Esports-turnauksen finaalit pelataan lauantaina

Olet täällä

Jos livekisatapahtumat opiskelijoilla ja henkilöstöllä ovatkin viime kuukausina olleet kortilla, niin verkossa on tapahtunut. Educational Masters Minor -sarjan Counter-Strike CS:GO -turnaus on edennyt finaaleihin ja mitalipelit pelataan lauantaina. Kirkkaimmista mitaleista ja palkintopotista kisaavat vastakkain Omnia ALL-STARS ja Sedu Sählärit.

Uusi koululiigakonsepti Educational Masters Minor käynnistyi syksyllä SAKU ry:n, Suomen Lukiolaisten Liiton, Suomen elektronisen urheilun liiton ja SJ Esportsin yhteistyönä. Joukkueita ensimmäiseen turnaukseen lähti mukaan 48, joista 28 oli ammattiopistojen joukkueita. Turnaus on nyt edennyt finaalivaiheeseen, jonka kahdessa pelissä ratkotaan lauantaina 5.12. palkintosijat.

Palkintosijoista kisataan ammattioppilaitosten joukkueiden kesken. Pronssiottelussa kohtaavat Business College Helsinki 1 ja Jami x Kodalovers kello 14.30. Finaalissa vastakkain ovat kello 18.00 Sedu Sählärit ja Omnia ALL-STARS. Otteluita voi seurata osoitteessa https://www.twitch.tv/rushmode_tv.

Katse pelaajien sijoittumiseen

Sedu Sählärien joukkueen kapteeni Akusti Pajunen on luottavainen ennen lauantain finaalipeliä. Joukkue on treenannut taktiikoitaan yhdessä 3-4 tuntiin päivässä. Joukkueessa pelaavat Akusti Pajunen, Juho Kankaanpää, Kalle Vesanterä, Samuli Pihlaja ja Sami Salmi.

-Osasta Omnian pelaajia meillä oli jo tietoja ennakkoon. Tosi kovia pelaajia on vastassa. Voittamaan ollaan lähdössä ja päätyyn on tarkoitus mennä. Paremmalla tiimipelillä ja suunnittelulla lähdemme Omniaa haastamaan, lupaa Akusti Pajunen.

Oppilaitoksista striimiltä finaaliin katsomaan saattaa liittyä paljon myös ensikertalaisia. Sedu Sählärien pelistä Akusti vinkkaa seuraamaan etenkin pelaajien sijoittautumista. Kartalla kullakin pelaajalla on oma selkeä roolinsa.

-Pelissä voi tapahtua samaan aikaan vaikka kuinka paljon. Ehdottomasti kannattaa katsoa pelaajien sijoittautumista, mikä kertoo tulevasta paljon. Juho on meillä pelin sisäinen johtaja, joka päättää, mitä pelin sisällä tehdään. Itse olen tarkkuuskiväärin kanssa. Kalle ja Samuli menevät edellä katsomaan, mitä on vastassa. Sami hoitaa sitten tarvittavat tapot.

Kovat yksilöpelaajat

Omnia ALL-STARSin kapteeni Simo Puupponen kertoo Omnian vahvuudeksi yksilöpelaamisen. Joukkueessa roolit vaihtelevat pelitilanteittain. Peliä johtaa joko Aapo Vepsäläinen tai Oliver Holst. Joukkueen muut pelaajat ovat Julius Teider, Veikka Larjos ja Mikael Rinne.

-Meillä on ollut alkupeleissä yksilöpelaaminen ja ampuminen kovempaa kuin muilla. Joukkueella on ollut muutamia yhteisiä treenipäiviä, joissa eri taktiikoita on katsottu porukalla. Yksilöpelaamisessa olemme tosi kova joukkue. Ennen finaalia on haettu, miten pelaamme joukkueena vielä paremmin, kuvaa Simo Puupponen.

-Jos ei ole aiemmin peliä katsonut, niin voi olla vähän vaikea tilanteita seurata. Parhaiten pääsee kiinni, kun ymmärtää pelin kulkua ja kierrosvoittoja. Peliä pelataan paras kolmestakymmenestä kierroksesta systeemillä. Meillä joukkueen pelaajat toimivat eri rooleissa eri pelitilanteissa.

Kuvat: Sedun ja Omnian kuva-arkistot