Olet täällä

Talvikisat

Välilehtiryhmä #01

SAKU ry etsii hanketoiminnan osaajia

Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry:n tehtävänä on edistää työ- ja toimintakykyisyyttä, hyvinvointia, yhdessä tekemistä sekä elämäniloa ammatillisessa koulutuksessa. SAKU ry:n jäseniä ovat ammatillisen koulutuksen järjestäjät, ja toimintamme piiriin kuuluu yli 85 % ammatillisen koulutuksen opiskelijoista ja noin 19 000 henkilöstön jäsentä.

SAKU ry toteuttaa kahta valtakunnallista koordinaatiohanketta yhteistyössä Opetushallituksen kanssa:

Hyvinvoiva amis -hankkeesta tukea ammattiin opiskelevien hyvinvointiin

Opetushallitus on myöntänyt Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry:n koordinoimalle verkostohankkeelle rahoitusta 678 200 euroa. Hyvinvoiva amis -hankkeen tavoitteena on lisätä ammattiin opiskelevien tietoja, taitoja ja motivaatiota huolehtia omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan jo opintojen aikana sekä lisätä liikettä oppilaitosten arjessa. Työkaluina hyödynnetään Ammattiosaajan työkykypassia ja Liikkuva amis -toimintaa.

Muutoksia tapahtumien järjestämiseen

SAKU ry:n hallitus on tehnyt päätöksen keskeyttää tapahtumien järjestäminen tammikuun loppuun saakka. Hallitus totesi, että suuressa osassa oppilaitoksista on voimassa matkustuskiellot ja suuria kokoontumisia pyritään välttämään. Tässä tilanteessa myöskään järjestön ei ole järkevää tarjota kilpailutapahtumia tai muita suuren joukon kokoontumisia. Tilannetta tarkastellaan seuraavan kerran tammikuussa.

#Amistekeehyvää-tempauksissa yhdistyivät hyvä tahto ja ammattitaito

Hyvinvointivirtaa-viikolla haastettiin ammattiin opiskelevia laittamaan amisten osaaminen liikkeelle hyvää tuottavilla pop up -tempauksilla. Sykähdyttävimmät tempaukset on nyt valittu. Yleisön suosikiksi nousi Ammattiopisto Tavastian tulevien pintakäsittelijöiden tempaus. SAKU ry:n viestinnän kehittämisryhmä valitsi sykähdyttävimmäksi toteutukseksi Saskyn leipuri-kondiittorien kakkutempauksen.

Golf

Välilehtiryhmä #01

Koronakauden käytännöt: kuinka vaikeudet voitetaan?

Koronakausi on aiheuttanut monenlaista haastetta ja päänvaivaa ammatillisen koulutuksen arkeen. Etäpedagogiikka haastaa tekemällä oppimista ja tekemisen ohjausta.  Etänä toimittaessa vuorovaikutus työntekijöiden ja opiskelijoiden välillä ja opiskelijoiden kesken muuttuu. Jaksaminen muuttuvassa ja epävarmassa tilanteessa on todellinen haaste.
Yhteinen poikkeustila yhdistää, mutta samalla tarvitaan työn organisointia ja johtamista uuden tilanteen mukaisesti.

SAKU-lentis

Välilehtiryhmä #01

Ilma-aseet kotirata

Välilehtiryhmä #01

Keilailu kotirata

Välilehtiryhmä #01

Sivut