttaja tai muut huomioiva ja toiminnallaan mukaansa tempaava henkilö.Vaikuttaako oppilaitoksessanne etsimämme henkilö? Esityksen Hyvinvoinnin rakentajasta 2016 voi tehdä 16.9. mennessä tällä lomakkeella. Hyvinvoinnin rakentaja julkistetaan viikolla 40 ja palkitaan sovitussa tilaisuudessa kunniakirjalla sekä lahjakortilla.

Yhteistyökumppanit

Arjen arkista löydät teemaviikon yhteistyökumppaneiksi lupautuneiden yhteystiedot sekä valmiit toimintamallit hyödynnettäväksesi. Tutustu ja ota yhteyttä!

SAKU ry toteuttaa oppilaitosten liikunnallistamiseksi ja opiskelijoiden työkyvyn edistämiseksi Hyvinvointivirtaa-viikolla Lupa liikkua -infotilaisuuksia sekä mini-Amisradan. SAKU ry:n toteuttamaa toimintaa voit toivoa oppilaitokseesi teemaviikon ilmoittautumislomakkeella. Toiminnallisella Amisradalla voidaan yksinkertaisesti ja pienillä resursseilla liikunnallistaa oppilaitoksen tiloja samalla kun henkilöstö ja johto pääsee tutustumaan liikunnallistamisen mahdollisuuksiin. Alueellliset Lupa liikkua -infotilaisuudet ovat avoimia kaikille koulutuksen järjestäjästä ja oppilaitoksesta riippumatta.

Imoittaudu tapahtuman järjestäjäksi 15.6. mennessä!

Lyö teemapäivänne päivämäärä lukkoon ja ilmoittaudu yhteyshenkilöksi tällä lomakkeella 15.6. mennessä. Postitamme yhteyshenkilöille lisätietoa sekä tapahtumaan, puurokampanjaan ja teemaviikon kisaan liittyvää markkinointimateriaalia. Tiedotusmateriaalit tulevat käyttöön viikolla 38.

Lisää tietoa osoitteessa arjenarkki.fi.