SAKU ry:n uutiskirje 4.11.2021

Olet täällä

Tietoiskuja työkykypassista

Joko teillä on käytössä Ammattiosaajan työkykypassi? Nyt on tarjolla paljon tukea sekä uusille työkykypassin käyttöönottajille että sisältöjen juurruttajille.

Yhteyshenkilöiden virtuaalikahvilassa tiistaina 9. marraskuuta klo 14.00 alkaen tutustutaan  työkykypassiin kehitettyyn ryhmätehtäväominaisuuteen, joka kokoaa opiskelijat pohtimaan ja oppimaan yhdessä tekemällä. Kahvilassa annetaan eväitä myös työkykypassin käyttöön hyvinvoinnin oppimisen alustana.

Tämän vuoden puolella järjestetään myös orientaatio passin käyttöönottoon 9. joulukuuta sekä kaksi käyttöönottopajaa (11.11. ja 14.12.). 

Uusi työkykypassimentorien koulutus on käynnistymässä 17. marraskuuta. Lue lisää ja ilmoittaudu Hyvinvoiva amis -sivuston tapahtumakalenterin kautta 10.11. mennessä.


Kisat pyörivät jälleen

Koronan aiheuttaman tauon jälkeen ensimmäiset kisat on saatu pyörimään. Marraskuussa henkilöstön mestaruuksia jaetaan sekalentiksessä sekä padelissa. Nyt kannattaa tehdä varausta omaan keilahalliin, sillä keilauksen  joukkuekisa on käynnissä marraskuusta tammikuulle. Treenaus Talvikisoihin kannattaa myös ottaa ohjelmaan. Kainuun ammattiopistoihin Vuokatissa 29.-30. tammikuuta järjestämiin kisoihin ilmoittautuminen päättyy 3. tammikuuta.

Löytyisikö teiltä opiskelijajoukkueita futsaliin tai koripalloon? Futsaljoukkueiden ilmoittautuminen päättyy 30. marraskuuta. Koripallo pelataan suoraan lopputurnauksena, ja joukkueet tulee ilmoittaa mukaan viimeistään 14. joulukuuta.


 

 

 

 

Hyvinvointipäiville pääsee kuulolle vielä streamin välityksellä

Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät järjestetään 23.-24. marraskuuta Tampereella. Ensimmäisen päivän ohjelmassa päästään kuulemaan hyvinvoinnin oppimisesta ja oppilaitosten tarjoamista välineistä ja tuesta hyvinvoinnin rakentamiseen. Oppilaitosten käytäntöjä puheenvuoroissa esittelevät muun muassa Stadin AO:n kuraattori Riitta Hirsikoski sekä OSAOn amiskoutsit Janne Mäntynenä sekä Josefina Hiltunen.

Nuorisotutkimuksen näkökulmaa nuorten hyvinvointiin ja osallisuuteen avaavat väitöskirjatutkijat Jenni Kallio ja Susanna Ågren Tampereen yliopistosta. Neurologian dosentti, aivotutkija Kiti Müller vie meidät miettimään, miten pitää huolta tärkeimmistä oppimisen välineistämme.

Ohjelma jatkuu toisena päivänä kuudessa työpajassa, joissa käsitellään muun muassa mielenterveyden vahvistamista, ajankohtaisia tietoja opiskelijoiden päihteiden ja kannabiksen käytöstä sekä esteettömyyden huomioimista rakennetussa ympäristössämme.

Liveosallistujien paikat kehittämispäiville on varattu loppuun! Ensimmäisen päivän sisältöihin voi kuitenkin tulla kuulolle striimin välityksellä. Striimin seuraajaksi voi ilmoittautua 21.11.2021 asti. Stream-osallistumisen hinta on 90 euroa.