Liikkeelle-kampanja

Olet täällä

Ammatillisen koulutuksen liikuntakampanja haastaa syksyisin henkilöstön huolehtimaan kunnostaan osoitteessa liikkeelle.net. Liikuntakampanjoiden aikana tiimeissä on kerätty askeleita, liikuntaminuutteja tai molempia. Tiimihenkeä nostetaan viikkohaasteilla, joissa tiimiläiset kehittelevät liikuntaa lisääviä tempauksia tiimilleen ja välillä tempauksilla kerätään oppilaitoksen väkeä enemmänkin liikkeelle. Viikkohaasteissa ei huumoria unohdeta!

Liikuntakampanja kokoaa askeleet ja minuutit

Liikuntakampanjassa osallistujien tähtäimeksi on määritetty vähintään terveysliikunnan suosituksen mukainen määrä liikuntaa viikossa: kestävyyskuntoa parantavaa liikuntaa 2 tuntia ja 30 minuuttia sekä lihaskuntoa ja liikehallintaa kohentavaa liikuntaa kaksi kertaa viikossa. Tavoite täyttyy, kun liikuntaa hyvällä sykkeellä tulee kerättyä vajaan puolen tunnin verran päivässä!

Tiimeille sarjavaihtoehdoissa mukana ovat Rento-, Kunto- ja Kilpasarja. Valitse Rentosarja, jos haluat seuraamalla varmistaa, että liikuttua tulee vähintään terveysliikunnan suosituksen mukaisesti. Ota valinnaksesi Kuntosarja, jos arvelet pienen kisan lisäävän liikunta-aktiivisuuttasi työ- ja vapaa-ajalla. Tosikilpailijat valitsevat Kilpasarjan, jossa liikuntasuorituksiin hyväksytään vain vapaa-ajalla kerätyt lajiminuutit. 

Viikkohaasteissa menestyvät yhteisölliset ja luovat tiimit, jotka oman liikuntansa lisäksi saattavat kaapata tuolista ylös kenet tahansa ideoillaan. Kampanjasivusto sijaitsee osoitteessa liikkeelle.net ja tiimejä pääsee ilmoittamaan kampanjan starttipäivänä.

Keväällä kuntoillaan paikalliskampanjoissa

Myös kevät kutsuu liikkumaan! Oppilaitokseen voi keväälle tilata oman Liikkeelle-kampanjan tukemaan yhteisten tavoitteiden saavuttamista. Tilauskampanjassa voidaan laskea poljettuja kilometrejä, kerätä mahdollisimman suurta päivittäistä askelmäärää tai seurata liikuntaan käytettyä aikaa. Kampanjan hinta sisältää liikuntatottumuskyselyn kampanjan alussa ja lopussa sekä kattavan tilastopaketin kampanjan päätyttyä.

Kampanja-aika on käynnistettävissä maalis- tai huhtikuun alusta esimerkiksi yhden tai kahden kuukauden ajalle. Tiedustele oppilaitokseesi omaa kampanjaa osoitteesta sakury@sakury.net tai puhelimitse 0207 55 1010.

Tiimikuva: Anna-Kaisa Koitto/Sedu

Päivitetty 28.5.2018