Futsalturnauksessa riitti jännitettävää

Olet täällä

Ammattiin opiskelevien futsalturnaus täytti neljä pelikenttää keskiviikkona Tampereella. Tyttöjen kilpasarjan sekä poikien kilpa- ja harrastesarjan mestaruuksista kisasi 16 koulutuksen järjestäjältä 20 joukkuetta. Kentillä nähtiin kovaa, mutta reilua peliä, ja voittajia haettiin pienillä marginaaleilla aina viimeisille minuuteille asti. 

Futsalin tyttöjen kilpasarja pelattiin yksinkertaisena turnauksena neljän joukkueen voimin. Turnauksessa joukkueet pelasivat ottelunsa täysin ristiin. Voitto ratkesi vasta viimeisessä ottelussa, jossa vastakkain olivat Keski-Pohjanmaan ammattiopisto Kpedu ja Suomen Liikemiesten Kauppaopisto SLK. Katsomossa jännittäjän penkillä peliä seurasivat tiukasti Varalan Urheiluopiston pelaajat.

Voitolla SLK olisi noussut sarjan ykköseksi, mutta 1 – 3 tappio Kpedulle varmisti voiton Varalalle. Kpedu nousi sarjassa toiseksi ja Kainuun ammattiopisto kolmanneksi. Tappio pudotti SLK:n joukkueen palkintopallilta. Ottelun viime hetkillä Varala kannusti täysin palkein Kpedua, ja voitto maistui riemuitsevalle joukkueelle.

-Meillä oli koossa hyvä porukka ja yhteishenki pysyi koko turnauksen hyvänä. Joukkueella riitti myös rohkeutta, uskalsimme haastaa pelitilanteissa. Ensimmäinen pelikin olisi kyllä pitänyt voittaa, arvioi joukkueen kapteenina toiminut Emilia Jokisalo.

Jokisalo pelaa futsalia Ilveksen liigajoukkueessa. Varalalla ei ollut muita varsinaisia futsalin pelaajia joukkueessa, mutta jalkapallotaustaa löytyi kaikilta pelaajilta. 

-Turnauksessa on hyvä ja rento meininki. Tyttöjoukkueita saisi olla enemmänkin mukana. Finaalipelit olisi hienoa päästä pelaamaan myös tyttöjen sarjassa, toteaa Emilia Jokisalo. 

OSAO kovin kilpasarjassa

Poikien kilpasarjassa mestaria haettiin kahdentoista joukkueen voimin. Alku- ja jatkopeleistä välieriin tiensä raivasivat Omnia, Koulutuskeskus Sedu, Oulun seudun ammattiopisto OSAO ja Suomen Liikemiesten Kauppaopisto SLK. Vääntö oli välierissä tasaista, sillä ensimmäisessä parissa OSAO oli Sedua parempi lukemin 2 – 1 ja samoin lukemin oli myös SLK Omniaa parempi toisessa välieräparissa. 

Pronssipelissä Sedu varmisti itselleen mitalit luvuin 4 – 0. OSAO:n ja SLK:n finaalipeli eteni jälleen vähämaalisena, kun OSAO vei pelin 2 – 1.  OSAO:n kapteeni Samu Himanka antoi otteluiden jälkeen kehuja niin omalle joukkueelleen kuin vastustajillekin.

-Peleissä oli taistelua. Molemmat välieräpelit olivat tiukkoja. Sedu oli hyvä ja SLK tosi hyvä. Meillä joukkue puolusti hienosti ja pelaajissa oli taitavia yksilöitä. 

Himanka osallistui jo neljättä kertaa ammattiin opiskelevien futsalturnaukseen. Vaikka ottelujen jälkeen energiat olivat vähissä, niin reissusta saa myös virtaa.

-On ollut mukavaa, mutta raskasta. Tänään pelattiin viisi peliä, ja eilen ajomatkaan meni yhdeksän tuntia. Jalat ovat nyt aivan loppu. Pelit ovat kuitenkin hyvää vaihtelua ja lisäävät motivaatiota muutenkin kouluun, kertoo Himanka. 

Uutuutena harrastesarja

Tämän vuoden turnauksessa joukkueet pääsivät ensimmäistä kertaa valitsemaan paikkansa joko kilpa- tai harrastesarjaan. Harrastesarjassa eivät lisenssipelaajat voi pelata. Harrastesarjaan joukkueita ilmoittautui mukaan seitsemän. Finaaleihin itsensä pelasivat Suomen Liikemiesten Kauppaopisto SLK, Kainuun ammattiopisto, Keski-Pohjanmaan ammattiopisto Kpedu ja Porvoon ammattiopisto.

Pronssiottelussa SLK oli Kainuuta parempi luvuin 5 – 1. Kpedu vei tasaisessa finaalissa voiton Porvoosta 2 – 1. Hopeajoukkueen Rinor Beqiri oli turnaukseen tyytyväinen.

-Turnaus on ollut hyvä kokemus. Pelien henki on ollut positiivinen ja tsemppaava. Kannustus on ollut hienoa.

Futsalia pelaamaan Porvoon joukkue saatiin mukaan kolmen vuoden tauon jälkeen. Opettaja Timo Lehmusvuori antoi kiitosta niin joukkueelleen, turnauksen ajankohdalle kuin kisapaikallekin. Turnauksen onnistuneet järjestelyt toteutettiin Varalan Urheiluopiston liikuntaneuvojaopiskelijoiden näyttöinä. 

-Joukkueen pelaajat ovat kovia ja innokkaita treenaamaan. Kerran viikossa treenataan yhdessä ja osa käy pelaamassa muuallakin. Finaalissa meillä oli ehkä tilanteita enemmänkin kuin vastustajalla, mutta tulos oli tänään 2 – 1 heille. Oli hieno turnaus. Tämä on paikkana ihan paras, kun kaikki kentät ovat aivan vierekkäin, kiittelee Lehmusvuori. 

Tulokset
Kuvagalleria


l