Liikkeelle-kampanja

Olet täällä

Ammatillisen koulutuksen liikuntakampanja haastaa syksyisin henkilöstön huolehtimaan hyvinvoinnistaan osoitteessa liikkeelle.net. Liikuntakampanjoiden aikana tiimeissä on kerätty askeleita, liikuntaminuutteja tai molempia. Kampanjassa edetään tiimeinä. Oman työyhteisön tiimi voi olla juuri se tsemppaaja, mikä kannustaa tekemään hyvää oloa ja jaksamista lisääviä valintoja.

Syksyn Liikkeelle.net-kampanjassa, kerätään askeleita ja/tai liikuntaminuutteja Rento-, Kunto- ja Kilpasarjoissa. Tiimin tavoite ja motivaatio ratkaisevat, mikä sarja tiimiläisille on sopivin.

Rentosarjassa yhteisenä tavoitteena on UKK-instituutin aikuisten liikkumisen suosituksen saavuttaminen. Kuntosarjassa haetaan lisäkipinää liikkumiseen pienessä kisassa. Rento-ja Kuntosarjoissa liikuntaa voi merkitä joko minuutteina tai askeleina. Kilpasarjassa lajiliikuntaminuuttien kerääminen vapaa-ajalla käynnistyy heti startista.

Uudistetussa kampanjassa kaikki liikuntaminuutit kerrytetään yhteen pottiin, eikä lajeja eritellä kestävyysliikuntaan ja lihaskuntoa ja liikehallintaa ylläpitävään liikuntaan. Liikuntapäiväkirjan hymynaama kertoo tuttuun tapaan kampanjan viikkotavoitteen saavuttamisen etenemisestä. Tällä kertaa viikkotavoitetta ei saavuteta pelkällä liikkumisella, vaan jokainen tiimiläinen, sarjavalinnasta riippumatta, haastetaan huoltamaan iitseään vähintään kahdella hyvän olon teolla viikoittain. Hyvän olon tekojen valinnalla halutaan kiinnittää arjessa omia voimavaroja lisäävien tekoihin ja valintoihin huomiota.

Keväällä kuntoillaan paikalliskampanjoissa

Myös kevät kutsuu liikkumaan! Oppilaitokseen voi keväälle tilata oman Liikkeelle-kampanjan tukemaan yhteisten tavoitteiden saavuttamista. Tilauskampanjassa voidaan laskea poljettuja kilometrejä, kerätä mahdollisimman suurta päivittäistä askelmäärää tai seurata liikuntaan käytettyä aikaa. Kampanjan hinta sisältää liikuntatottumuskyselyn kampanjan alussa ja lopussa sekä kattavan tilastopaketin kampanjan päätyttyä.

Kampanja-aika on käynnistettävissä maalis- tai huhtikuun alusta esimerkiksi yhden tai kahden kuukauden ajalle. Tiedustele oppilaitokseesi omaa kampanjaa osoitteesta sakury@sakury.net tai puhelimitse 0207 55 1010.

Tiimikuva: Anna-Kaisa Koitto/Sedu

Päivitetty 18.10.2022