Hyvinvointivirtaa-teemaviikko tulossa viikolla 40

Olet täällä

Hyvinvointivirtaa-viikolla nostetaan terveyden, turvallisuuden ja viihtyvyyden teemoja toiminnallisesti esille. Oppilaitoksia on haastettu muistuttamaan opiskelijoita aamupalan merkityksestä ilmaisella aamupuurolla. Köydenveto mittaa opiskelijoiden amispowerin. Onhan oppilaitoksenne ilmoittautunut jo hyvinvoinnin teemaviikolle mukaan?

Hyvinvoinvointivirtaa-teemaviikko on näyttö ammatillisessa koulutuksessa toteutettavasta hyvinvointityöstä. Viikon aikana opiskelijoille nostetaan terveyteen, turvallisuuteen ja viihtyvyyteen liittyviä teemoja toiminnallisella tavalla esille. Teemoissa on tuttuja aiheita, mutta toiminnan kautta pyritään saamaan opiskelijoita katsomaan asioita eri näkökulmasta ja myös arvioimaan omia valintojaan. 

Teemaviikon toteutukseen on valittavissa monia tapoja. Tapahtuman voi keskittää yhdelle päivälle tai toimintaa voi olla ripoteltuna koko viikolle. Teemapäivä oppilaitoksessa voi tarkoittaa esimerkiksi hyvinvointimessuja, ilmaista aamupuuroa yhtenä päivänä tai koko viikon, liikuttavaa tapahtumaa, toimintakykyä testaavia pisteitä, savuttomuuden tukemista tai erilaisia työpajoja. 

Amispoweria - onko sitä
Amispoweria mitataan syksyllä luokittain. Teemaviikon kisana on köydenveto, jossa kisataan kahdeksan osallistujan luokkajoukkueina. Joukkueet kootaan toimipisteessä luokittain siten, että kahdeksan vetäjän joukkueessa on mukana vähintään kolme tyttöä tai poikaa. Jos tyttöjä ei luokassa ole, niin silloin vetäjiä saa olla joukkueessa seitsemän. Jos joukkueessa on tyttöjä yli puolet, niin joukkue voi halutessaan korottaa joukkueensa vetäjien määrän yhdeksään.

Kisassa palkitaan treeni/matkakasseilla joukkue, joka arvotaan oppilaitosten ilmoittamien parhaiden luokkajoukkueiden joukosta. Palkinto on luvassa myös parhaan tunnelmakuvan jakaneelle. Tägää kuvasi #amispoweria!

Amispoweria

Olettehan jo mukana?
SAKU ry koordinoi Hyvinvointivirtaa-viikon teemapäiviä. Tietoa teemaviikosta sekä ideoita ja toimintamalleja toteutetuista hyvistä käytänteistä löytyy osoitteesta arjenarkki.fi. Sivuilla löytyy tietoa myös teemaviikon yhteistyökumppaneiden kokonaisuuksista, joita voi tiedustella omassa oppilaitoksessa toteutettavaksi. 

Teemaviikon yhteistyökumppaneina tänä vuonna toimivat SAKU ry, Konserttikeskus, Liikenneturva, EHYT ry, Väestöliitto ja Nuorten Akatemia. Yhteistyökumppaneilta voi vielä tiedustella mahdollisuutta järjestää oppilaitoksessa esimerkiksi Kinball-pelipiste, konserttipäivä tai ideointipaja liikennekasvatuksesta tai työkykypassin käyttöönotosta. Ole yhteydessä yhteistyötahoihin mahdollisimman pian!

Hyvinvointivirtaa-teemaviikolle mukaan on ilmoittautunut yli 50 ammattioppilaitosta. Tarkistattehan, että ilmoittautumisenne on kunnossa. Ilmoittautumisten mukaan postitamme teille teemaviikon julisteita ja muuta markkinointimateriaalia.

Siirry ilmoittautumislomakkeelle

Ohjeita tapahtuman järjestäjälle