Hyria ja KAO ovat futsalin tuoreet mestarit

Olet täällä

Ystävänpäivänä järjestetty futsalturnaus tarjosi kaikkia hyvän urheilutapahtuman ominaisuuksia. Joukkueiden välillä väännettiin peleissä tasaisia taistoja, aina voittomaalilaukauksiin asti. Peleissä oli mukana sopivasti tunnetta. Järjestelyt pelasivat ja tuomarit pitivät ohjaavan hyvällä otteella pelit kuosissa.

Ammattiin opiskelevien futsalin finaalit pelattiin kahdentoista joukkueen voimin 14.2. Tampereella. Suorana finaalina pelattuun turnaukseen oli ilmoittautunut mukaan kahdeksan kilpasarjan ja neljä harrastesarjan joukkuetta.

Poikien harrastesarja pelattiin yksinkertaisena sarjana. Tahtipuikkoa sarjassa heilutti KAO:n joukkue, joka voitti kaikki kolme otteluaan hurjalla 21–3 maalierolla. Hopean sarjassa varmisti itselleen Keuda ja pronssille sijoittui Jedu.

Kilpasarjassa paikkoja välieriin haettiin kahdessa lohkossa. Välieräpeleihin alkulohkoista tiensä selvittivät Hyria, Kpedu, Sampo ja Tavastia. Välierissä Hyria varmisti paikkansa finaaliin Sampoa vastaan maalein 5-1. Kpedu lähetti puolestaan Tavastian pronssipeliin luvuin 3-1.

Pronssipelissä nähtiin äärimmäisen tasainen kamppailu, jossa voittajaa ei tahtonut löytyä ollenkaan. Varsinainen peliaika eteni vuoromaalein, ja pillin soidessa ottelu oli tasatilanteessa 3–3. Voittajaa haettiin voittomaalilaukauksilla, joihin vaadittiin kymmenen laukojaa ennen voittajan löytymistä. Voittomaalilaukauksien jälkeen kolmatta sijaa juhli Tavastia.

Hyria loisti finaalissa

Finaalissa kohtasivat Hyria ja Kpedu. Hyria jatkoi syksyn jalkapallossa avattua mitalisuoraa kirkastamalla futsalissa mitalit kultaisiksi. Kultamitaliottelussa Hyria oli Kpedua parempi luvuin 3–1. 

-Turnaus on ollut todella hyvä. Pelasimme yhtenäisesti joukkueena ja meillä oli myös taitavia yksilöitä. Meillä kaikilla on joko jalkapallo- tai futsaltaustaa. Puitteet turnauksessa olivat hyvät ja järjestelyt toimivat hyvin, niin kivahan täällä oli pelata, kertoo Hyrian kapteeni Joose Leiponen tyytyväisenä.

Voiton jälkeen tyytyväisiä oltiin myös Hyrian valmennuksessa. Joukkueesta aisti hyvän asenteen heti aamusta, kun bussin startatessa kello kuudelta oli koko porukka ajoissa ja hyvällä fiiliksellä paikalla.

-Tämä porukka oli aivan mieletön. Maalivahti oli jo ihan romuna, mutta halusi hoitaa homman ihan loppuun asti. Meidän vahvuutenamme oli kolme loistavaa kentällistä, kehuu joukkuetta ammatillinen ohjaaja Nina Haapanen.

-Tällaisilla tapahtumilla on suuri merkitys. Turnauksessa opiskelijat pääsevät treffaamaan muita nuoria, pelaaminen kasvattaa porukan yhteisöllisyyttä ja tuo kannustusta ja suunnitelmallisuutta myös omiin opintoihin. Tauoilla useammankin pelaajan kanssa pääsin keskustelemaan myös tulevaisuuden suunnitelmista. Ja jos opinnoissa voi välillä olla haasteita, niin täällä pääsi koko porukka loistamaan!

Tulokset
Kuvagalleria