Kisatapahtumat

Olet täällä

Mikä on sinun lajisi?

Listauksesta löydät lajit, jotka ovat SAKU ry:n henkilöstön tapahtumakalenterissa vuosittain mukana. Kyse on tykyliikunnasta, joten harrastetaidoilla mahtuu tapahtumaan kuin tapahtumaan varmasti mukaan. Tai jos olet aina haaveillut jostakin lajista, niin nyt on oikea hetki ottaa laji haltuun!

Kisatapahtumat

Frisbeegolfissa tarkoituksena on heittää frisbee maalikoriin mahdollisimman vähillä heitoilla. Peliväylä aloitetaan heittämällä avausheitto. Seuraava heitto suoritetaan aina siitä paikasta, mihin edellinen heitto pysähtyi. Väylä on pelattu loppuun, kunnes frisbee on maalikorissa. Kun väylä on pelattu loppuun, siirrytään seuraavalle väylälle. Kotiratakisaan voit osallistua omalla paikkakunnallasi ja tämä on suunnattu, niin ammatillisen koulutuksen henkilöstölle kuin opiskelijoillekin.
Harrastatko golfia? Onko sinulla green card? Tule mittaamaan taitosi SAKU ry:n golfkilpailuihin. Ole nopea ilmoittautumisten kanssa, sillä paikat viheriölle täyttyvät nopeasti.
Lajin kuvaus tähän
Suuren suosion saanut Padel rantautuu myös SAKU ry:n tapahtumakalenteriin. Padel on mailapeli, jossa on sekoitus tennistä ja squashia. Rennossa ja sosiaalisessa lajissa aloittamisen kynnys on matala ja näin ensikertalaisten on helppo lähteä mukaan! Uusina lajeina kokeillaan myös pingistä ja dartsia.
Keväällä lentopalloilijat kokoontuvat yhdessätoista sarjassa lentopallon suurtapahtumaan. Viikonlopputurnauksessa mukana on viime vuosina ollut noin 40 joukkuetta! C-sarjoihin pääsee ilmoittautumalla mukaan ja muihin sarjoihin pääsy perustuu edellisvuosien menestykseen. Ja jos pelureita ei omasta työyhteisöstä löydy riittävästi, niin ilmoittaudu mukaan keräilyjoukkueeseen. Keräilyjoukkueilla on oikeus pelata mitaleista C-sarjoissa. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan!
Lenkkareille kyytiä SAKU-puolikkaalla! SAKU-puolimaraton juostaan toukokuussa Helsinki City Running Dayn yhteydessä. SAKU ry:n kautta hoidat ilmoittautumisen edullisemmin. SAKU-mitalit lähetetään postitse kunkin sarjan kolmelle parhaalle.
Suomen suurin pyöräilytapahtuma järjestetään vuosittain sunnuntaina kaksi viikkoa ennen juhannusta. Päämatkat, 217 km Pitkä Pirkka ja 134 km Klassikko kiertävät Näsijärven ympäri Suomen kauneimmaksi kutsutulla reitillä. Pirkan Pyhä 40 km puolestaan tarjoaa elämyksiä ja haasteita vähemmän polkeneille. Tapahtuman järjestää Hämeen Liikunta ja Urheilu ry ja SAKU-pyöräily poljetaan tämän tapahtuman yhteydessä. Kolmelle parhaalle sakulaiselle polkijalle luvassa SAKU-mitalit. Huomaathan, että voit toteuttaa SAKU-pyöräilyn myös kotiratakisana omalla paikkakunnallasi.
Naista ei saa torjua! Mies ei saa lyödä palloa hypystä. Sekalentiksessä on sääntöjä, jotka varmistavat lentopallon elämisen sekajoukkueilla. Sekalentis on rennon letkeä lentopallotapahtuma, jossa sijoituksia ratkotaan A-, B- ja C-sarjoissa. C-sarjaan pääsee mukaan ilmoittautumalla. Kentällä tulee olla vähintään viisi pelaajaa, joista kolmen on oltava naisia.
Syyskisojen lajeina on yleisurheilu, beach volley, petankki, saappaanheitto, maastojuoksu, hiekkapesis ja ninjarata. Oletko harrastanut aiemmin jotain lajia, mutta harrastus on vain jostain syystä jäänyt? Haluatko testata rajojasi: lisääntyvätkö metrit, vähenevätkö sekunnit tai karttuvatko taidot muuten vain? Oletko untuvikko, joka etsii vielä omaa lajiaan? Nämä ovat juuri sinun kisasi! Lähde tapaamaan tuttuja ympäri Suomen ja liikkumaan!
Talvikisoissa päälajeina ovat hiihto ja sähly. Järjestäjä valitsee kaksi itselleen sopivinta lisälajia. Tulevissa kisoissa lisälajeina ovat keilailu ja pilkkiminen. Hiihdä ensin vapaata tai pertsaa, yksin tai joukkueena. Pakkaa omat keilapallot mukaan tai käytä talon omia palloja. Paikalla on paljon, paljon sählynpelaajia! Kuka nappaa pilkillä isoimman kalan?Pistä porukka kasaan oppilaitoksessasi, treenaa ja löydä hyvä ottelufiilis!
Henkilöstön keilailun kotiratakisassa kaadetaan keiloja kumoon neljän hengen joukkueissa. Kotiratakisa tarkoittaa sitä, että voit osallistua kisaan omalla paikkakunnallasi. Kerää joukkue kasaan ja suuntaa keilahallille. Toimita keilatuloksesi SAKU ry:n toimistolle, niin olet mukana kisassa! SAKU ry julkaisee tulokset ja lähettää mitalit postissa.
Ilma-aseiden kotiratakisassa on kaksi lajia, jotka ovat ilmapistooli ja ilmakivääri. Kotiratakisa tarkoittaa sitä, että voit osallistua kisaan omalla paikkakunnallasi. Tee tulos tammi-maaliskuun aikana ampumaradalla. Tulkkaa taulut ampumaseuran avustuksella ja toimita tulokset SAKU ry:n toimistolle. SAKU ry julkaisee tulokset ja lähettää mitalit postissa. Jos olet ensikertalainen, niin pyydä apua oman oppilaitoksesi ampumaharrastajilta tai paikkakuntasi ampumaseuralta! Lisätietoja seuroista löytyy osoitteesta www.ampumaurheiluliitto.fi