Gradia, Kpedu, Riveria ja WinNova voittoisia salibandyssä

Olet täällä

Ammattiin opiskelevien salibandyn mestaruudet olivat jaossa 11.3.2020 Tampereella. Voittoja tavoiteltiin neljässä sarjassa yhteensä 21 joukkueen voimin. Kirkkaimmat mitalit turnauksessa itselleen pelasivat Gradia, Kpedu, Riveria ja WinNova.

Salibandyn finaaliin oli poikien kilpasarjassa alkupelien kautta tiensä raivannut kuusi joukkuetta. Kilpasarjassa heti alkulohkon ensimmäisten pelien jälkeen oli selvää, että mitaleista tullaan käymään tasaista vääntöä. A-lohkon kärkijoukkue Tredu kohtasi välierässä B-lohkon kakkosen Turun ammatti-instituutin, joka passitti yhden maalin turvin 5-6 Tredun pronssipeliin.

B-lohkon ykkönen Gradia otti välierässä voiton Lappiasta 4-1.  Mitalipeleissä jännitys säilyi loppuun asti, kun Tredu otti kiinni Lappian usean maalin johtoaseman vieden pelin lopulta 6-5. Kultapelissä Gradia säilytti hankkimansa johdon pelin loppuun asti turkulaisten kiristä huolimatta. Kultamitalit lähtivät Jyväskylään maalein 5-4.

 

Riveria juhli harrastesarjassa

Poikien harrastesarjassa mukana oli kymmenen joukkuetta. Mitalipeleihin paikkansa varmistivat Sataedu, Jedu HV, Riveria sekä Turun ammatti-instituutti. Alkulohkossa kaikki pelinsä voittanut Riveria voitti välierässä Turun joukkueen maalin erolla 4-3. Loppuotteluun joukkue sai vastaansa oman lohkonsa kakkosen Jedu HV:n, joka välierässä lähetti Sataedun pronssipeliin tuloksella 5-0.

Pronssipelissä Turku oli maalin parempi Sataedua tuloksella 4-3. Kultapelissä Riveria oli Jedua parempi lukemin 8-3. Riverian Rasse Kinnunen oli finaalipelin jälkeen joukkueensa otteisiin turnauksessa tyytyväinen. Plussaksi Kinnunen näki turnauksessa myös sen, että pääsee muiden ammattiopistojen joukkueita vastaan pelaamaan.

-Meillä on hyvä joukkuehenki. Jos taitotasolta ei niin hyviä oltu kaikissa tilanteissa, niin vahvuus olisi siinä, että loppuun asti pelattiin. Turnausta varten ollaan oppilaitoksessa käyty parista kerrasta kolmeen kertaan viikossa treenaamassa. Joukossa oli mukana myös entisiä pelureita.

-Turnaukseen pääsy on kyllä innostanut treenaamaan, kun tietää, että pelejä on toisella puolella Suomea tulossa. Ei sitä 500 kilometriä viitsi ihan turhaan tänne tulla. Eilen oltiin ysiltä perillä majoittumassa Varalassa. Sen jälkeen käytiin vielä iltaharjoite tekemässä, kertoo joukkueensa valmistautumisesta Kinnunen.

Valttina positiivisuus

Tyttöjen sarjoihin kaivataan lisää joukkueita. Kilpasarjan mitaleista pelasi neljä joukkuetta. Yksinkertaisena sarjana pelatussa turnauksessa voiton puhtaalla saldolla itselleen varmisti Kpedu. Hopeiset mitalit yhdellä tappiolla nappasi Keuda ja kolmanneksi sijoittui Turun ammatti-instituutti. Tyttöjen harrastesarjan voiton vei WinNova, joka oman sarjansa ainoana joukkueena pelasi ottelunsa kilpasarjassa.

Winnovan pelaajista huokui tahtotila mennä eteenpäin, vaikka vastus kilpasarjassa oli kova. Tyttöjen asenne, hymy ja glitterit olivat pelipalavereissa kohdallaan.
-Tavoitteena on pitää turnauksessa hauskaa. Yhdessä pelaamisessa ryhmähenki tiivistyy, kuvaa joukkue turnauksen antia.

Positiivisuutta peleissä nosti esille myös kilpasarjan voittajajoukkueen kapteeni Jenna Honkaniemi. Joukkuepeli kehittyi vielä turnauksenkin aikana, kun pelaajat oppivat paremmin löytämään toisensa.

-Meillä on erittäin positiivinen joukkue. Kaikki ovat halukkaita pelaamaan ja ottamaan mallia muista. Meillä on mukana neljä sarjassa pelaavaa sekä kuusi ensikertalaista. Yksi treenipeli meillä oli alla, kun päästiin pelaamaan poikia vastaan.

-On mahtavaa, että koulun ohella on pientä kilpailujuttua. Ja turnauksessa tulee aina myös uusia tuttavuuksia. Olen valmistumassa, joten tämä oli viimeinen turnaus minulle, mutta kyllä meiltä joukkue saadaan myös ensi vuonna turnaukseen, lupaa Honkaniemi.

Tulokset
Kuvagalleria