Olet täällä

Toimisto avautuu 3. elokuuta

SAKU ry:n toimisto on suljettu keskikesän ajan. Avaamme jälleen maanantaina 3.8.

Hyvää kesää kaikille sakulaisille ja yhteistyökumppaneille!

 

Amisarjessa liikevirtaa

Amisarkea on koetellut poikkeuksellinen kevät, kuten koko maailmaa. Keväinen matka on opettanut monia uusia asioita niin ammatillisen koulutuksen toteuttamisesta kuin meistä ihmisistä itsestään. Itse koen, että ammatillisen koulutuksen kenttä on onnistunut tehtävässään hyvin!

SAKU ry:n lausunto oppivelvollisuuden laajentamiseen liittyen

Esityksessä ehdotetaan säädettäväksi oppivelvollisuuslaki ja laki tutkintokoulutukseen valmentavasta koulutuksesta sekä muutettavaksi näihin uusiin annettaviin lakeihin liittyviä lakeja. Esityksen tavoitteena on varmistaa, että jokainen peruskoulun päättävä suorittaa toisen asteen koulutuksen. Jotta tavoite toteutuisi mahdollisimman hyvin, Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry haluaa nostaa esille seuraavat näkökulmat:

Talvikisat

Välilehtiryhmä #01

Liikettä arkeen SAKU ry:n ohjauksella – myös tutkintoalakohtaisesti!

SAKU ry hakee 3-5 koulutuksen järjestäjää kehittämään toimintaa, jonka avulla lisätään fyysistä aktiivisuutta ja vähennetään passiivista istumista sekä lisätään alakohtaista liikkumista oppilaitosyhteisöjen arjessa.

Kehittämistyö toteutetaan lukuvuosina 2020-2021 ja 2021-2022 ilman merkittäviä taloudellisia investointeja kehittämällä toimintatapoja ja olemassa olevia tiloja ja välineitä. Kehittämistyö on mahdollista kytkeä osaksi valitun ammatillisen koulutuksen järjestäjän muuta Liikkuva opiskelu -toimintaa.

Koronakevään järjestöelämää

Harva päivämäärä on piirtynyt muistiin niin hyvin kuin torstai 12.3.2020. Olin silloin itse osallistumassa intensiiviseen koulutuspäivään, puhelin syvällä kassin pohjalla äänettömällä. Toki tiedossa oli, että iltapäiväksi oli luvattu hallituksen tiedotustilaisuus koronavirukseen liittyen. Ja jo aiempina päivinä oli toimiston porukalla pohdittu, että päästäänköhän kaikki kevään tapahtumat toteuttamaan suunnitelmien mukaan.

Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät

Välilehtiryhmä #01

Onnittelut stipendinsaajille

SAKU ry jakaa vuosittain juhlavuosirahastostaan stipendejä SAKU-toimintaan osallistuneille ja harrastuksissaan aktiivisille ammattiin opiskeleville. Tänä keväänä stipendit myönnettiin viidelle opiskelijalle.

Livemix liikuttaa rennolla sykkeellä

SAKUgames livemix kutsuu ammattiin opiskelevia ja henkilöstöä amisten yhteiseen liikuntapäivään tiistaina 26.5. kello 10 alkaen. Kotisohvilta ja työpöytien äärestä noustaan liikkumaan nuorten vetämissä lajituokioissa sekä saadaan tekniikkavinkkejä ensi vuoden SAKUgames-tapahtuman lajien haltuunottoon. Nostetaan yhdessä rennosti etäopiskelussa sykettä!

Jalkapallo

Välilehtiryhmä #01

Sivut