Yhdessä hyvä tulee!

Olet täällä

TUKIstars kulttuuritoiminnan kehittämisryhmä kokoontui syyskuun alussa pariksi päiväksi Turun lähellä Kustavissa. Kesää tosiaan oli vielä jäljellä, sillä ensimmäisen palaverin pidimme helteisellä rantakalliolla meren äärellä syyskuun helteessä!

SAKU ry:n kulttuuritoiminnalla on huikea kymmenien vuosien historia. Tulevan SAKUstars -tapahtuman markkinointia pohtiessamme huomaa ajan ja viestinnän tapojen muutoksen luovan uusia tarpeita ja toimintatapoja. Perinteisten julisteiden, painotuotteiden ja markkinointitapahtumien lisäksi halutaan pöhinää sosiaaliseen mediaan. Kuvia, videoita ja juttuja aiemmista tapahtumista sekä osallistujien kertomuksia, jotka innostavat uusia osallistujia mukaan ainutkertaiseen ja ikimuistoiseen tapahtumaan. Aiemmin osallistuneiden kohtaamiset tulevien osallistujien kanssa pitää mahdollistaa, ja saada tarjolle jotain tapahtuman tunnelmasta ja kokemuksista. Kysymyksiin saa parhaat vastaukset vertaiseltaan. 

Tukena yltiöpositiivinen yleisö


En muista yli kymmenen vuoden SAKUstars -huoltajakokemuksella kenenkään katuneen osallistumistaan. Useimmat lupaavat jo kotimatkalla osallistua uudelleen! Osallistumisen anti on niin moninaista; yhdessä kokemista ja elämysten jakamista, tsemppausta ja fiilistelyä. Itsensä ylittäminen heittäytymällä yltiöpositiivisen yleisön eteen ja taitojensa esitteleminen raadille, joka haluaa löytää jokaisesta ne parhaat, persoonalliset kyvyt saa parhaimmillaan sekä esiintyjän että yleisön yhdessä jakamaan ainutkertaisen taide-elämyksen ja tätä herkkua on luvassa kolmen vuorokauden yltäkylläinen annos.

Siihen päästäksemme täytyy kohdata. Täytyy käyttää kaikki keinot löytääkseen ne helmet ja hiomattomat jalokivet, joihin valaa uskoa ja rohkeutta sekä tarjota tukea ja mahdollisuus valmistautumiseen. Ensimmäinen kohtaaminen on se haasteellisin. On sykähdyttävän hienoa, kun duunihaalarista kuoriutuukin rumpali ja kuvataitelija löytyy rakentamasta väliseinää. Kun se ensimmäinen kohtaaminen johtaa toiseen, niin ollaan jo odotusten ja valmentautumisen polulla yhdessä ja SAKU -huoltaja tietää mihin se johtaa.

Ideoiden jalostusta 

Tällä TukiStars -kehittämisryhmällä olemme kokoontuneet vuoden ajan. Eri oppilaitoksista ympäri Suomen kokoontuvien kollegoiden kanssa on mahtava jakaa kokemuksia ja kehitellä suunnitelmia. Useamman kerran kokoontuneen ryhmän kesken tunnemme toisemme ja kukin esittelee ideoitaan jaettaviksi. Yhteisöt ja toimintatavat ovat moninaisia, kuten tapahtumamarkkinointikin.  Yhdessä viritellen ideat todella jalostuvat tässä tiimissä! 
Jalostuksesta tulikin mieleeni kokousreissun varrelta Pionien koti, josta kotiin viemisiksi sopivasti syysistutuksiin löytyi mitä erikoisempia pioneja. Nuo pionit kukkivat juuri sopivasti ensi kesänä palkiten lukuvuoden aherruksen ja kevään SAKUstars -taidefestarin järjestelyt Sastamalassa teemalla 'Sopivasti sykettä'. Sitä kukintaa odotellessa, yhdessä sopivalla sykkeellä!