Huolehdi hyvinvoinnistasi – pysy liikkeessä

Olet täällä

Pitäisikö osallistua tänä syksynä henkilöstön liikuntakampanjaan? Pitäisi! Liikuntakampanja voi olla sinulle ja työkavereillesi yksi lisämotivaattori oman hyvän olon ja liikkumisen lisäämiseen. Työyhteisön tiimi voi olla juuri se tsemppaaja, joka kannustaa tekemään hyvää oloa ja jaksamista tukevia valintoja. Liikkeelle.net-kampanja kisataan 30.8.-26.9.2021 välisenä aikana.

Henkilöstön Liikkeelle.net-kampanja pistetään käyntiin heti lukuvuoden alussa. Kampanjaan osallistutaan 4-10 henkilön tiimeinä 30.8.-26.9.2021 välisenä aikana. Työyhteisöissä koottuja tiimejä pääsee perustamaan kampanjasivustolle viikkoa ennen kampanjan alkua osoitteessa liikkeelle.net.

Kampanjassa jokainen tiimi voi valita itseään innostavan tavan lisätä liikettä ja samalla omaa hyvää oloa. Liikkeelle.net-kampanjassa oman ja tiimin tavoitteen mietinnässä voi huomioida sekä kuntotasonsa että elämäntilanteensa. Tiimin voi kampanjassa tavoitteiden mukaisesti ilmoittaa mukaan joko Rento-, Kunto- tai Kilpasarjaan.

Kampanjassa ei merkinnöissä jaeta liikuntaa tällä kertaa kestävyysliikuntaan ja lihaskuntoa ja liikehallintaa edistävään liikuntaan, mutta toki oman liikunnan monipuolisuuteen kannattaa edelleen kiinnittää huomiota. Tavoitteissa nostetaan mukaan hyvän olon teot, joilla itseä kannustetaan huolehtimaan kaikissa kampanjan sarjoissa.

Rentosarjassa jokainen askel lasketaan

Rentosarjassa tiimin jäsenet tavoittelevat UKK-instituutin aikuisten liikkumisen suosituksen mukaista kestävyysliikunnan liikuntamäärää: reipasta liikuntaa vähintään 2 tuntia ja 30 minuuttia viikossa sekä kahta hyvän olon tekoa. Rentosarjassa mukaan lasketaan kaikki toteutunut liikunta, jonka voi liikuntapäiväkirjaan merkitä joko minuutteina tai askeleina. Rentosarjassa huomioidaan koko arkinen aktiivisuus. Rentosarjassa tiimin viikoittainen tavoite täyttyy, kun vähintään kaksi kolmasosaa tiimin jäsenistä pääsee tavoitteeseen.

Kisasta kiriä Kuntosarjaan

Kuntosarja sopii liikkujille, jotka haluavat pienellä kisalla siivittää liikunta-aktiivisuuttaan. Myös Kuntosarjassa suorituksia voi kerätä sekä liikuntaminuutteina että askeleina. Tilastoissa huomioidaan yhtä hyvin niin työpäivän aikana kertyneet askeleet, vapaa-ajan liikunta kuin hyötyliikuntakin. Kuntosarjassa oman tiimin edistymistä voi seurata muiden kuntosarjalaisten kesken.

Tiimin tulos muodostuu tiimin osallistujien keskiarvosta. Kuntosarjan tuloslistauksessa tiimit järjestetään tiimin keskiarvotulosten mukaiseen järjestykseen. Myös Kuntosarjassa kannustetaan hyvän olon tekoihin, joita on tavoitteena kerätä vähintään kaksi tekoa viikossa.

Kilpasarjassa lasketaan vain vapaa-ajan liikunta

Kilpasarja sopii erityisesti sellaisille liikkujille, joille liikkuminen on intohimo ja jotka haluavat haastaa itseään ja tiimiään kokeilemaan liikuntaminuuttien reipasta keräämistä. Jokainen vapaa-ajalla liikuttu minuutti on tässä sarjassa plussaa!

Kilpasarjassa tiimin osallistujat keräävät liikuntasuorituksia vain vapaa-ajalla ja minimissään voi merkitä kymmenen minuutin suorituksen. Hyötyliikuntaa ei huomioida Kilpasarjan tuloksissa. Kilpasarjassa ei myöskään voi merkitä arjen askeleita vaan ainoastaan lajeissa kertyneitä liikuntaminuutteja. Kilpasarjassa tiimien järjestys määräytyy keskiarvotulosten mukaisesti. Myös Kilpasarjassa kannustamme osallistujia huoltamaan itseään hyvän olon teoilla.

Mitä hyvän olon tekoja?

Tämän syksyn kampanjassa kaikki liikuntaminuutit kerrytetään yhteen pottiin, eikä lajeja eritellä kestävyysliikuntaan ja lihaskuntoa ja liikehallintaa ylläpitävään liikuntaan. Liikuntapäiväkirjassa tiimejä kannustetaan tavoitteita kohti liikuntamerkinnöistä täyttyvällä hymynaamalla. Viikkotavoitetta ei tällä kertaa saavuteta pelkällä liikkumisella.

Nyt haastetaan jokainen tiimiläinen, sarjavalinnasta riippumatta, huoltamaan itseään vähintään kahdella hyvän olon teolla viikoittain.
Kampanjassa merkityt liikuntaminuutit ja askeleet perustuvat keräämääsi dataan liikkumisesta. Hymynaaman, eli symbolin viikoittaisen tavoitteen saavuttamisesta, saat, kun liikuntaa kertyy vähintään 2,5 tuntia viikossa ja hyvää oloa on talletettu vähintään kaksi tekoa viikossa esimerkiksi syömällä terveellisesti, nukkumalla riittävästi, tauottamalla työpäivää tai palauttavalla lihashuollolla tai rentoutuksella.

Yhdessä liikkuminen on astetta mukavampaa

Sekä Rento-, Kunto- että Kilpasarjassa kannattaa ottaa tiimikavereista hyöty irti. Kampanjaan on lähdetty yhdessä, joten ehkä kalentereihinkin on samalla varattu tavallista enemmän tilaa liikkumiselle. Liikkeelle tulee lähdettyä helpommin, kun samalla on tarjolla yhdessäoloa kavereiden kanssa. Kalenteriin sovittu kävelylenkki, keilaus, padel, lentistreenit tai vaikkapa geokätköily tulevat etukäteen sovittuina varmemmin tehtyä. Yhdessä liikkuen huomaa helposti myös liikkuneensa suunnittelemaansa enemmän.

Ota kampanjasta itsellesi talteen sen parhaat puolet. Tutustu uusiin tai vanhoihin työkavereihin. Tee työkavereiden kanssa jotain muutakin kuin pelkkää työtä. Ystävysty! Liiku säännöllisesti ja huomaa ero jaksamisessasi. Ota testiin se laji, jota olet tähän mennessä aina vältellyt ja pitänyt aivan turhana. Lähde ulos ja nauti maisemista ja luontopoluista, jotka voit itse valita. Vedä keuhkot täyteen happea ja nauti hetkestä! Juuri nyt pitäisi lähteä kampanjaan tiiminä mukaan!