Henkilöstö kisaili napapiirillä

Olet täällä

Perinteiset henkilöstön liikuntavuoden aloittavat kesäkisat järjestettiin viime viikonloppuna Rovaniemellä. Lajeina Lapin urheiluopiston isännöimissä kisoissa olivat tuttuun tapaan yleisurheilu, petankki, maastojuoksu, suunnistus, saappaanheitto ja beach volley. Uutena lajina kisoissa kokeiltiin korttelisuunnistusta ja yllätyslajina laserammuntaa Star Wars –teemalla.

Yhtä aikaa kesäkisojen kanssa järjestettiin myös henkilöstön ja opiskelijoiden golfkisa. Samoin toimitaan myös ensi vuonna Turussa, sillä kisojen yhdistäminen helpottaa useampiin kisoihin osallistumista ja vähentää bussilähtöjä oppilaitoksista.

 

Heittolajit pitivät suosionsa

Tänäkin vuonna kisojen suosituimmiksi lajeiksi nousivat keihäänheitto, kiekonheitto, kuulantyöntö ja saappaanheitto. Myös kestävyyslajeilla on kuitenkin oma, vankka kannattajakuntansa.

- Tällaisille 50+ kuntoilijoille kestävyyslajit sopivat hyvin. Sitä on jo enemmän sellainen sitkeä sissi, juoksulajeihin osallistunut Eveliina Paavola JEDUn Haapajärven ammattiopistosta perustelee.

Kisoihin nuoremman kollegansa ja treenikaverinsa Annimaria Mäkikyrön kanssa lähteneelle Paavolalle kisat ovat tärkeä osa harjoitusvuotta.

- Kyllähän kisat kruunaavat treenikauden. On motivoivaa, kun on jokin tavoite, jota kohti mennä.

Paavolan ja Mäkikyrön seuraavat tavoitteet ovat talvikisoissa, mutta ensi vuoden kesäkisojakin suunnitellaan jo.

- Lajivalikoimaa voisi laajentaa esimerkiksi suunnistukseen. Ehkä saappaanheitollekin voisi vielä antaa mahdollisuuden, Paavola suunnittelee.

 

Opiskelijat järjestivät onnistuneet kisat

Aikaisemminkin kesäkisoihin osallistunut ja itse niitä viime vuonna itse järjestänyt Paavola oli erittäin tyytyväinen Rovaniemen kisoihin.

- Kaikesta huomasi, että kisajärjestelyiden eteen oli nähty vaivaa. Kun on itsekin kisoja järjestänyt, tietää, ettei se ole mikään aivan pikkujuttu, Paavola kiittelee.

Kisaorganisaatio koostui pääasiassa Lapin urheiluopiston liikuntaneuvojaopiskelijoista. Kisat olivat ammattiosaamisen näyttötyö noin kahdellekymmenelle opiskelijalle, joita muut opiskelijat auttoivat.

Teknisen onnistumisen lisäksi kisoihin oli onnistuttu loihtimaan myös ainutlaatuisen lämmin tunnelma.

- Aiempiin vuosiin verrattuna tunnelma oli yhteisöllisempi. Kisoissa oli helppo tutustua kollegoihin ympäri Suomea, ja tapaaminen ensi vuoden kisoihin sovittiin jo monen kanssa. Pohjoisen auringon jatkuva paiste ei myöskään tunnelmaa huonontanut, Paavola kuvailee.

Ensi vuoden syyskuun ensimmäinen viikonloppu on siis monella jo varattuna kalenteriin, sillä silloin kesäkisat ja golf valtaavat Suomen Turun!