Helle helli juhlakisailijoita

Olet täällä

SAKU ry:n juhlaviikonloppu jatkui lauantaina ja sunnuntaina urheilujuhlana. Syyskisat kokosivat ammatillisen koulutuksen henkilöstöä Tampereelle kisaamaan yleisurheilussa, beach volleyssa, frisbeegolfissa, petankissa ja pesäpallossa. Kesäinen helle siivitti hyviin suorituksiin ja kisatunnelmiin kaikkiaan yli 180 osallistujaa.

Syyskisoissa osallistujilla pitää kiirettä. Mikäli lajiaikataulut vain antavat myöden, niin yleensä kisailijat näyttävät osaamistaan useassa lajissa. Ahkeruus kisoissa näkyy hyvin yleisurheilukentällä, jossa kisailijat vaihtavat sujuvasti lajista toiseen erilaisten piikkaripussien kanssa. Kun kisaan on lähdetty, niin parissa päivässä ehtii mainiosti suorittaa kymppiottelun tai jopa enemmänkin lajeja.

Keudan Jenniina Tiikkainen urakoi kisoissa maastojuoksun, 100 ja 800 metrin juoksut, kuulantyönnön, saappaan- ja painonheiton sekä pituuden. SAKU-cooper oli sunnuntaina aamulla vielä harkinnassa.

-Nämä ovat ensimmäiset Syyskisani. Talvikisoissa olen ollut kerran aiemmin pelaamassa sählyä. Ei tänne tarvinnut mukaan houkutella. Enempi vahtasin, milloin kisaan voi ilmoittautua mukaan.

Keudasta kisoihin osallistui parinkymmenen kilpailijan joukko. Tiikkainen lähettää kehuja omalle työnantajalle, joka omalta osaltaan mahdollistaa kisailijoiden osallistumista.

-Tällaiset yhteistapahtumat ovat parasta. Tykkään sekä urheilla että kilpailla. Ja tarvittaessa olen vähän yllytyshullukin. Olisin toivonut, että yleisessä sarjassa olisi ollut enemmän osallistujia, mutta onneksi me kisattiin yhdessä nelikymppisten kanssa. Kun osanottajia on enempi, niin kisaan saadaan enemmän hyvää vääntöä, kuvailee Jenniina Tiikkainen.

-Miksi meitä ei ole enemmän täällä? Kisaa tehdään hupiasenteella, mutta asiallisesti. Kun samanhenkisiä on paikalla, niin syntyy myös hyviä keskusteluja. Täältä saa paljon itselleen ja myös työhön. Keudan slogan ”innostu ja innosta” pätee hyvin tähänkin tekemiseen.

Pahimmat vastustajat ovat parasta

Petankkikentällä paremmuuttaan ratkoi kolmetoista joukkuetta. Omnian petankkijoukkue lähti sunnuntain peleihin neljän pelin voittoputkessa. Kim Björkman piti miesjoukkueen rentoa otetta joukkueen ehdottomana vahvuutena.

-Tosi loistavasti ja tasaisesti pelit ovat menneet. Fiilis on hyvä. Nämä ovat minulle viidennet Syyskisat ja Talvikisoissa käydään pelaamassa myös säbää. Sitä tulee viikoittain pari vuoroa kimpassa pelattua.

-Paikalla on yhtenäistä väkeä eri ammattioppilaitoksista. Pahimmat, hyvät ja tutut vastukset ovat peleissä parasta. Urheilu yhdistää, kiteyttää Björkman.

Biitsi elää

Myös beach volleyssa pelattiin tiukat kaksi kisapäivää, kun mestaruudet jaettiin miesten ja naisten sarjoissa, sekasarjassa sekä harrastesarjassa. Kuumalla hiekalla palloa takoi kaikkiaan 21 joukkuetta. Viimeisenä ratkaistiin sekasarjan paremmuus, jossa voitto meni SAKU-joukkueena pelanneiden Leila Keski-Ojan ja Marko Parhialan nimiin.

-Olin ennen pelejä flunssainen. Jos olisin tiennyt, kuinka raskasta olisi, niin ehkä en olisi lähtenyt. Mutta kun biitsillä tarvitaan molemmat pelaajat, niin peleihin tulee lähdettyä, vaikka pää kainalossa, kertoo Karhiala.

-Todella tasaisia pelejä on pelattu. Miesten A-sarjassa oli kolme todella tasaista joukkuetta. Ja tasaisuus on juuri näiden pelien suola.
Karhiala arvioi biitsijoukkueiden määrän olevan tällä hetkellä sopiva. Neljä peliä päivässä helteisillä kentillä tuntui juuri hyvältä määrältä. Jos joukkuemäärä kasvaa, niin erien pistekatoilla voidaan otteluiden pituutta säädellä.

-Järjestelyt toimivat aivan mahtavasti ja tuomarit olivat hyviä. Ja biitsi elää! SAKUn kisoista biitsi on meinannut kahdesti loppua, mutta nyt joukkueita täällä oli näin hieno määrä, iloitsee Leila Keski-Oja.

Juhlavuoden uutuutena pesäpallo

SAKU ry:n kisat Facebook-ryhmässä kyseltiin vuoden alussa, mikä laji pitäisi ottaa juhlakisoihin mukaan. Osallistujien suosikiksi nousi pesäpallo, joka päätettiin ottaa sekajoukkuein testaukseen. Turnauksessa perisuomalaista lajia pelasi neljä joukkuetta.

-Finaali oli tosi mahtava. Vuoroparit pelattiin tasan 5-5. Kotiutuslyöntikisa ratkaisi finaalin Omnialle. Pelit sujuivat äärimmäisen hyvällä sakumaisella hengellä, kertoo Kainuun ammattiopiston joukkueesta Eila Väisänen.

-Syyskisat kaipaa mielestäni mukaan joukkuelajia. Oli ehdottomasti hyvä ratkaisu lähteä pelaamaan lajia sekajoukkueina. Pesäpallo kannattaa ottaa lajina mukaan uudelleen. Kipinä syttyi meidän porukalla!

Pesäpallosta on tullut mukavasti myös kisaviikonlopun jälkeen palautetta.

-Ensi vuoden kisajärjestäjä on vielä hakusessa. Moni toivoi, että pesäpallopeleille saadaan jatkoa. Nyt pitäisi vain löytää järjestäjä, joka innostuu myös pesäpallosta, vinkkaa liikuntakoordinaattori Miia Uskalinmäki SAKU ry:stä.

Tulokset
Kuvagalleria