Hyvää oloa amisvartillisesta liikettä

Olet täällä

Jumittaako? Eikö jaksa keskittyä? Tekisikö puurtamiseen pieni breikki hyvää? Lisää rentoa energiaa, iloa ja hyvää oloa amisvartillisella liikettä!
Joka tiistai klo 10.30 (viikoilla 7-21) Amisvartit käynnistyvät livenä oppilaitoksen Teamsissä, Instagram- tai Facebook-tilillä tai jakoon tulee viikon tallenne. SAKU ry koordinoi ja markkinoi somekanaviensa kautta live-esityksiä ja tallenteita.

Amisvartillinen liikettä soveltuu tauottamaan niin opiskelijoiden kuin henkilöstönkin työpäivää. Luvassa on liikettä, iloa ja paikallista väriä, sillä amisvarttien toteutuksesta vastaa opiskelijoita ja henkilöstöä ammattiopistoista eri puolilta Suomea.

Mikä on Amisvartti?

Joka tiistai klo 10.30 (viikoilla 7-21) Amisvartit käynnistyvät livenä oppilaitoksen Teamsissä, Instagram- tai Facebook-tilillä tai jakoon tulee SAKU ry:n somekanavilla viikon tallenne. Amisvartti tarjoaa opiskelu- tai työpäivän keskelle rentoa energiaa, iloa ja hyvää oloa amisvartillisella liikettä. Varttien tavoitteena on edistää yhteisöllisyyttä ja kannustaa ottamaan liikettä opintoihin mukaan.

Muutaman minuutin tai maksimissaan viidentoista minuutin liikuntavinkit toteutetaan rennolla otteella ja paikallisin maustein, kun Amisvarttien suunnittelusta vastaavat ammattiin opiskelevat ja ammatillisen koulutuksen henkilöstö eri puolilta Suomea. Kaikki Amisvartit löytyvät SAKU ry:n nettisivuilta ja ne tallennetaan myös Liikkuva amis -sivuston ideapankkiin.

Miksi?

Kaikki liike lasketaan, ja lyhytkin liikuntahetki on hyväksi. Amisvartillisella liikettä voi katkaista vaikkapa paikallaanolon, läppärin ääressä istumisen tai staattisen työtehtävän. Liikkumaan voi liittyä tiistaisin tai hyödyntää tallennetta itselle sopivaan aikaan. Tärkeintä on, että tauottava liikunta tulee tehtyä!

Oppilaitoksissa tehdään paljon liikettä edistävää työtä ja innostavia toteutuksia. Yhdessä tekemällä saadaan hyvät ideat jakoon ja nähdään, miten ammattiopistoissa innostetaan liikkumaan ja lisätään liikettä arkeen.

Kuka?

Varttien rakentajina toimivat sekä ammattiin opiskelevat että ammatillisen koulutuksen henkilöstö eri puolilta Suomea. SAKU ry koordinoi ja markkinoi live-esityksiä/tallenteita somekanavillaan.

Ensimmäiset Amisvartit ovat jo työn alla. Amisvartteja meille keväällä ovat lupautuneet jo toteuttamaan muun muassa Riveria, Ammattiopisto Spesia, Keuda, SASKY, Saimaan ammattiopisto Sampo ja Kainuun ammattiopisto!

Kiinnostuitko Amisvartin tekemisestä?

Onko oppilaitoksessasi opiskelijoita, joilta liikunnallinen ja rento tekeminen onnistuu koska vain, eikä kameran edessäkään olo muodostu heille kynnyskysymykseksi? Tai toimiiko teillä amiskoutsi, ohjaaja tai muu vastaava, jolla on taito saada liikkumaan myös vähemmän aktiivisia?

Pohdi, sopiiko Amisvartin toteuttaminen osaksi opintoja. Liven/tallenteen voi kuvata matalalla kynnyksellä esimerkiksi puhelimella. Yhteistyötä voi tehdä myös esimerkiksi media-alan opiskelijoiden kanssa. Entä lähtisivätkö tutorit innostamaan liikkeeseen mukaan tai tekemään omia Amisvartteja? Olisiko tässä paikka saada liiketalouden opiskelijat markkinointiin mukaan?

Laita teidän oppilaitoksenne jakama Amisvartti alkuun ottamalla yhteyttä osoitteeseen miia.uskalinmaki@sakury.net.

Lataa Amisvarttien markkinointimateriaalit täältä.