Ammattiosaajan työkykypassi toimii opiskelijoiden työkykyisyyden ja hyvinvoinnin oppimisen tukena.
Työkykypassin käyttö on laajentunut valtakunnallisesti. SAKU ry tarjoaa tukea työkykypassin käyttöönottamiseen, mutta oppilaitostasolla tarvitaan laajemminkin ihmisiä innostamaan, kannustamaan ja tukemaan työkykypassin hyödyntämisessä.
SAKU ry järjestääkin valtakunnallisia mentorivalmennuksia, jotka on suunnattu SAKU ry:n jäsenyhteisöjen henkilöstölle. Mentorin tehtävänä on auttaa oman oppilaitoksen henkilöstöä Ammattiosaajan työkykypassin käyttöönotossa ja käytössä. Valmennuksessa tutustutaan työkykypassin käyttöön ja tehdään oma mentorointisuunnitelma. Valmennuksen käyneet mentorit saavat todistuksen ja liittyvät valtakunnalliseen työkykypassimentorien verkostoon.
Valmennus on maksuton, ja henkilön valmennukseen lähettävä oppilaitos huolehtii osallistujan kuluista. On myös hyvä varmistaa, että valmennukseen osallistuvalla henkilöllä on työaikaa ja käytännön mahdollisuus osallistua kaikkiin neljään valmennuskertaan sekä tehdä valmennusten välissä olevat tehtävät. Näistä välitehtävistä muodostuu valmennuksen aikana työkykypassimentorin oma mentorointisuunnitelma.
Valmennuskertojen sisällöt ovat vuorovaikutteisia, joten olisi tärkeää, että osallistujat pystyvät keskittymään neljään valmennuskertaan täysipainoisesti.