Amisarkea-kisan voitot Savoon ja Stadiin

Olet täällä

Kolmannen kerran järjestetty Amisarkea-kisa oli ensimmäistä kertaa suunnattu vain ammatillisen koulutuksen henkilöstölle. Osallistumistapa arjen kuvaamiseen amiksissa oli vapaa. Kisatöistä raati palkitsi kaksi työtä: Tanja Hoffrénin Amisbemari-valokuvan ja Savon ammattiopiston Henri Heiskasen ja Annika Jäntin videon Timanttinen arki.

Ammatillisen koulutuksen henkilöstöä kutsuttiin Amisarkea-kisaan (3.12.19-11.3.20) kirjoittamaan, laulamaan, kuvaamaan, videoimaan tai värkkäämään amiksissa elettyä arkea. Tänä vuonna töissä pyydettiin tuomaan esille myös työssä iloiseksi tekeviä asioita ja tavoitteita, joita työssään itselleen asettaa.

Kisaan saatiin mukaan yksitoista työtä, joissa mukana oli videoita, kirjoitelmia ja valokuvia. Raati päätti palkita kaksi teosta. Stadin ammatti- ja aikuisopiston Tanja Hoffrénin ottama valokuva Amisbemari sai raadilta kiitosta hyvästä kuvakulmasta, suunnittelusta ja hienoista väreistä. Amisarki tulee autokuvassa kiinnostavalla ja pieniä yksityiskohtia myöten hiottuna esille.

Toisena työnä palkittiin Savon ammattiopiston Henri Heiskasen ja Annika Jäntin video Timanttinen arki. Raati arvosti videossa selkeää käsikirjoitusta sekä taustalla olevaa hienoa ajatusta. Video kuvaa hyvin hämmennystä ja hankaluuksiakin, joita amisarjessa saattaa tulla eteen. Video on silti toiveikas. Kun hankaluuksista selvitään, niin arki lähtee sujumaan. Videoon valittu kuvakulma on mielenkiintoinen.

Raatiin kuuluivat äidinkielen lehtori Hanna Poussu OSAO:sta, kuvataiteen lehtori Leena Wiikari Omniasta, lavasterakennusalan opettaja Mauri Mäkelä Saskystä, järjestösihteeri Terhi Lehmussaari SAKU ry:stä ja Sari Mantila-Savolainen SAKU ry:stä.

Timanttinen arki -video