Business College pussitti koripallon ykköseksi

Olet täällä

Opiskelijoiden kevään kisakausi starttasi koripalloturnauksella 28. tammikuuta Kisakallion Urheiluopistolla. Harrastesarjan voitosta kamppaili viisi joukkuetta. Kauden ensimmäiset kultaiset mitalit lähtivät Business Collegen joukkueen mukana Helsinkiin.

Opiskelijoiden koripalloturnauksen areenana oli Susijengin kotipesänä toimiva Kisakallion Urheiluopisto.  Harrastesarjassa voittoa lähtivät tavoittelemaan Business College, Keuda, Tredu, Turun ammatti-instituutti ja kotijoukkue Kisakallion Urheiluopisto. Viiden joukkueen turnauksessa paremmuus ratkaistiin yksinkertaisena sarjana, jossa kaikki joukkueet kohtasivat toisensa.

Ykkössijalle turnauksessa nousi Business Collegen joukkue, joka voitti kaikki neljä otteluaan. Shah Saheb Mahdi kuvailee joukkueensa pelaajia luonnonlahjakkuuksiksi.

-Tosi hyvä joukkue saatiin kasaan, voittoja tulee. Meillä on pitkiä pelaajia ottamassa reboundeja ja joukkue on myös nopea. Pelaajat ovat luonnollisia kykyjä, joilla pelaaminen on veressä. Joukkueissa meistä ei pelaa kukaan, mutta kadulla pelataan. Muutama vuosi sitten pelasin joukkueessa, mutta sitten peleissä menivät nilkka ja selkä.

-Joukkueista Turku oli tosi vahva. Heilläkin oli pitkä joukkue ja hyvä defence. Heitä vastaan sai puolustuksessa laittaa kaiken peliin. Pelin aikana voidaan heittää vastajoukkueelle trashia, mutta sitten pelin jälkeen hymyillään toisten kanssa jälleen, kuvaa Mahdi pelien tunnetta.

Toiselle sijalle turnauksessa nousi Kisakallion Urheiluopisto kahdella voitolla. Tredu ja Keuda päätyivät tasapisteisiin, mutta pronssimitalit lähtivät suuremmalla korierolla tamperelaisten mukaan.

Peleissä oppii tiimitaitoja

Koripallopelejä valmentajien ja huoltajien leirissä seurasi myös espanjalainen Juan Sebastian Huerta Millas, joka oli Erasmus vaihto-ohjelman kautta tutustumassa liikunnanopettajien arkeen Keudassa.

-Olen tykännyt katsoa pelejä. Koripallotaitojen harjoittelu vaatisi enemmän työtä, mutta mikä tärkeää, niin pelaajilla on otteluissa hyvä asenne. Harrastussarjan avulla he voivat löytää itselleen uuden harrastuksen tai harjoittelun lopettaneet voivat alkaa miettiä pelaamista uudelleen.

-On hienoa, että opiskelijat pääsevät tapaamaan muita opiskelijoita. Lisäksi tiimitunteen syntyminen on tärkeää. Tiimissä toimimisen taitoja tarvitaan yhtä hyvin niin koulussa kuin työelämässäkin. 

Tiimissä toimisen taitoja hiottiin pelien lisäksi myös kisavalmisteluissa, kun kisajärjestelyt olivat Kisakallion Urheiluopiston liikuntaneuvojaopiskelijoiden vastuulla. Koristurnausta rakennettiin opiskelijoiden näyttönä.

-Vaikka vähän hätäseen juttuja tehtiin, niin sairaan hyvin on turnaus mennyt. Meidän luokka on niin hyvä tekemään käytännön juttuja. Näytössä etenkin dokumentteihin olisi pitänyt käyttää enemmän aikaa, arvioi turnauksessa näyttöään suorittanut Rasmus Ahonen.

Tulokset

Kuvagalleria