Hyvinvoinnin rakentaja on Sonja Turunen Salpauksesta

Olet täällä

Vuoden 2019 Hyvinvoinnin rakentajaksi on valittu Sonja Turunen Koulutuskeskus Salpauksesta. Salpauksen oppilaitospappi työskentelee Lahden seurakuntayhtymässä.

Sonja Turunen toimii oppilaitoksessa yhteistyössä opiskelijoiden hyvinvointiin osallistuvien toimijoiden kanssa ja tuo oman asiantuntijuutensa Salpauksen hyvinvointitoimintaan. Hän kuuluu myös oppilaitoksen hyvinvointityötä koordinoivaan opiskeluhuoltoryhmään.

Turunen kouluttaa tutoropiskelijoita yhdessä opiskelijatoiminnan koordinaattorin kanssa ja kiertää esittelemässä toimintaa oppilaitoksen eri sidosryhmissä. Hän kuuluu myös SAKUstars-kisojen ja Taitaja-kisojen huoltojoukkoihin ja on mukana kannustamassa opiskelijoita heidän suorituksissaan.

Opiskelijoille ja henkilöstölle Sonja Turunen on tärkeä yhteistyökumppani, joka myötäelää, kannustaa ja tukee arjessa. Hän osallistuu myös oppilaitoksen kriisityöhön ja tukee koko yhteisöä esimerkiksi surun kohdatessa. Sonja on Salpauksessa talon omaa väkeä!

Hyvinvoinnin rakentaja -palkinto myönnetään Hyvinvointivirtaa viikolla, viikolla 40, seitsemättä kertaa. Sonja Turunen on ensimmäinen sidosryhmätoimija, jolle palkinto on myönnetty.

SAKU ry valitsee vuosittain ammatillisen koulutuksen Hyvinvoinnin rakentajan, joka on oppilaitoksessaan innokas hyvinvoinnin puolestapuhuja, hyvinvointia lisänneen hankkeen toteuttaja tai muut huomioiva ja toiminnallaan mukaansa tempaava henkilö. Hyvinvoinnin rakentaja voi löytyä niin henkilöstöstä kuin opiskelijoista.