#Amistekeehyvää-tempauksissa yhdistyivät hyvä tahto ja ammattitaito

Olet täällä

Hyvinvointivirtaa-viikolla haastettiin ammattiin opiskelevia laittamaan amisten osaaminen liikkeelle hyvää tuottavilla pop up -tempauksilla. Sykähdyttävimmät tempaukset on nyt valittu. Yleisön suosikiksi nousi Ammattiopisto Tavastian tulevien pintakäsittelijöiden tempaus. SAKU ry:n viestinnän kehittämisryhmä valitsi sykähdyttävimmäksi toteutukseksi Saskyn leipuri-kondiittorien kakkutempauksen.

Hyvinvointivirtaa-viikolla #Amistekeehyvää-tempauksiin ilmoittautui yli kaksikymmentä opiskelijaryhmää, joista tempauksensa raportoi SAKU ry:n Facebook-sivulla 14 ryhmää. Monipuolisissa tempauksissa esimerkiksi ilahdutettiin kanssakulkijoita korvapuusteilla, osallistuttiin polkuautoradan viimeistelyyn, ulkoiltiin palvelutalon asukkaiden kanssa, leikitettiin eskareita ja tsempattiin opiskelijoita viesteillä aamiaisella.

Hyvää tuottavia tempauksia peukutettiin Facebookissa ahkerasti. Kommenteissa opiskelijoiden tempauksille annettiin iso arvo:

                              ”Loistavaa! Kyllä arvostan opiskelijoita suuresti. Hyvä lämmin hellä ele teiltä.”
                              ”Kekseliäs ja ideana vallan mahtava.”

Iloa sairaalan lasten ja nuorten osastolle

#Amistekeehyvää-tempauksista myönnettiin kaksi palkintoa ja yksi kunniamaininta. Facebookissa lukijoiden suosikiksi nousi Ammattiopisto Tavastian Annie Kivelän ja Kerttu Hämäläisen toteuttama tempaus. Syksyllä pintakäsittelijän opinnot aloittaneet nuoret naiset valitsivat kohteekseen Kanta-Hämeen keskussairaalan lasten ja nuorten osaston sekä Voutilakeskuksen vanhainkodin.

-Lähdimme mukaan, kun Tavastian Instassa jaettiin tietoa #Amistekeehyvää-tempauksesta. Innostuimme ajatuksesta lähteä tekemään hyvää. Ostimme jaettavaksi leluja, keksejä, pullia ja pieniä herkkuja. Saimme myös yrityksiä mukaan tempaukseen. Kohteiksi valitsimme sairaalan lasten ja nuorten osaston sekä vanhainkodin.

-Oli hienoa nähdä, kuinka lapset sairaalassa ilahtuivat lahjapusseista ja vanhemmat sanoivat, että tämä oli ihana juttu. Tempauksen tekemiseen hullaantui. Halusimme panostaa tempaukseen ja oikeasti tehdä hyvää. Monesti pieni teko itselle, voi tuottaa toiselle tosi hyvän mielen, kuvailee tempauksen toteuttamista Annie Kivelä.

Kakkutaiturit hurmasivat tossuillaan

SAKU ry:n viestinnän kehittämisryhmä kiitti tempausten arvioinnissaan opiskelijoiden tekemää työtä. Toteutuksista näki, että suunnitteluun, toteutukseen ja tarinankerrontaan oli nähty vaivaa. Tempauksissa oli mukana sekä lähiympäristön että oman yhteisön hyvinvointia edistäviä toteutuksia.

Viestinnän kehittämisryhmä valitsi sykähdyttävimmäksi tempaukseksi Saskyn Vammalan ammattikoulun leipuri-kondiittorien kakkutempauksen. Tempauksessa kolmatta vuotta opiskelevat leipuri-kondiittorit suunnittelivat ja toteuttivat Jussinkodille kahvittelut täytekakun kera. Kakun kruunuksi oli taituroitu Aino- ja Reinotossut.

Palkitussa tempauksessa ilahdutti hauska idea. Kiitosta valitsijat antoivat myös valinnasta, jossa tuli erinomaisesti opiskelijoiden ammattitaito esille. Toteutuksessa ja raportoinnissa oli huomioitu myös opiskelijoiden hyvinvointi, sillä kakun valmistuksen välillä ei edes taukojumppaa ollut unohdettu.

Kakkua Jussinkodille -tempaus toteutettiin yhdeksän opiskelijan työryhmällä, johon kuuluivat Lotta Korpela, Helena Keskinen, Tuire Pietilä, Leevi Petäjistö, Eetu Oskari Kuusisto, Satu Lohiniva, Kirsi Niinimäki, Heidi Tirronen ja Anni Välimäki. Opiskelijoiden ohjaajana toimi opettajaTuula Selin.

-Kakkua suunnitellessamme mietimme, mikä olisi kiva aihe, sopisi vanhemmille ja mistä tulisi lämmin fiilis. Meidän luokkamme on sellainen helposti innostuva ja oli hienoa saada tuoda omaa alaa toteutuksessa esille. Auttamisesta tulee valtavan onnelliseksi, kun näkee vastaanottajan ilon, kertoo Lotta Korpela.

Kunniamaininnan kehittämisryhmä myönsi Sataedun kiinteistönhoitajaopiskelijoille, jotka osallistuvat tempauksessaan polkuautoradan viimeistelytyöhön.