Futsalmestarit pitivät paikkansa

Olet täällä

Ammattiin opiskelevien futsalin lopputurnaus pelattiin 27. tammikuuta Tampereella. Tyttöjen sarjan pelit pelattiin suoraan lopputurnauksena. Muutaman joukkueen viime hetken peruutuksen jälkeen tyttöjen sarjassa pelasi kolme joukkuetta. Mestaruutta puolustanut Kpedu jatkoi sarjassa voittokulkuaan. Toiseksi sarjassa sijoittui Varalan Urheiluopisto ja kolmanneksi Koulutuskeskus Sedu. Liikuntaneuvojaksi opiskeleva Emilia Jokisalo Varalan Urheiluopistosta oli hopean ratkaisseen pelin jälkeen tyytyväinen joukkueeseensa, mutta omassa pelissään Emilia näki paljon parannettavaa.

-Omalta osalta peli ei mennyt hyvin, siksi on vähän masentava fiilis. Ei vaan lähtenyt peli kulkemaan ensimmäisessä pelissä. Se vähän harmittaa, kun pelin olisi voinut myös voittaa. 

Jokisalo pelaa futsalliigaa Ilveksessä. Varalan joukkueesta löytyi muutamalta pelaajalta myös futistaustaa. 

-Yritettiin yhteistä treeniä joukkueelle järjestää, mutta kun sitä aikaa ei löytynyt, niin osa kävi poikien kanssa pelaamassa. En tuntenut kaikkia pelaajia aiemmin, mutta nyt tunnen. Porukka tuli koko ajan paremmaksi ja paremmaksi. Koulufutiksessa tärkeintä on hauskanpito ja pelaajiin tutustuminen, kertoo Jokisalo. 

Välierästä tuli jännitysnäytelmä

Poikien lopputurnaukseen tiensä kahdenkymmenen joukkueen joukosta selvitti kahdeksan joukkuetta. Paikkaa finaaliin turnauksessa haettiin kahdessa alkulohkossa. A-lohkosta jatkopeleihin tiensä selvittivät Omnia ja Koulutuskeskus Salpaus ja B-lohkosta Keuda ja Turun ammatti-instituutti.

Välieräpeleissä nähtiin koko turnauksen tiukin matsi, kun Omnia ja Keuda pelasivat loppuottelupaikasta. Tasatulokseen päättyneen peliajan jälkeen jouduttiin voittomaalipotkuihin. Kisa herätti katsomonkin jännitykseen mukaan, sillä ratkaisuun eivät riittäneet kolmen pelaajan suoritukset, vaan rangaistuspotkupisteellä pelaajat vaihtuivat aina kymmenenteen maaliin asti. Ratkaisumaalin 10 - 9 tehnyt Omnia eteni otteluparista finaaliin.

Toisessa välieräpelissä Turku oli selkeästi Salpausta parempi luvuin 8 - 0. Keuda kohtasi pronssipelissä Salpauksen varmistaen pronssin lukemin 4 - 3. Finaalipelissä Turku oli Omniaa parempi 5 - 3.

Taitopelaajia 

Turun ammatti-instituutin kapteeni Peetu Savolaiselle futsalturnaus oli jatkoa syksyn jalkapallosarjalle. Siellä Turun joukkue joutui tyytymään hopeaan, joten Tampereella oli tavoitteena kirkastaa mitalia.

-Vähän tunteet kuumenivat peleissä ja vaihteluakin tasossa on ollut. Finaalipeliin meinattiin taas lähteä vähän takki auki, mutta sitten saatiin peliä kasaan. Joukkueessa on oikein hyvä henki ja taitoa löytyy, sillä meistä kaikki on ainakin vanhoja pelureita. Meillä oli myös aktiivisesti pelaava maalivahti, kehaisee Savolainen.

-Yllättävän hyvät tuomarit oli peleissä. Peleihin on hyvä lähteä, kun ottelut pysyvät siisteinä. Totta kai tullaan myös ensi vuonna. Ja futiksessa lähdetään syksyllä korjaamaan tilannetta, lupaa ensimmäistä vuottaan merkonomiksi opiskeleva Savolainen.

Tulokset

Kuvagalleria