E-urheilu on SAKU ry:n syksyn uusi kisalaji

Olet täällä

SAKU ry:n opiskelijoiden tapahtumakalenterin uutuuslaji on elektroninen urheilu. Tänä syksynä toisen asteen opiskelijoista kootut joukkueet pääsevät ottamaan toisistaan mittaa Educational Masters Minor -sarjassa. Peliksi ensimmäiseen sarjaan on valittu Counter-Strike.

Educational Masters on eri kouluasteille suunnattu elektronisen urheilun koululiiga, jossa korkeakoulujen, toisen asteen ja yläkoulujen opiskelijat pääsevät omissa sarjoissaan testaamaan pelitaitojaan. Syyskuussa käynnistyvälle ensimmäiselle toisen asteen liigakaudelle otetaan sisään 64 lukioiden ja ammattioppilaitosten joukkuetta. Peleistä lähetetään viikoittain striimejä, jossa selostetaan aina kierroskohtaisesti muutamia otteluita.

Joukkueet tulevat edustamaan omia oppilaitoksiaan ja oppilaitoksista voi ilmoittautua useampi joukkue mukaan. Joukkueessa pitää olla vähintään viisi pelaajaa ja yksi koulun henkilökunnasta tuleva vastuuhenkilö, varapelaajia voi olla 1-2 pelaajaa. Maksimissaan joukkueessa voi olla mukana siis seitsemän pelaajaa. Ilmoittautuminen sarjaan loppuu 6.9.2020 tai kun 64 joukkuepaikkaa on ilmoittautumisjärjestyksessä täynnä.

Educational Masters -konseptin tarkoituksena on osallistaa, aktivoida ja tukea e-urheilua harrastavia nuoria sekä kehittää kansallista elektronisen urheilun pelaajapolkua. Toiselle asteelle suunnattua kilpailutoimintaa on lähdetty kehittämään SAKU ry:n, Suomen lukiolaisten liiton (SLL ry:n) ,Suomen elektronisen urheilun liiton (SEUL ry:n) ja SJ Esportsin yhteistyönä.

Siirry kilpailukutsuun